Headerbilde veggplateguiden

Den store veggplate-guiden

Det finnes mange ulike typer veggplater på markedet. Her får du oversikten over hvilke plater som passer når og hvor.

Det har skjedd mye på veggplatefronten de siste årene. Har du fått med deg de ulike produktene og hva som skiller dem? Nedenfor viser vi deg ulike typer veggplater som kan effektivisere oppussingen din!

Headerbilde grafikk

1. Ferdigmalt panel

Det finnes veggplater som leveres ferdig malt slik at du slipper jobben med å sparkle, pusse og male. Umiddelbart etter at disse er montert, er veggen ferdig.

Velg mellom Huntonit veggplater, eller den noe rimeligere MDF-varianten Smartpanel. Smartpanel kommer i en rekke ulike uttrykk og strukturer. Her kan kunden velge mellom ulike stiler, fra naturlig, rustikk, skandinavisk og klassisk. Huntonits veggplater kommer også i mange ulike farger og strukturer. I tillegg leverer de designvegger med spesialprintede motiver. Disse veggene tåler tøff bruk, og er anbefalt av Norges Astma- og Allergiforbund. Derfor passer de i alt fra hus og hytter til barnehager og skoler.

Les mer om Huntonit her.
Les mer om Smartpanel her.

Landlig5
HUNTONIT VEGGPLATER: Ferdigmalte panelplater gir deg perfekt resultat på rekordtid. Disse svært solide platene er anbefalt av Norges Astma- og Allergiforbund.
Soverom8
SMARTPANEL: Ferdigmalt og fiks ferdig på 1, 2, 3. Glem malingssølet når du bruker disse MDF-platene.
Hyttesoverom1
SMARTPANEL WOOD: kommer i seks forskjellige farger, og passer perfekt på hytta!

Les også: Bruk påsken til å pusse opp hytta!

2. Slette veggplater

Walls2Paint og Huntonit Proff Vegg må males eller tapetseres i ønsket farge/design etter montering. De er ferdig grunnet, så etterarbeidet går fort unna. Huntonit Proff Vegg har blitt manges favoritt, ettersom den har godt skrufeste og er svært enkel å montere. Den er også et miljøvennlig valg, ettersom veggplatene er 100% trebasert. For kunder med allergiutfordringer vil det være godt å vite at Huntonit Proff vegg anbefales av Norges Astma- og Allergiforbund.

Et annet, litt rimeligere, alternativ er Walls2Paint. Som navnet tilsier, er platene klare til å males eller tapetseres. De er svært skrufaste, og overflaten består av en fibertapet. Alt du trenger å gjøre er å male dem etter montering.

Les mer om Walls2Paint her.
Les mer om Huntonit Proff Vegg her.

8
HUNTONIT PROFF VEGG: Et solid utgangspunkt i ethvert rom. Veggplatene males eller tapetseres etter montering.
Soverom trendfarge3
WALLS2PAINT: Skrufaste og solide. Disse veggplatene er enkle å montere, og kunden står helt fritt til å velge farge på veggen.

3. Tapetserte veggplater

Nye vegger på én dag? Med de ferdigtapetserte veggplatene Walls4You er det fullt mulig! Du trenger bare feste platene med skruer og en streng vinterlim.

Walls4You leveres i over førti ulike uttrykk og overflater. Alt fra imitasjon av treverk til mer tradisjonelle, lyse valører. Platene passer i alle rom, bortsett fra våtrom, og har en veldig god skrufasthet.

Les mer om Walls4You her.

Hytte3
WALLS4YOU: Disse ferdigtapetserte veggplatene gjør det fullt mulig å ferdigstille veggene på én dag. Kunden kan velge mellom mange lekre dekorer og uttrykk.
3
WALLS4YOU: Med veggplatene Walls4you Metallic plain black får rommet en lun og eksklusiv følelse.

4. Ekstra solide vegger

I noen rom er funksjon viktigere enn estetikk. Dette gjelder særlig rom som krever mye av veggene, som f.eks tekniske rom, driftsbygninger og garasjer. Her lønner det seg å velge melaminbelagte veggplater som er spesialutviklet for et røft miljø. EliteX fra Forestia er en slik vegg. Platene er svært skrufaste, og tåler vekten av alt fra mountain bikes til industrihyller. De kan også spyles, slik at de er enkle å holde rene i et stort bygg, som f.eks et storkjøkken eller et slakteri. EliteX leveres i tre ulike farger; hvit, grå sand, grå skifer, Jasmund, Fresco og Mackenzie.

Les mer om eliteX her.

Organistert hage2
FORESTIA ELITEX: Noen ganger trenger man vegger som tåler en støyt eller fem. Veggplatene eliteX er spesialutviklet for rom som brukes til utstyr og industri.
Elitex denstoreveggplateguiden
FORESTIA ELITEX: Veggplatene er enkle å montere og enkle å holde rene.

Veggplate-guiden oppsummert

Nedenfor har vi listet opp de viktigste fordelene og egenskapene til produktene, slik at det det blir enklere for deg å velge riktige veggplater til neste prosjekt!

Veggplateguiden

Besøk din nærmeste byggevareforhandler for å lære mer eller se huntonit.no, forestia.no, smartpanel.no.

Relaterte artikler

Eventyrlig oppussing ses 4 gruppebilde  foto tv3 vegard breie (2) toppbildejustert
Huntonit + fler

Eventyrlige oppussingstips

Halvor og Gustav fra det populære oppussingsprogrammet Eventyrlig Oppussing deler sine beste tips for å lykkes med oppussingen.

Les mer