BYGGMAgasinet

Få smarte maletips

Slik lykkes du med malingen.

September 2015

Skal du male et rom, men er usikker på hvordan du skal komme i gang? Hvor mange strøk må du male? Og hvordan får man veggen glatt?

Slipp sparkling

Før du setter i gang med selve malingsjobben bør du sørge for at du har glatte og fine vegger å male på. Hvis veggene er ujevne, f.eks. dekket med gammel strietapet, finnes det en enkel og smart løsning for å få nye glatte vegger.

Setter du opp de nye veggplatene, Walls2Paint, slipper du å sparkle og grunne veggene før du maler. Det er bare å sette opp veggplatene og begynne å fornye rommet i de fargene du selv ønsker.

– Walls2Paint er en ferdigbehandlet sponplate som leveres klar for maling eller tapetsering. Platene monterer du raskt og enkelt, og deretter setter du ditt preg på veggen ved å male i ønsket farge. For beste resultat slip eller puss over skjøtene mellom malingsstrøkene. Dette er et genialt produkt for deg som ikke er glad i å sparkle eller pusse, og du sparer i tillegg masse tid, sier produktsjef for Walls2Paint i Forestia, Oddvar Grønsberg.

Usikker på fargevalget? Les om ulike fargetrender her.

For å få et vellykket maleresultat er det noen gode tips du bør få med deg før du tar malerkosten i hånda.

Her er Jotuns enkle maletips:

1. Jotun anbefaler sine LADY produkter for slette vegger, og det aller beste resultatet oppnås med LADY Pure Color.

2. For å få god dekk anbefales to strøk. LADY har dekkgaranti.

3. For at resultatet skal bli så godt som mulig, bruk gjerne en god pensel og malingsrulle.

Les mer om maling her.

Ha utstyret på plass

Det er også viktig å ha alt utstyr på plass før du begynner å male. Hvis du skal male vegger innendørs bør du ha følgende på huskelista:

• Malerulle med forlengerskaft
• Rullebrett
• Pensel
• Maskeringstape
• Dekkfolie
• Penselrens

Les også disse sakene

Jul1

Slik skaper du en herskapelig julestemning

Nå er det ikke lenge til jul, og med Walls2Paint rekker du fortsatt å gi et herskapelig løft til stua. Tenk Fanny og Alexander møter Downton Abbey. Listdekor er et hett tips til neste års interiørtrender. Les mer