Slette vegger header

Få glatte vegger med veggplater fra Walls2paint og Huntonit

Veggplater er en rask, enkel og økonomisk løsning for deg som vil ha oppussingen gjort fort. Du slipper timesvis med sparkling og pussing, og resultatet blir helt glatt.

– Det ble mye finere enn jeg hadde trodd, og vi gjorde hele jobben selv! sier Henrik Lian Gunvaldsen (25).

Stue
HENG OPP TUNGE TING: I motsetning til murvegger og gipsvegger, trenger ikke veggplatene murplugger eller gipsanker for å henge opp bilder.

For fem måneder siden kjøpte han og samboeren huset etter hans besteforeldre. Et oppussingsprosjekt med nydelig og landlig beliggenhet mellom Vennesla og Kristiansand.

Montering
FØR/ETTER: Først montere stenderverk, så klikke opp glatte veggplater fra Walls2paint.

– Vi vurderte faktisk å rive alt, men det gamle huset har stort potensial, sier han.

Tina og henrik, ludde
TEAMET: Mens Tina og Henrik har pusset opp sitt første hus sammen, har Ludde vært maskot og heiet fra sidelinjen!

Flere i vennegjengen har også kjøpt seg oppussingsprosjekt, og Henrik har sett hvordan kompisene strever med gipsplater og påfølgende sparkling og pussing for å få et godt resultat. Det ender som regel med at de hyrer inn kostbare håndverkere for å få jobben gjort.

Kjøkkenhjørne
SVART KJØKKEN: Paret ønsket et moderne kjøkken, med et jordaktig bakteppe.

Veggplater har mange fordeler

Det finnes mange ulike veggplater på markedet. Walls2Paint og Huntonit Proff Vegg er de eneste som kun trenger å males eller tapetseres etter montering. Begge har et enkelt monteringssystem som lar deg klikke veggene på plass i rekordfart. Du trenger ikke engang fjerne eksisterende vegg, ettersom veggplatene kan monteres utenpå. Og har du lyst til å unngå taklister, så er dette fullt mulig med begge veggplatene.

Vi ble tipset om veggplatene Walls2Paint av familiemedlemmer som jobber i byggebransjen. Vi gikk for denne løsningen, og det har vi ikke angret på!

To bilder huntonitproffvegg
SOVEROM INSPIRASJON: Huntonit Proff Vegg er ideell på soverommet, ettersom veggplatene anbefales av Norges Astma- og Allergiforbund.

– Vi ble tipset om veggplatene Walls2Paint av familiemedlemmer som jobber i byggebransjen. Vi valgte denne løsningen for å unngå tidkrevende arbeid som sparkling og pussing av gipsplater, og har ikke angret et sekund. Når venner kommer på besøk er det ingen som kan se hvor skjøtene er, sier Henrik.

Soverom trendfarge3
USYNLIGE SKJØTER: Walls2Paint er veggplater som enkelt lar deg klikke veggene på plass. Resultatet blir helt slette vegger uten synlige skjøter.

Solide vegger

Det unge paret er også veldig fornøyde med hvor enkelt det er å henge opp ting på de nye veggene.

I motsetning til murvegger og gipsvegger, trenger de hverken murplugger eller gipsanker for å henge opp bilder og andre tunge ting. På fagspråket kalles dette for «skrufasthet», og både Walls2Paint og Huntonit Proff Vegg er kjent for sin gode skrufasthet.

8
KJØKKENINSPIRASJON: Veggplatene Walls2Paint er et økonomisk og solid valg for deg som vil ha oppussingen unnagjort. Du bestemmer selv fargen på veggen.

– Det har blitt kjempefint, og det ga oss en mestringsfølelse å klare alt selv. Svigerfar som er snekker hjalp til, men jeg fikset det kjapt selv. Veggplatene er veldig solide, og vi skadet ikke en eneste plate i oppussingen, sier han fornøyd.

I motsetning til murvegger og gipsvegger, trenger de hverken murplugger eller gipsanker for å henge opp bilder og andre tunge ting.

Så enkel er monteringsjobben

Å montere veggplater fra Walls2paint og Huntonit Proff Vegg er noe absolutt alle kan klare selv! For Henrik og samboeren var det naturlig å montere platene på stenderverket i forbindelse med at de etterisolerte huset under oppussingen. Skal du montere utenpå eksisterende vegg, er det viktig at den er helt rett før du starter.

Malthjørne2 spiseplass croppet 4x5
SONE: Mal en sone med kontrastfarger! Her er veggplatene Walls2Paint og takplatene Premium Ceiling malt med fargene Hvit te & Shade.

Du trenger minimalt med verktøy:
• Vater
• Meterstokk
• Sag/kappsag
• Drill
• Skruer
• Vinterlim

Har du ikke nødvendig utstyr, så låner både Clas Ohlson, Jernia og Maxbo ut verktøy for en billig penge.

Uansett hvilke plater du velger, så er de enkle å montere, og resultatet blir helt glatt. Og husk; selvgjort er velgjort – og dessuten mye rimeligere enn å sette bort jobben til håndverkere.

Slik monterer du platene fra Walls2paint:

Besøk din nærmeste byggeforhandler for å lære mer om Walls2Paint og Huntonit Proff Vegg

Relaterte artikler

Headerbilde veggplateguiden
EliteX + fler

Den store veggplate-guiden

Det finnes mange ulike typer veggplater på markedet. Her får du oversikten over hvilke plater som passer når og hvor.

Les mer