BYGGMAgasinet

Sett opp hytte- og baderomsvegger som varer gjennom generasjoner med Huntonit. Kundene dine vil få et varig og pent resultat som tåler både fukt og temperaturendringer.

Robuste vegger til hytte- og baderomsprosjekter

Få et solid resultat som varer. Veggplater fra Huntonit tåler iskalde høyfjellsvintere like godt som fuktige baderom.

April 2019

Skapt for å vare

Det finnes vegger som tåler tidens tann, også finnes det vegger som sveller når de kommer i kontakt med vann. –Huntonit sammenlignes gjerne med vanlige MDF-plater, men MDF-platene sveller kraftig ved fuktpåvirkning og tar permanent skade. Huntonits veggplater utvider seg med fukt, men trekker seg tilbake til utgangspunktet når de tørker, sier Kjell Torland, produktsjef i Huntonit. Han understreker at selv om Huntonit-platene har høy terskel for fukt, så skal de ikke brukes i badets våtsoner. Der må det spesialprodukter til.

Kjell torland 180x180px
Produktsjef i Huntonit, Kjell Torland

På lag med naturen

Grunnen til det er at Huntonit-platene produseres av ren, norsk furu og gran uten tilsetting av kunstige bindemidler. –Vi bruker treets eget limstoff, lignin, som bindemiddel i platene. Det fører til at Huntonitplatene oppfører seg akkurat som furu og gran gjør ute i naturen, og der tåler de jo både regn, sol og kulde, sier Torland. I tillegg tåler veggplatene store svingninger i temperatur. En hytte på fjellet som står tom og kald gjennom store deler av året bråvarmes plutselig opp til lun innetemperatur når hytteeierne sjekker inn midtvinters. Har du kunder som kjenner seg igjen i dette, er det viktig å ha veggplater som tåler temperaturendringen uten å slå seg.

For miljøbevisste kunder

I dagens bruk- og kastsamfunn bidrar Huntonit til en bærekraftig byggeprosess. Mange er opptatt av å velge miljøvennlig og kortreist, og da er Huntonit et godt alternativ som krever minimalt med vedlikehold. Verdien av å velge kvalitet handler om mer enn overflateestetikk – det handler om å bygge et bad som vil se like fint ut om tjue år. Huntonit har produsert trefiberplater i over seksti år, så dette er produkter som er godt utprøvd. – Det gir meg en følelse av lykke å montere produkter med en kvalitet som jeg vet vil vare gjennom generasjoner, sier produktsjefen.

Godt inneklima

Ettersom Huntonit-platene er et naturprodukt uten kunstige tilsetningsstoffer bidrar de til et godt inneklima, enten du er på hytta eller i byen. Huntonit er eneste fabrikant av vegg- og takplater på det norske markedet i dag som anbefales av Norges Astma- og Allergiforbund (NAAF).


Les også disse sakene

Uldal skyvedør lq 2

Nyhet! Nå leverer Uldal også skyvedører

Uldals nye skyvedører er en åpenbaring for deg som har utålmodige kunder. – Vi kan levere de nye skyvedørene i samme raske tempo som vi leverer vinduene våre; ned mot fjorten dager, bekrefter produktsjefen i Uldal. Les mer

Last ned

Valg av vindu – viktigere enn kunden tror

Vinduene er husets øyne, og bidrar til å gi særpreg til et ferdig bygg. I tillegg skal de vare i mange år, og helst være enkle å installere. – Jeg har brukt Uldal vinduer i 25 år, og opplever at kvaliteten og servicenivået deres er i særklasse, sier byggmester Øystein Bøen. Les mer