BYGGMAgasinet

Interiørstylisten spår disse trendene i 2019

Ditt hjem – din stil! Hjemmet reflekterer den vi er, og vi søker mer og mer etter den gode hotellfølelsen hvor vi kan senke skuldrene og finne roen.

Januar 2019

De kritthvite og sarte Shabby Chic-hjemmene blir et mer sjeldent syn i året som kommer. Flere og flere søker et noe mørkere og lunere miljø både i stue, kjøkken og soverom. Men det er ikke årstiden som avgjør dette, det er behovet for rekreasjon og avslapning i en hektisk, digital hverdag som frembringer dette i oss.

Vi vil ha hotellfølelsen hjemme: Rekreasjon, ro og lave skuldre.

- Vi har tidligere vært veldig rene i fargevalgene våre. Vi har hatt hvite vegger og tak, med innslag av duse jordfarger som ikke gir særlig kontrast og dybde i rommet. Nå er trenden en annen. Trenden er å ikke følge trenden, men å finne sin stil, forteller interiørdesigner og -fotograf Annette Nordstrøm.

Annette blogger om interiørtrender på annettenordstrom.com, og er stylist, fotograf, designer og skribent.

Sofistikert eleganse 2
Her er veggplatene walls2paint malt med Jotun-fargen Bordeaux.

ALT ER LOV

Annette poengterer at i 2019 er alt lov. Hun ser at flere og flere velger mørkere, varmere farger enn tidligere, og større kontraster med innslag av vågale valg:
- I den senere tid har jeg sett at mange ikke bare lager kontrast med én vegg, men at de tør å gå mye lenger. Nå har vi gjerne karmer, vegger og tak i samme farge. Det skaper en fantastisk helhet og dybde i rommet. I tillegg er 70-tallets stormønstrete tapeter og designvegger på full fart inn. Det er også brystpanel fra 80-tallet, og den varme, gyldne sennepsgule valøren fra 90-tallet. Alt dette blandes sammen med myke møbler i velur og skinn, saueskinnspels i alle farger og masse tekstiler som puter og pledd.

VARME FARGER MED MYE GRÅTT

Men pastellfargene er ikke helt borte, de har bare blitt litt utvannet, forteller Annette.

– Alle farger med mye grått er veldig trendy for tiden. Pastellfargene, slik vi kjenner dem, har den siste tiden også fått et innslag av en varm gråtone. Pastellrosa, for eksempel, går gjerne over til terrakotta-valøren. Disse utvannede pastellene brukes på interiør og tekstiler som er enkle og rimelige å bytte ut. Det kan være en stol, puter og pledd, en vase eller lignende.
– De dype fargene, juvelfargene, som flaskegrønn, petroleumsblått eller smaragdrødt er like aktuelle kontrastfarger som tidligere.

Besøk din nærmeste byggeforhandler eller klikk her for å se hele utvalget av smartpanel.


1032147 smartpanel struktur skygge grafitt   108086 robusto 3571 timeless oak grey   smartpanel tak cmyk
Smartpanel Struktur i fargen Skygge Grafitt.

Vi vil oftere enn før krype inn i hiet vårt, og de varme, mørke fargene hjelper oss til å slappe av

DEKOR OG STRUKTUR ER TRENDY

Det er veldig ”in” å ha en designvegg. Altså et fotografi på veggen. Huntonit Designvegg har et utall varianter bilder og dekor å velge mellom. Alt fra søte kattepuser på barnerommet, drivved og bjørkeskog på soverommet, til røffe mur- og betongvegger i stue og kjøkken.

Library 1[1]
Huntonit designvegg leveres med bilder trykket på platene slik at du får et stort fotografi på veggen. Her har designveggen Huntonit the World fått plass i stuen.

Like trendy er det å bryte en vegg med brystpanel. Jada, 80-talls-favoritten er tilbake for fullt, i en litt mer moderne form. Ved å dele opp veggen på denne måten, skaper du dynamikk i rommet, og du åpner for nye dimensjoner, mener Annette.
– Velger du brystpanel, kan du enten ha veggen ovenfor i samme farge, eller bryte med en frekk kontrastfarge. Eventuelt kan du bryte med et stort bilde og ta opp igjen fargene i bildet i interiøret i nærheten. Valgene er mange og du må finne din stil.

Ta en titt på huntonit.no for å se hele utvalget av ferdige panelvegger, eller velg ferdige vegger med strukturer og dekor fra Forestia walls4you.

Hjem så veldig like ut før. I dag er det lov til å bruke mer struktur og mørkere farger enn tidligere.

Brystpanelet her består av Huntonit Skygge Kostemalt i fargen Pepper.

Brystpanelet her består av Huntonit Skygge Kostemalt i fargen Pepper

Brystpanelet her består av Huntonit Skygge Kostemalt i fargen Pepper


TENKER DU PÅ Å PUSSE OPP ER DET LURT Å PLANLEGGE GODT:

1. Visualiser på forhånd hvordan du vil ha det. Lag et moodboard, som viser hva slags visuell stil du ser for deg

2. Samle inn farger og uttrykk du liker

3. Ta valg

4. Hold deg til valgene og følg planen

5. Gjør konkrete materialvalg

6. Velg interiør og møbler

7. Sett i gang!


Kommentarer

Les også disse sakene

Soverom10

Smartpanel – perfekt for deg med stor takhøyde

Noen ganger må man gå grundigere til verks enn et par strøk maling. Nye vegger gjør underverker for et rom, og Smartpanel er både enkle å sette opp og skreddersydd for å tåle juling. Du får dem i lengder på opptil 3.05 meter, så de passer perfekt inn hos deg som liker det høyt under taket. Les mer

Frodes hus

Bør du bytte ut vinduene dine?

Det er ikke bare når vinduene dine får synlige skader at de bør skiftes ut. Ofte tenker vi ikke over om et vindu bør byttes ut eller at et vindu trekker – men det er helt sikkert er at du merker det på både inneklima og strømregningen. Les mer

Soverom trendfarge3

Vårens fargetrender 2020

Gylne nyanser og brente toner preger trendpaletten denne våren. Gjerne i kombinasjon med frodig grønt, nøytralt grått eller beroligende blått. Les mer

Konsoll5

Skap et godt inneklima med veggplater

Et godt inneklima er viktig for både kropp og sinn. Huntonit er naturlige veggplater som er anbefalt av Norges Astma- og Allergiforbund, og er helt uten giftige kjemikalier og tilsatte limstoffer. Les mer

Eventyrlig oppussing ses 4 gruppebilde  foto tv3 vegard breie

Eventyrlig oppussing med Huntonit

Et romslig og lunt soverom stod høyt på ønskelisten da gjengen fra Eventyrlig oppussing kom til hytta i Tolga. Rustikke panelbord fra Huntonit oppfylte drømmen på én-to-tre. Les mer