BYGGMAgasinet
Toppbilde

Interiørstylistens tapetfavoritter

Slik setter du et personlig preg på interiøret.

Mai 2016

Lyst til å fornye hjemme, og skape et helt unikt rom? Walls4You er ferdigtapetserte veggplater, som enkelt kan skrus opp på veggen.

– Dette er jo superenkelt

Linda Elmin har et stort hjerte for interiør og har mange års erfaring fra bransjen som journalist og stylist. Hun jobber som interiørdesigner, blogger, stylist og eier også butikken hviit.no. Bloggen hennes ble kåret til «Årets interiørblogg» under Vixen Blog Awards 2015, og er nominert til Nordic blogger of the Year. Hun er imponert over hvor flott resultatet blir med Walls4You på veggen.

– Dette er jo superenkelt, selv for en amatør. Du trenger hverken håndverkere eller forhåndskunnskap for å kunne sette opp veggplatene. Du slipper jobben med å sparkle, pusse og tapetsere. Platene er lette å montere og gir et flott, jevnt resultat. Med hjørnelistene blir til og med hjørnene perfekte, og det er ofte her man møter på problemer når de gjelder vanlig tapet. De finnes i mange variasjoner, så her er det bare å bruke fantasien!

Linda elmin foto monica friedrich
INTERIØREKSPERT: Linda Elmin er både interiørdesigner, blogger, stylist og butikkeier. Foto: Monica Friedrich

Les også: Få det fint hjemme med trendy veggplater

Gir lun og god atmosfære

Har du lyst til å bruke tapet i et rom hjemme, men er usikker på hvor? Ifølge interiøreksperten passer trendy tapet overalt. Tapetserte vegger gir en mer intim og hyggelig atmosfære i rommet, enn rene malte flater gjør.

– Tapet kan brukes i alle rom og gir en veldig lun og god atmosfære, sier Linda Elmin og legger til.

– Mange er redde for å bruke mørke farger til mindre rom, men det kan bidra til å gjøre øke romfølelsen på en spennende måte. Man kan skape en illusjon av høyde ved å bruke tapeter med vertikale striper i små rom. Ikke vær redd for å leke med ulike bredder på stripene.

Walls4You kommer i tre ulike kolleksjoner: Trend, Classic og Basic.

Interiørstylistens favoritter

Linda Elmin er nøye på hvordan hun velger ut lekre tapeter, som kan sette preg på rommet.

– Jeg liker best diskré tapeter uten for mye mønster. Det gir et godt utgangspunkt for å sette et personlig preg på interiøret.

Les også: Her er vårens trendfarger

Her er interiørstylistens Walls4You-favoritter:

1200 14243 light textile obf 0946
Light Textile

Fra Basic-kolleksjonen
Basic-kolleksjonen fra Walls4You består av enkle dekorer med diskret overflate som gir delikate, lyse og tidløse rom. Elmin synes denne kolleksjonen gjør rommet lyst og tidløst, og at tapetene passer helt perfekt i rom som entreen og gangen, som man ikke pusser opp så ofte. Hun trekker spesielt frem tapetet 14243 Light textile, som har en fin og nøytral tone.

Collage1
White metallic deco og Rustic oak.

Fra Trend-kolleksjonen
Trend-kolleksjonen er utviklet for deg som vil ha det nyeste, og passer perfekt både som fondvegg eller til et helt rom. Interiørstylisten mener disse tapetene passer svært godt til stue og soverom. Hennes favoritter er tapetet 4651 White metallic deco fordi det metalliske shimmeret gir en spennende effekt, og 10462 Rustic oak, som gir en lun og god atmosfære til rommet.

– Med Walls4You er det jo lett å fornye så her kan man leke seg litt mer. Stuen er også det rommet vi oftest pusser opp flere ganger, sier Elmin.

Collage2
Stripes offwite/blue og White deco.

Fra Classic-kolleksjonen
Classic-kolleksjonen består av klassiske dekorer og overflater. Dette passer veldig fint til rom der tapetet skal være diskre og gi et utgangspunkt for å kunne forandre interiøret med tid, for eksempel på barnerommet.

– Klassiske striper kan lett kombineres med ensfargede tapeter, noe som gir rommet et mer eksklusivt utrykk, sier Elmin.

Interiørstylistens store favoritter er 14216 Stripes offwhite/blue, som gir et maritimt og klassisk utrykk, og 4147 White deco og 4150 Grey deco. Begge er enkle og klassiske tapeter, og er et perfekt utgangspunkt der man ønsker å leke mer med interiøret.

Se hele utvalget av Walls4You

Her kan du ta en nærmere titt på alle Walls4You-favorittene til Linda:

Walls4You 4651 White metallic deco har et metallisk shimmer, som gir en spennende effekt.

Walls4You-tapetet tapetet 14243 Light textile fra Basic-kolleksjonen.

Walls4You 10462 Rustic oak, som gir en lun og god atmosfære til rommet, ifølge interiøreksperten.

Soverom med Walls4You 14216 Stripes offwhite/blue fra Classic-kolleksjonen.

Walls4You 4147 White deco fra Classic-kolleksjonen.

Kommentarer

Les også disse sakene

Forogetter 3

Annette satte opp drømmeveggene selv

Interiørstylisten ønsket seg et klassisk soverom på småbruket utenfor Vestby. De blå veggene med listdekor har blitt rommets blikkfang, og som utgangspunkt falt valget hennes på nyheten Huntonit Proff Vegg. Les mer

12

Brødre skapte drømmehytta

Brødrene Pål og Sturla Sundhagen ønsket seg en hytte med rene linjer og slette flater. Da de bygde drømmehytta utenfor Sandefjord falt valget på solide materialer som Huntonit Proff Vegg i kombinasjon med rause vindusflater. Les mer

Soverom10

Smartpanel – perfekt for deg med stor takhøyde

Noen ganger må man gå grundigere til verks enn et par strøk maling. Nye vegger gjør underverker for et rom, og Smartpanel er både enkle å sette opp og skreddersydd for å tåle juling. Du får dem i lengder på opptil 3.05 meter, så de passer perfekt inn hos deg som liker det høyt under taket. Les mer

Frodes hus

Bør du bytte ut vinduene dine?

Det er ikke bare når vinduene dine får synlige skader at de bør skiftes ut. Ofte tenker vi ikke over om et vindu bør byttes ut eller at et vindu trekker – men det er helt sikkert er at du merker det på både inneklima og strømregningen. Les mer

Soverom trendfarge3

Vårens fargetrender 2020

Gylne nyanser og brente toner preger trendpaletten denne våren. Gjerne i kombinasjon med frodig grønt, nøytralt grått eller beroligende blått. Les mer

Konsoll5

Skap et godt inneklima med veggplater

Et godt inneklima er viktig for både kropp og sinn. Huntonit er naturlige veggplater som er anbefalt av Norges Astma- og Allergiforbund, og er helt uten giftige kjemikalier og tilsatte limstoffer. Les mer