BYGGMAgasinet

Skandinavisk og klassisk stil på soverommet

Oktober 2019

Selv om du lenge har drømt om å få det litt mer stilig – eller personlig og hjemmekoselig – på soverommet, kan det være et ork å ta fatt. De færreste har et tomt gjesterom å flytte inn på mens oppussingen pågår, og sofaen i stua frister lite. En nærliggende løsning er å velge ferdigtapetserte veggplater – Walls4You – fra veggspesialisten Forestia. Da kan du flytte inn i rommet du drømmer om i løpet av et par dager.

Stiler smelter sammen

– Noe av det unike med Walls4you-platene er muligheten til å kombinere ulike interiøruttrykk i ett og samme rom, fremholder Annette Nordstrøm, som både er interiørstylist, fotograf og blogger (annettenordstrom.com).
– Å ha en brytningsvegg med tapet i striper og la de andre være ensfargede, er en fin måte å la den enkle og nesten minimalistiske skandinaviske stilen smelte sammen med en mer klassisk og voksen interiørstil. Tapetet gir liv og kontraster til det ellers enkle
rommet.

Soverom3
SKANDINAVISK ENKELHET: En ensfarget vegg i lys dekor med preg av betong (Flow olain light grey concrete) gir ro i sjelen når du legger deg for natten.

Varierer med farger, strukturer og mønstre

Interiørstylist Annette benytter de fleste anledninger til å anbefale de supersmarte, og dekorative Walls4You-platene. En av grunnene er nettopp at de finnes i mange farger og byr på ulike mønstre og spennende struktur. Hun er fortsatt svak for platene med betongstruktur og opplever at «concrete»-designet skaper både kontrast og harmoni på samme tid, som i dette nyoppussede soverommet.

Alle kan lykkes

En annen grunn til at Annette har lagt sin elsk på veggplatene fra Forestia er at de er superenkle å jobbe med, også for dem som er langt fra å kunne kalle seg «handy». Mens tapetsering krever møysommelig grunnarbeid med flater som må sparkles helt glatte før tapetet limes på, kan Walls4You-platene festes rett på underlaget.
– Hvem som helst som kan bruke en drill og skru inn en skrue fikser dette, sier Annette med entusiasme.
– Du trenger ikke hyre inn snekker, bare følge den instruktive monteringsanvisningen som følger med veggplatene. Er dere to om jobben vil dere få et strøkent resultat med noen timers innsats.

Soverom4
KLASSISK STIL: Tapet i gråfargede striper (Flow stripes grey concrete) er en fin kontrast til den lyse veggen og gir rommet et mer klassisk preg.

Spar tid og penger

Annette legger også vekt på at det å innrede med Walls4You-plater ikke bare er veldig tidsbesparende, men også en rimelig løsning.
– Tapet kan være ganske dyrt. Men veggplater som lar deg veksle mellom tapet og ensfargede flater sparer du både tid og penger. Og får et perfekt resultat, lover hun.

Sjekk ut Walls4You her.

Les også disse sakene

Jul1

Slik skaper du en herskapelig julestemning

Nå er det ikke lenge til jul, og med Walls2Paint rekker du fortsatt å gi et herskapelig løft til stua. Tenk Fanny og Alexander møter Downton Abbey. Listdekor er et hett tips til neste års interiørtrender. Les mer

Forogetter 3

Annette satte opp drømmeveggene selv

Interiørstylisten ønsket seg et klassisk soverom på småbruket utenfor Vestby. De blå veggene med listdekor har blitt rommets blikkfang, og som utgangspunkt falt valget hennes på nyheten Huntonit Proff Vegg. Les mer

12

Brødre skapte drømmehytta

Brødrene Pål og Sturla Sundhagen ønsket seg en hytte med rene linjer og slette flater. Da de bygde drømmehytta utenfor Sandefjord falt valget på solide materialer som Huntonit Proff Vegg i kombinasjon med rause vindusflater. Les mer