BYGGMAgasinet

FRODIG OG MODERNE: Puss opp med kalkmalingen Jotun Green Leaf på dine nye Walls2Paint-vegger. Kombinere kalkmalte vegger med innslag av svarte elementer og store grønne planter for en frodig, og samtidig urban og moderne look.

Her er vårens fargetrender

Dette gir deg garantert maleglede.

April 2016

Når solen skinner så stiger også humøret i takt, og vi vil gjerne omgi oss med friske farger. Denne våren finner vi mange av naturens vakre farger i trendbildet. Nå er vi dristigere i fargevalget enn tidligere, både innen tekstil, interiør og mote.

Blomstrende vår

Det er en tendens i tiden at nordmenn ønsker å bringe naturen inn i hjemmet.

– Grønne verdier har vært i trendbildet en stund, og nå er det blomstene som er til stor inspirasjon – både i mønster og fargebruk. Vi ser at folk bruker sin egen kreativitet og i større grad leker seg med egne og uforutsigbare fargekombinasjoner. Boligen er et fristed, der fargene skal gi oss den energien – eller roen som vi trenger, sier Lisbeth Larsen, global fargesjef i Jotun.

Trenger veggene fornyelse før du går i gang med malerjobben?
Bruk veggplatene Walls2Paint så sparer du både tid og arbeid: Aldri vært enklere å få nye vegger

Walls2paint med kalkmaling 1
GRØNN GLEDE: Forestia Walls2Paint malt med Jotuns kalkmaling Green Leaf.

Friske fargekombinasjoner

Jotuns nye fargekolleksjon, Lady Spring & Summer Collection 2016 er en hyllest til våren, og består av glade vårfarger med friske fargekombinasjoner som gir glede, optimisme og energi. Fargepaletten reflekterer mange av de gode følelsene vi kjenner når det er vår i luften. Visste du forresten at forskning viser at farger med mer intensitet, gir ekstra energi?

- Vi ønsker med disse fargene å skape glede, gi folk frodige farger og kanskje litt uventede fargekombinasjoner. Farger som underbygger det særegne, friske og litt humoristiske – ikke nødvendigvis det perfekte, forteller Larsen.

Dersom du har en mer minimalistisk, og de friske fargene kombineres med rene farger som hvitt eller svart, blir inntrykket roligere og mer stilrent.

Suveren fargehit

I det nyeste LADY-fargekartet fra Jotun finnes mange spennende og vakre farger, men det er spesielt én farge som har fått mye oppmerksomhet og omtale den siste tiden. Deco Blue er en mørk og dypblå farge, og beskrives som sofistikert, myk, elegant, dyp og rolig. Det er også noe royalt og eksklusivt over denne fargen. I tillegg er denne blåfargen tidløs, og kan leve med deg i lang tid.

Den mørkeblå fargen har allerede blitt en av årets mest populære farger, og både bloggere og presse har latt seg imponere. Denne fargen er nå på alles lepper, og folk har malt både vegger og møbler i sin nye favorittfarge. Fargen er anvendelig og passer i alle rom, så det er kanskje ikke så rart at den har blitt en suveren hit.

Forestia walls2paint malt ny nordisk hav ncs s 6020 r90b og uldal vindu
TRENDY BLÅTT: Forestia Walls2Paint malt med Jotun Nordisk Hav.

– Blå er en tidløs og nyttig farge, som er en av grunnene til at vi virkelig elsker fargen. Den passer for både elegant og sofistikert innredning, men også til en landlig stil. En utmerket farge for nordisk interiør. Den er like egnet som veggfarge som en effektiv aksentfarge i møbler og detaljer, forklarer fargesjefen i Jotun.

Denne dype mørkeblå fargen kan gjerne kombineres med varme grå, beige og greige farger, og sammen løfter disse fargene interiøret til nye høyder. I tillegg er den blå trendfargen også veldig fin sammen med blåfargen Lady Kveldshimmel. Når du har Deco Blue på veggen er hvittoner som Klassisk Hvit, Letthet, Egghvit og Bomull, passende på detaljer som lister og dører. Hvis du vil ha en veldig sofistikert look kan du også male detaljer i mørkeblått.

Naturnært og røft

En annen av vårens store trender innen interiør er kalkmaling, som gir et naturnært, røft og helt personlig uttrykk. Kalkmalingen skaper unike og ekte rom, noe som passer godt ettersom det autentiske og håndlagde er viktig i dagens interiørbilde. Det uperfekte har tatt over for den stramme minimalismen, og hjemmene våre skal nå uttrykke personlighet og det skal se litt tilfeldig ut, ifølge Jotun.

Med kalkmaling får veggen et helt personlig uttrykk og du skaper en veg som ingen andre har. Kalkmalingen har en palett fra naturen med varme toner i grått og brunt, rustikke nyanser i terrakotta, sarte grønntoner og duse sennepsfarger. Slik får du naturens ro inn i rommene. Jotuns nye kalkmaling fra Lady er akkurat sluppet på markedet, og de typiske ”betongfargene” Grå skifer, Valmuefrø og Grå harmoni har allerede blitt klare favoritter blant folk. Malingen passer perfekt til slette vegger og peis, og er laget av ekte kalkstein.

Les også disse sakene

Jul1

Slik skaper du en herskapelig julestemning

Nå er det ikke lenge til jul, og med Walls2Paint rekker du fortsatt å gi et herskapelig løft til stua. Tenk Fanny og Alexander møter Downton Abbey. Listdekor er et hett tips til neste års interiørtrender. Les mer