Huntonit skygge deep ocean ab

Huntonit – veggplater som møter alle offentlige krav

Huntonits veggplater møter alle offentlige forskrifter for et godt inneklima og bærekraft. Denne miljøfaktoren gjør Huntonit til et trygt valg for deg og kunden.

Alle som jobber med offentlige anbud, vet at kvalitetskravene er strenge. Vi er stolte av å kunne levere veggplater som kan være den utløsende miljøfaktoren som gjør at våre kunder får oppdraget, sier Kjell Torland, produktsjef i Huntonit. Huntonit har HEA 02 i forhold til BREEAM-NOR – som er Norges mest utbredte miljøsertifisering for alle typer bygg og i stor grad anvendes for offentlige anbud.

Huntonit skygge deep ocean c
TRYGT VALG: Veggplatene fra Huntonit møter alle offentlige krav til et godt inneklima.

Et bærekraftig valg

Huntonits miljødeklarasjon underbygges videre av en EPD, som tydeliggjør veggplatenes miljøprofil. Du kan være helt trygg på at råvarene som brukes er hentet fra bærekraftig skogbruk. Huntonits produksjon har vært PEFC-sertifisert siden 2004. PEFC er en internasjonal, non-profit organisasjon som arbeider for å fremme bærekraftig skogbruk. Den norske standarden baseres på internasjonale anerkjente kriterier, og sertifiseringen kontrolleres av en uavhengig tredjepart. Den viktige ISO 14001-sertifiseringen er også en tydelig indikator på at Huntonit produserer veggplater som spiller på lag med naturen. I hele tjue år har Huntonit vært kreditert med denne sertifiseringen som gjenspeiler at hele bedriften forvaltes på en bærekraftig måte. Veggplatene er videre listet i byggevareportalen til Svanen. Svanemerket stiller blant annet krav til at bygningsplatene skal være minst mulig klimabelastende i form av god holdbarhet og gjenvinnbarhet. SINTEF Byggforsk er også på banen, og har gitt sin tekniske godkjenning nr. 2038. Denne bekrefter at Huntonits bygningsplater faktisk møter de tekniske krav som stilles til bygningsplater i henhold til norske forskrifter for byggkvalitet.

Trygt for deg, godt for kunden

Huntonit produserer verdens eneste veggplater som anbefales av Norges Astma- og Allergiforbund. Dette er fordi platene ikke inneholder kunstige tilsetningsstoffer, og derfor ikke gir fra seg noen form for avgassing. Huntonit veggplater er også godkjent med inneklimamerket fra det Danske Teknologiske Institutt, og har fått høyeste utmerkelse (M1) i en finsk inneklimatest. Har du kunder som er opptatt av et godt inneklima, er dette et valg som gir ro i sjelen – både for deg og dem.

Huntonits DNA

– Det er viktig for oss å identifiseres med offentlige bransjestandarder for bærekraft og en miljøvennlig tilnærming til byggebransjen. Det er en del av Huntonits DNA, sier Torland.
I år feirer Huntonit 70 år, noe som bekrefter at grønne, bærekraftige valg ikke går på bekostning av kvalitet. Snarere tvert imot. For å overleve sytti år i en konkurranseutsatt bransje, er den ultimate overlevelsesfaktoren kvalitet. Derfor har Huntonit en 20 års produktgaranti på sine takplater og panelbord.

Relaterte artikler