BYGGMAgasinet

Så enkelt lager du en koselig lesekrok

Hjemmet ditt skal være et sted for å lade batteriene og hente ny energi. Se våre enkle grep for å innrede din egen lille oase.

Januar 2019

Det krever hverken stor plass, budsjett eller mye tid å skape et hyggelig hjørne hvor du kan trekke deg tilbake for litt egentid i en hektisk hverdag. Mange har en krok som ikke er i bruk. Kanskje du har et rom under trappen, en bod som skulle vært ryddet eller en del av gangen som bare står tom? Dette kan være perfekte steder for å skape en liten rekreasjonsplass, et lesehjørne innredet for å senke skuldrene.

Personlig med designveggplater

Det er mye enklere enn du kanskje tror å sette et personlig preg på veggene dine. Interiørblogger Annette Nordstrøm er stylist, fotograf, designer og skribent. Hun anbefaler å bruke designpanel på én av veggene i rommet for å skape den atmosfæren du ønsker.

Annette
Interiørekspert Annette Nordstrøm

- Med Huntonit Designvegg kan du velge mellom utallige dekorer og bilder. Til denne lesekroken valgte jeg designet «Knock on Wood» for å skape en assosiasjon til natur. En vegg med fotoprint møter du lett med en malt vegg der du tar opp en av fargene i bildet eller bruker en kontrastfarge, tipser hun.

Veggplatene monteres på et blunk med velkjent og enkel montering, og på 1-2-3 har du ditt eget design i rommet.

- Når veggene er ferdige innreder du med et komfortabelt sittemøbel, lamper, et lite bord og dekor. Det er ikke så mye som skal til, oppfordrer Annette Nordstrøm.

Så enkelt kan det gjøres

1. Planlegg godt. Velg ut din Designvegg og planlegg fargevalg på interiør og veggene rundt.

2. Bestill platene med ønsket design.

3. Monter veggplatene. Du finner monteringstips her. Platene kan lett kombineres med de malingsklare veggplatene Walls2Paint fra Forestia, som er klare for maling med en gang de er montert.

4. Skap et interiør som inspirerer deg til avslapping og rekreasjon. Et sittemøbel med myke tekstiler for komfort. Hvis lesing av bøker eller magasiner er din form for avslapping er et godt leselys viktig.

Se hele utvalget av Huntonit Designvegg her, eller besøk din nærmeste byggvareforhandler.

Lesekroken vi skapte


Vi ønsket å skape en rustikk og naturnær stil som fungerer like godt om vinteren som om sommeren. Valget falt på designet ”Knock on Wood” kombinert med veggplaten Walls2Paint som vi malte i en varm og dyp grønn valør (fargekode 4517).

Sittebenken ble snekret av gamle, grove gulvbord. På toppen la vi en sittepute, et skinn og pynteputer. Hulrommet under sittebenken er fylt med magasiner. Det er et flott dekorelement. Pynteputene tar opp fargen fra både designpanelveggen og den malte veggen. Enkelt og effektfullt!

Kommentarer

Les også disse sakene

Forogetter 3

Annette satte opp drømmeveggene selv

Interiørstylisten ønsket seg et klassisk soverom på småbruket utenfor Vestby. De blå veggene med listdekor har blitt rommets blikkfang, og som utgangspunkt falt valget hennes på nyheten Huntonit Proff Vegg. Les mer

12

Brødre skapte drømmehytta

Brødrene Pål og Sturla Sundhagen ønsket seg en hytte med rene linjer og slette flater. Da de bygde drømmehytta utenfor Sandefjord falt valget på solide materialer som Huntonit Proff Vegg i kombinasjon med rause vindusflater. Les mer

Soverom10

Smartpanel – perfekt for deg med stor takhøyde

Noen ganger må man gå grundigere til verks enn et par strøk maling. Nye vegger gjør underverker for et rom, og Smartpanel er både enkle å sette opp og skreddersydd for å tåle juling. Du får dem i lengder på opptil 3.05 meter, så de passer perfekt inn hos deg som liker det høyt under taket. Les mer

Frodes hus

Bør du bytte ut vinduene dine?

Det er ikke bare når vinduene dine får synlige skader at de bør skiftes ut. Ofte tenker vi ikke over om et vindu bør byttes ut eller at et vindu trekker – men det er helt sikkert er at du merker det på både inneklima og strømregningen. Les mer

Soverom trendfarge3

Vårens fargetrender 2020

Gylne nyanser og brente toner preger trendpaletten denne våren. Gjerne i kombinasjon med frodig grønt, nøytralt grått eller beroligende blått. Les mer

Konsoll5

Skap et godt inneklima med veggplater

Et godt inneklima er viktig for både kropp og sinn. Huntonit er naturlige veggplater som er anbefalt av Norges Astma- og Allergiforbund, og er helt uten giftige kjemikalier og tilsatte limstoffer. Les mer