Lesekrok 1

Så enkelt lager du en koselig lesekrok

Her kan du lade batteriene og hente ny energi. Se våre enkle grep for å innrede din egen lille oase.

Det krever hverken stor plass, budsjett eller mye tid å skape et hyggelig hjørne hvor du kan trekke deg tilbake for litt egentid i en hektisk hverdag. Mange har en krok som ikke er i bruk. Kanskje du har et rom under trappen, en bod som skulle vært ryddet eller en del av gangen som bare står tom? Dette kan være perfekte steder for å skape en liten rekreasjonsplass, et lesehjørne innredet for å senke skuldrene.

Personlig med designveggplater

Det er mye enklere enn du kanskje tror å sette et personlig preg på veggene dine. Interiørblogger Annette Nordstrøm er stylist, fotograf, designer og skribent. Hun anbefaler å bruke designpanel på én av veggene i rommet for å skape den atmosfæren du ønsker.

Annette
Interiørekspert Annette Nordstrøm

- Med Huntonit Designvegg kan du velge mellom utallige dekorer og bilder. Til denne lesekroken valgte jeg designet «Knock on Wood» for å skape en assosiasjon til natur. En vegg med fotoprint møter du lett med en malt vegg der du tar opp en av fargene i bildet eller bruker en kontrastfarge, tipser hun.

Veggplatene monteres på et blunk med velkjent og enkel montering, og på 1-2-3 har du ditt eget design i rommet.

- Når veggene er ferdige innreder du med et komfortabelt sittemøbel, lamper, et lite bord og dekor. Det er ikke så mye som skal til, oppfordrer Annette Nordstrøm.

Så enkelt kan det gjøres

1. Planlegg godt. Velg ut din Designvegg og planlegg fargevalg på interiør og veggene rundt.

2. Bestill platene med ønsket design.

3. Monter veggplatene. Du finner monteringstips her. Platene kan lett kombineres med de malingsklare veggplatene Walls2Paint fra Forestia, som er klare for maling med en gang de er montert.

4. Skap et interiør som inspirerer deg til avslapping og rekreasjon. Et sittemøbel med myke tekstiler for komfort. Hvis lesing av bøker eller magasiner er din form for avslapping er et godt leselys viktig.

Se hele utvalget av Huntonit Designvegg her, eller besøk din nærmeste byggvareforhandler.

Lesekroken vi skapte


Vi ønsket å skape en rustikk og naturnær stil som fungerer like godt om vinteren som om sommeren. Valget falt på designet ”Knock on Wood” kombinert med veggplaten Walls2Paint som vi malte i en varm og dyp grønn valør (fargekode 4517).

Sittebenken ble snekret av gamle, grove gulvbord. På toppen la vi en sittepute, et skinn og pynteputer. Hulrommet under sittebenken er fylt med magasiner. Det er et flott dekorelement. Pynteputene tar opp fargen fra både designpanelveggen og den malte veggen. Enkelt og effektfullt!

Relaterte artikler

Headerbilde veggplateguiden
EliteX + fler

Den store veggplate-guiden

Det finnes mange ulike typer veggplater på markedet. Her får du oversikten over hvilke plater som passer når og hvor.

Les mer
Eventyrlig oppussing ses 4 gruppebilde  foto tv3 vegard breie (2) toppbildejustert
Huntonit + fler

Eventyrlige oppussingstips

Halvor og Gustav fra det populære oppussingsprogrammet Eventyrlig Oppussing deler sine beste tips for å lykkes med oppussingen.

Les mer
Library 1
Huntonit + fler

Lag ditt eget lesehjørne

Er boligen din klar for et nytt kapittel? Få gode tips til hvordan innrede en innbydende og hyggelig krok til godstolen og bøkene dine.

Les mer