Eventyrlig oppussing ses 4 gruppebilde  foto tv3 vegard breie (2) toppbildejustert

Eventyrlig oppussing: Slik gjør de det

Halvor og Gustav fra det populære oppussingsprogrammet Eventyrlig Oppussing deler sine beste tips for å lykkes med oppussingen.

I det populære programmet på Tv3, går Halvor og gjengen løs på norske hytter som trenger en oppgradering.

Gustav er snekker i teamet og kjenner godt til utfordringene ved å pusse opp hytter og fritidsboliger sammenlignet med hjem i byen.

Du skal kunne gjøre det selv

- Mange av hyttene vi har jobbet på har hatt begrenset fremkommelighet, og da er man nødt til å tenke smart rundt hvilke materialer og produkter man benytter. Det bør være lett å frakte, og ikke kreve store verktøy eller fagfolk, men være så enkelt at folk flest kan montere det på egenhånd med et proft resultat.

- Som oftest er det å bytte eller oppgradere vegger som utgjør den største oppgaven, og det er også her det stilles størst krav til valg av materiale, ettersom veggene skal tåle forhold som fukt og store temperaturforandringer over tid.

Les også: Eventyrlig oppussing med Huntonit

Smarte veggplater blir ofte redningen

- Vi har god erfaring med de smarte veggplatene fra Forestia, enten du kun ønsker et slett underlag eller gjør det enkelt med ferdigtapetserte plater. Disse kan festes rett over eksisterende vegg, slik at du unngår å måtte rive ned alt til fundamentet og starte fra bånn. Veggene blir som nye på null komma niks, i akkurat den fargen eller det designet du ønsker deg, og du slipper å tenke på vedlikehold.

«Veggplater er utrolig praktisk, og skaper store forandringer på kort tid»

- Er du derimot glad i treverk og et mer tradisjonelt hyttepreg, er det ingenting som slår Huntonit. Særlig serien Panelbord Rustikk er som skapt for norske hytter, det går raskt å montere og kvaliteten er noe av det mest holdbare du får. Ikke gjør det vanskeligere enn det behøver å være, er mitt råd til norske hytteeiere.

Les også: Slik ble hytta som ny!

Kvalitetsmaterialer og naturlig design

Halvor er interiørekspert, og er opptatt av å kombinere materialer, stil og funksjon på en god måte.

- Det er viktig å velge kvalitetsprodukter som er enkle å jobbe med, uten å gi et billig resultat. Samtidig er det viktig at du enkelt kan skape ditt eget preg på rommet med ulike farger og teksturer, og at man tar hensyn til både stedets historie og omgivelsene når man velger materialer. I den sammenheng er veggplater utrolig praktisk, ettersom de gjør selv store forandringer overkommelige på kort tid, og du har et stort utvalg med tanke på utseendet på veggene.

8v1a0643 redigert
Hyttegeneral Halvor Bakke og hans snekkerteam Ole Rosén-Lystrup (t.v) og Gustav Brustad Nilsen (t.h)

Relaterte artikler

Headerbilde veggplateguiden
EliteX + fler

Den store veggplate-guiden

Det finnes mange ulike typer veggplater på markedet. Her får du oversikten over hvilke plater som passer når og hvor.

Les mer