BYGGMAgasinet

Lekende lett fornyelse

Med Huntonit veggpanel fornyer du husets rom raskt.

Februar 2021

Gi hjemmet ditt et tidløst og elegant utseende med Huntonit veggpanel.

– Huntonit veggpanel er den perfekte løsningen for deg som ønsker å fornye ett eller flere av husets rom på en lettvint måte, og i tillegg få et klassisk og pent resultat, sier produktsjef Kjell Torland.

Huntonit-sortimentet består av en rekke produkter, og enten du liker den franske landstilen eller den mer maskuline og industrielle følelsen, vil ditt valg av veggpanel være med på å underbygge stilen i hjemmet ditt.

– Panelplatene kommer ferdigmalt i flere ulike farger og med ulike overflater. Huntonit har verdenspatent på metoden for påføring av strukturen som gir den ekte kostemalte overflaten. I tillegg kan du velge rullemalt overflate og panel med struktur.

Se de ulike variantene veggpanel her: Basic Wall, Texture Wall, Designvegg og Panelbord.

Huntonit skygge menthol og eucalyptus
Huntonit skygge Menthol og Eucalyptus.

Se video hvordan du monterer Huntonit veggpanel nederst i saken.

Variert fargepalett

Fargepaletten i utvalget spenner fra ulike nyanser av hvitt og grått, til brunt og mørkeblått i to delikate og tidsriktige paletter.

– Mange av disse fargene kan kombineres slik at det blir lettere for deg å fargesette boligen din og fremheve din personlige stil. For deg som ønsker vegger litt utenom det vanlige, kan en designvegg være løsningen. Huntonit designpanel leveres med bilder trykket på platene, og med denne panelvarianten kan du skape en unik kontrastvegg i ett eller flere av husets rom. Panelplatene finnes med ulike design, og du kan til og med bestille ditt eget trykk, forklarer produktsjefen.

– Produktene er flotte å se på, enkle å montere og sparer deg for mye arbeid under oppussingen.

Interiørekspert om Huntonit

Interiørstylist og foredragsholder Signe Schineller står bak bloggen resignert.no/signeschineller.no, og er kjent fra TV-programmene God morgen Norge, Herlige hjem, Sinnasnekker’n og Boligkrise. Hun er ikke i tvil om hvorfor Huntonit veggpanel er et bra valg når huset ditt skal få nye vegger.

Bilde av signe schineller
– Huntonit veggpanel er et smart valg, og produktene egner seg både i stua, gangen, på kjøkkenet og soverommet, sier interiørstylist Signe Schineller. FOTO: Filippa Tredal

– Produktene er flotte å se på, enkle å montere og sparer deg for mye arbeid under oppussingen. Jeg har selv brukt slike panelplater i flere rom og i hele kjelleren min. Fordelen med produktene er at de gjør det lett for forbrukeren. Hverdagen er travel og man vil gjerne få unnagjort jobben fort og utnytte plassen. Slike plater gjør det lett å bli ferdig. De monteres på eksiterende vegger eller stenderverk. Det er en jobb man klarer selv – fordi det er lett å gjøre, sier hun.

Verdens reneste panelplater

Uansett hvilken farge eller overflate du velger, gjør du et sikkert valg for fremtiden ved å velge Huntonit veggpanel.

– I tillegg til at panelplatene er elegante og stilfulle, danner de den perfekte rammen i et rom. De har en solid fiberkjerne, slitesterk overflate, er enkle å holde rene, og de kan også enkelt males over hvis du ønsker det, sier produktsjef Torland.

Huntonit veggpanel er i tillegg verdens reneste panel – helt uten skadelige løsemidler. Platene anbefales derfor av Norges Astma- og Allergiforbund.

Les også: Skap din unike drømmestue

Slik gjør du det

God planlegging sikrer suksess når du skal montere Huntonit veggpanel. Gjør deg kjent med tilstanden til rommet eller rommene du ønsker å pusse opp. Kravet til underlaget for å kunne sette opp Huntonit veggpanel, er eksisterende vegger eller stenderverk. Mål opp rommet og gjør deg kjent med utvalget på www.huntonit.no eller besøk en forhandler. Huntonit finner du hos ledende byggevareforhandlere over hele landet. Lån med deg prøver hjem dersom du er usikker på farge eller overflate. Velg produktene du ønsker, og sørg for at du har nødvendig utstyr til monteringen. Du trenger en god sag, en skrudrill og et vater. Panelplatene må akklimatiseres i emballasjen i to døgn, i romtemperatur, før du starter monteringen. De må monteres umiddelbart etter at pakken er åpnet, og monteres da direkte på stenderverket.

1. Mål opp veggen og fordel bordene slik at det kun er første og siste bord som må kappes til.

2. Ha 10 mm klaring til gulv og tak. Bruk vater for rett montering. Er man nøye med vateret, blir sluttresultatet perfekt.

3. Skru fast platen på hver lekt. En drill er alt som trengs. Skjøtene trenger ikke limes. Når neste plate settes på plass, blir innfestingen skjult. Huntonit leveres med not og fjær.

4. Montér lister. Ønsker du en ekstra siste finish, kan du få akrylmaling til lister i samme farge som Huntonit-platene.

Sjekk ut www.huntonit.no for mer informasjon. Monteringsanvisninger finner du her.

Se hvor enkelt det er i videoen under:

Bli inspirert i bildekausellen under:

Huntonit Perle Brillianthvit utsnitt

Huntonit Skygge frontvegg soft Eucalyptus og hovedvegger Skygge Mist b

Huntonit Skygge Mist

Huntonit Skygge Earth og Huntonit panelbord

Huntonit skygge pepper barnerom og ytre rom huntonit skygge Mist

Faspanel 8 bord, hvit.

Huntonit antikk vegg microfuge frost og Huntonit antikk tak kostemalt brilliant hvit 30×120 b

Huntonit skygge Menthol og Eucalyptus.

Huntonit 8 bords kostemalt hvit

Huntonit Faspanel 6 bord hvit.

Huntonit classique 60×120.

Huntonit Faspanel 3 bord caffelatte.

Huntonit Faspanel 6.

Huntonit Perle Caffelatte.

Huntonit Perle hvit vegg – Huntonit Symfoni 30 × 180 tak – Krono metallic slate gulv2.

Huntonit Perle Manul.

Huntonit Perle.

Huntonit Royal hvit vegg – Huntonit Symfoni 30 × 180 tak – Krono metallic slate gulv.

Huntonit Skygge grå.

Huntonit Skygge

Huntonit Perle Brilliantvit venstrevegg – Forestia Walls2Paint med Jotun Matrix bakvegg.

Les også disse sakene

Jul1

Slik skaper du en herskapelig julestemning

Nå er det ikke lenge til jul, og med Walls2Paint rekker du fortsatt å gi et herskapelig løft til stua. Tenk Fanny og Alexander møter Downton Abbey. Listdekor er et hett tips til neste års interiørtrender. Les mer

Forogetter 3

Annette satte opp drømmeveggene selv

Interiørstylisten ønsket seg et klassisk soverom på småbruket utenfor Vestby. De blå veggene med listdekor har blitt rommets blikkfang, og som utgangspunkt falt valget hennes på nyheten Huntonit Proff Vegg. Les mer

12

Brødre skapte drømmehytta

Brødrene Pål og Sturla Sundhagen ønsket seg en hytte med rene linjer og slette flater. Da de bygde drømmehytta utenfor Sandefjord falt valget på solide materialer som Huntonit Proff Vegg i kombinasjon med rause vindusflater. Les mer