Spisestue 1
Brystpanelet her består av Huntonit Skygge Kostemalt i fargen Pepper

Brystpanel-trenden er tilbake for fullt

Interiørdesigner Annette Nordstrøm har tydelig merket at den store interessen for brystpanel er tilbake.

Mange forbinder brystpanel med tiden da furu dominerte på veggene i norske hjem, men den siste tiden har mange igjen lagt sin elsk på denne tradisjonelle måten å gi veggene et mer unikt og eksklusivt uttrykk på.

Interiørdesigner Annette Nordstrøm har tydelig merket at den store interessen for brystpanel er tilbake. Annette er interiørblogger med bloggen www.annettenordstrom.com, og jobber i tillegg som stylist, fotograf, designer og skribent.

Annette profil
Interiørekspert Annette Nordstrøm

Et kjært gjensyn

- Brystpanel er en av de store interiørtrendene for tiden, så en kan trygt si at brystpanelet har gjort et comeback, om så i en mer moderne og kledelig form enn slik vi husker det. Denne måten å dele opp rommet horisontalt på skaper en unik dynamikk i rommet, og gir mulighet for variasjon og nye dimensjoner i vegginteriøret, noe mange har savnet. Det er også en morsom måte å matche ulike farger og materialer på.
Tips!

Standardmål på veggplatene fra Huntonit er 60cm i bredden og 239 cm i høyden). Det er derfor utrolig enkelt å kutte platene i 2 på midten og få 120 cm høye plater. Slik får du utnyttet materialet på en praktisk og økonomisk måte, som i tillegg gjør prosessen enklere!

Brystpanel skaper en unik dynamikk i rommet

Forandring fryder

- En flott løsning for å skape denne looken er å bruke panelplater fra gulvet opp til en høyde på rundt 120-140 cm. Brystpanel er en ypperlig anledning til å bruke kontrastfarger eller en spennende tapet på øvre del av veggen. Til brystpanelet har vi benyttet Huntonit veggplater med en kostemalt overflate i fargen Skygge Pepper. Disse veggplatene er av høy kvalitet, enkle å skjære til og montere, og finnes i et stort utvalg som gjør det enkelt å finne sin favoritt. Se www.huntonit.no for å se hele utvalget.

Se video av Annette som monterer veggplater fra Huntonit her

- Over panelveggen benyttes helt rene veggoverflater, og i skillet mellom veggoverflatene er det fint å legge en list. Her har vi brukt de geniale veggplatene Walls2Paint fra Forestia for å skape en glatt flate over panelveggen. Disse veggplatene er ferdig grunnet og klare til å male så snart de satt opp, og man får et jevnt og proft resultat på kort tid.

SLIK GJØR DU DET:

1. Bestem høyde på brystpanelet og kapp veggplatene i ønsket høyde
2. Monter platene på veggen (klikkes enkelt sammen og festes med spikre eller skruer i de skjulte skjøtene)
3. Legg på lister ved gulv- og veggovergang, gjerne malt i samme farge som brystpanelet


Relaterte artikler

Headerbilde veggplateguiden
EliteX + fler

Den store veggplate-guiden

Det finnes mange ulike typer veggplater på markedet. Her får du oversikten over hvilke plater som passer når og hvor.

Les mer
Eventyrlig oppussing ses 4 gruppebilde  foto tv3 vegard breie (2) toppbildejustert
Huntonit + fler

Eventyrlige oppussingstips

Halvor og Gustav fra det populære oppussingsprogrammet Eventyrlig Oppussing deler sine beste tips for å lykkes med oppussingen.

Les mer