BYGGMAgasinet

Lag ditt eget lesehjørne

Er boligen din klar for et nytt kapittel? Få gode tips til hvordan innrede en innbydende og hyggelig krok til godstolen og bøkene dine.

Oktober 2017

Alle hjemmets beboere fortjener sin egen favorittsone, enten det er en TV-stue, lekekrok eller lesehjørne. Er du mest glad i å koble ut med en god bok etter en travel arbeidsdag? Det er ikke mye som skal til for å få en dedikert plass til en godstol og bøkene dine. Et koselig lesehjørne er et perfekt sted for en kosestund på kalde høstkvelder med en varmende tekopp i hånda.

Annette profil
ERFAREN INTERIØREKSPERT: Annette Nordstrøm har 10 års erfaring som stylist og fotograf for en rekke norske og utenlandske magasiner.

TREKK DEG TILBAKE MED EN GOD BOK

Annette Nordstrøm er både interiørblogger med bloggen www.annettenordstrom.com, stylist, fotograf, designer og skribent. Interiøreksperten gir deg tips til hvordan du enkelt kan lage en innbydende lesekrok hjemme.

— En lesekrok eller bibliotek skal være en innbydende og hyggelig sone. Her skal du ha lyst til å slappe av i en godstol med en god bok eller et magasin. Det å ha bøkene lett tilgjengelig fremkaller også lysten til et avbrekk med god lektyre, forklarer Nordstrøm og legger til:

Library6
ROLIG LESEHJØRNE: Ja takk! En hyggelig og stille plass for å finne roen.

— I et lesehjørne er det viktigst med bokhyller som har god plass til bøker. Og har du plass til et par godstoler og et lite bord, så får du plutselig en ekstra stue i tillegg til dagligstuen. Godt leselys er også veldig viktig. Her skal du kunne sitte i ulike stillinger og se teksten godt. Derfor er det viktig å ha en lampe du kan flytte på eller vinkle for at lesekroken skal bli brukt.

Les også: Få en chic og rustikk stil på soverommet

Library 4
PASSER PERFEKT: Designveggen Huntonit the World viser et verdenskart som gir deg en biblioteksfølelse – og er helt supert til et lesehjørne!

FÅ ET LEKKERT FOTOGRAFIVEGGEN!

De lekre designveggene til Huntonit passer for deg som ønsker en vegg helt utenom det vanlige. Huntonit designvegg leveres med bilder trykket på platene slik at du får et stort fotografi på veggen. Det finnes mange ulike dekorer, enten du ønsker bilde av et verdenskart, bøker eller vedstabler. Du kan også bestille ditt eget trykk og få en helt unik kontrastvegg som gir rommet særpreg. Med en designvegg får du en lekker ramme for boklesingen, for eksempel så fremstiller Huntonit the World et gammelt og stilig verdenskart.

— En dekorvegg er med på å ramme inn lesekroken og skape et miljø som skiller seg ut fra resten av interiøret i hjemmet ditt. I et bibliotek vil en dekorvegg tilføre rommet liv og dybde. Huntonit The World er en herlig dekorvegg som vil bli elsket like høyt av både liten og stor.

Huntonit The World er en herlig dekorvegg som vil bli elsket like høyt av både liten og stor.

Finn ut mer om Huntonit Designvegg her.

Library3
ET KOSELIG STED: Få et stilig og koselig avslappingshjørne med designveggen Huntonit the World. Her har vi også brukt svartmalte walls2paint.

Fått med deg nyhetene Huntonit Rustikk Panelbord som er perfekt på hytta? Les mer her: Gjør hytta mer rustikk og innbydende

KOMBINER DESIGNVEGG MED NØYTRAL VEGG

For å gjøre rommet enda mer spennende kan du kombinere designveggen med en ensfarget vegg, for eksempel en annen Huntonit-veggplate eller en vegg som kan males i en passende farge.

— Huntonit The World vil kun dekke en del av rommet. Det kan derfor lønne seg å kombinere designveggen med en nøytral veggplate, som kan males i en farge som passer til veggdekoren. Mal gjerne platene i en valør du finner i en av fargene i kartet til Huntonit The World. På denne måten skaper du et harmonisk og helhetlig uttrykk i rommet, og designveggen smelter sammen med de øvrige veggene.


Kommentarer

Les også disse sakene

Soverom10

Smartpanel – perfekt for deg med stor takhøyde

Noen ganger må man gå grundigere til verks enn et par strøk maling. Nye vegger gjør underverker for et rom, og Smartpanel er både enkle å sette opp og skreddersydd for å tåle juling. Du får dem i lengder på opptil 3.05 meter, så de passer perfekt inn hos deg som liker det høyt under taket. Les mer

Frodes hus

Bør du bytte ut vinduene dine?

Det er ikke bare når vinduene dine får synlige skader at de bør skiftes ut. Ofte tenker vi ikke over om et vindu bør byttes ut eller at et vindu trekker – men det er helt sikkert er at du merker det på både inneklima og strømregningen. Les mer

Soverom trendfarge3

Vårens fargetrender 2020

Gylne nyanser og brente toner preger trendpaletten denne våren. Gjerne i kombinasjon med frodig grønt, nøytralt grått eller beroligende blått. Les mer

Konsoll5

Skap et godt inneklima med veggplater

Et godt inneklima er viktig for både kropp og sinn. Huntonit er naturlige veggplater som er anbefalt av Norges Astma- og Allergiforbund, og er helt uten giftige kjemikalier og tilsatte limstoffer. Les mer

Eventyrlig oppussing ses 4 gruppebilde  foto tv3 vegard breie

Eventyrlig oppussing med Huntonit

Et romslig og lunt soverom stod høyt på ønskelisten da gjengen fra Eventyrlig oppussing kom til hytta i Tolga. Rustikke panelbord fra Huntonit oppfylte drømmen på én-to-tre. Les mer