BYGGMAgasinet

Så enkelt lager du en koselig lesekrok

Hjemmet ditt skal være et sted for å lade batteriene og hente ny energi. Se våre enkle grep for å innrede din egen lille oase.

Januar 2019

Det krever hverken stor plass, budsjett eller mye tid å skape et hyggelig hjørne hvor du kan trekke deg tilbake for litt egentid i en hektisk hverdag. Mange har en krok som ikke er i bruk. Kanskje du har et rom under trappen, en bod som skulle vært ryddet eller en del av gangen som bare står tom? Dette kan være perfekte steder for å skape en liten rekreasjonsplass, et lesehjørne innredet for å senke skuldrene.

Personlig med designveggplater

Det er mye enklere enn du kanskje tror å sette et personlig preg på veggene dine. Interiørblogger Annette Nordstrøm er stylist, fotograf, designer og skribent. Hun anbefaler å bruke designpanel på én av veggene i rommet for å skape den atmosfæren du ønsker.

Annette
Interiørekspert Annette Nordstrøm

- Med Huntonit Designvegg kan du velge mellom utallige dekorer og bilder. Til denne lesekroken valgte jeg designet «Knock on Wood» for å skape en assosiasjon til natur. En vegg med fotoprint møter du lett med en malt vegg der du tar opp en av fargene i bildet eller bruker en kontrastfarge, tipser hun.

Veggplatene monteres på et blunk med velkjent og enkel montering, og på 1-2-3 har du ditt eget design i rommet.

- Når veggene er ferdige innreder du med et komfortabelt sittemøbel, lamper, et lite bord og dekor. Det er ikke så mye som skal til, oppfordrer Annette Nordstrøm.

Så enkelt kan det gjøres

1. Planlegg godt. Velg ut din Designvegg og planlegg fargevalg på interiør og veggene rundt.

2. Bestill platene med ønsket design.

3. Monter veggplatene. Du finner monteringstips her. Platene kan lett kombineres med de malingsklare veggplatene Walls2Paint fra Forestia, som er klare for maling med en gang de er montert.

4. Skap et interiør som inspirerer deg til avslapping og rekreasjon. Et sittemøbel med myke tekstiler for komfort. Hvis lesing av bøker eller magasiner er din form for avslapping er et godt leselys viktig.

Se hele utvalget av Huntonit Designvegg her, eller besøk din nærmeste byggvareforhandler.

Lesekroken vi skapte


Vi ønsket å skape en rustikk og naturnær stil som fungerer like godt om vinteren som om sommeren. Valget falt på designet ”Knock on Wood” kombinert med veggplaten Walls2Paint som vi malte i en varm og dyp grønn valør (fargekode 4517).

Sittebenken ble snekret av gamle, grove gulvbord. På toppen la vi en sittepute, et skinn og pynteputer. Hulrommet under sittebenken er fylt med magasiner. Det er et flott dekorelement. Pynteputene tar opp fargen fra både designpanelveggen og den malte veggen. Enkelt og effektfullt!

Les også disse sakene

Jul1

Slik skaper du en herskapelig julestemning

Nå er det ikke lenge til jul, og med Walls2Paint rekker du fortsatt å gi et herskapelig løft til stua. Tenk Fanny og Alexander møter Downton Abbey. Listdekor er et hett tips til neste års interiørtrender. Les mer