BYGGMAgasinet
Eventyrlig oppussing ses 4 gruppebilde  foto tv3 vegard breie (2) toppbildejustert

Eventyrlig oppussing: Slik gjør de det

Denne gjengen kan alt om ekstreme forvandlinger på kort tid, og nå røper de sine hemmelige triks.

Desember 2018

I det populære programmet på Tv3, går Halvor og gjengen løs på norske hytter som trenger en oppgradering.

Gustav er snekker i teamet og kjenner godt til utfordringene ved å pusse opp hytter og fritidsboliger sammenlignet med hjem i byen.

Du skal kunne gjøre det selv

- Mange av hyttene vi har jobbet på har hatt begrenset fremkommelighet, og da er man nødt til å tenke smart rundt hvilke materialer og produkter man benytter. Det bør være lett å frakte, og ikke kreve store verktøy eller fagfolk, men være så enkelt at folk flest kan montere det på egenhånd med et proft resultat.

- Som oftest er det å bytte eller oppgradere vegger som utgjør den største oppgaven, og det er også her det stilles størst krav til valg av materiale, ettersom veggene skal tåle forhold som fukt og store temperaturforandringer over tid.

Les også: Eventyrlig oppussing med Huntonit

Her i stua på Myken fyr benyttet de veggplatene Walls2Paint fra Forestia som underlag før de la tapet for å få glatte og jevne vegger og et proft resultat.

I den idylliske havshytta på Stormen valgte teamet de ferdigtapetserte veggplatene Walls4You fra Forestia i fargen “Narrow Stripes Offwhite/Blue” når de skulle pusse opp kjøkkenet.

På soverommet i hytta på Møsvatn, valgte de å bruke rustikke panelbord fra Huntonit i fargen Hovden, for å gi et holdbart og stilrent resultat som bevarer den gode hyttefølelsen.

På hytta i nøklevann ble det brukt veggplater fra Forestia (Walls2Paint) for å skape en ren og moderne stil på kortest mulig tid, og resultatet er utrolig lekkert.

På hytta i Utvær ble det også brukt veggplater fra Forestia kombinert med tapet, noe som ga kjøkkenet en umiddelbar og varig oppgradering.

I sommerhuset på Gullholmen brukte snekkerne veggplatene Walls2Paint fra Forestia for å skape et glatt underlag før de la tapet over. Slik ble veggene raskt som nye.

Smarte veggplater blir ofte redningen

- Vi har god erfaring med de smarte veggplatene fra Forestia, enten du kun ønsker et slett underlag eller gjør det enkelt med ferdigtapetserte plater. Disse kan festes rett over eksisterende vegg, slik at du unngår å måtte rive ned alt til fundamentet og starte fra bånn. Veggene blir som nye på null komma niks, i akkurat den fargen eller det designet du ønsker deg, og du slipper å tenke på vedlikehold.

«Veggplater er utrolig praktisk, og skaper store forandringer på kort tid»

- Er du derimot glad i treverk og et mer tradisjonelt hyttepreg, er det ingenting som slår Huntonit. Særlig serien Panelbord Rustikk er som skapt for norske hytter, det går raskt å montere og kvaliteten er noe av det mest holdbare du får. Ikke gjør det vanskeligere enn det behøver å være, er mitt råd til norske hytteeiere.

Les også: Slik ble hytta som ny!

Kvalitetsmaterialer og naturlig design

Halvor er interiørekspert, og er opptatt av å kombinere materialer, stil og funksjon på en god måte.

- Det er viktig å velge kvalitetsprodukter som er enkle å jobbe med, uten å gi et billig resultat. Samtidig er det viktig at du enkelt kan skape ditt eget preg på rommet med ulike farger og teksturer, og at man tar hensyn til både stedets historie og omgivelsene når man velger materialer. I den sammenheng er veggplater utrolig praktisk, ettersom de gjør selv store forandringer overkommelige på kort tid, og du har et stort utvalg med tanke på utseendet på veggene.

8v1a0643 redigert
Hyttegeneral Halvor Bakke og hans snekkerteam Ole Rosén-Lystrup (t.v) og Gustav Brustad Nilsen (t.h)

Kommentarer

Les også disse sakene

Forogetter 3

Annette satte opp drømmeveggene selv

Interiørstylisten ønsket seg et klassisk soverom på småbruket utenfor Vestby. De blå veggene med listdekor har blitt rommets blikkfang, og som utgangspunkt falt valget hennes på nyheten Huntonit Proff Vegg. Les mer

12

Brødre skapte drømmehytta

Brødrene Pål og Sturla Sundhagen ønsket seg en hytte med rene linjer og slette flater. Da de bygde drømmehytta utenfor Sandefjord falt valget på solide materialer som Huntonit Proff Vegg i kombinasjon med rause vindusflater. Les mer

Soverom10

Smartpanel – perfekt for deg med stor takhøyde

Noen ganger må man gå grundigere til verks enn et par strøk maling. Nye vegger gjør underverker for et rom, og Smartpanel er både enkle å sette opp og skreddersydd for å tåle juling. Du får dem i lengder på opptil 3.05 meter, så de passer perfekt inn hos deg som liker det høyt under taket. Les mer

Frodes hus

Bør du bytte ut vinduene dine?

Det er ikke bare når vinduene dine får synlige skader at de bør skiftes ut. Ofte tenker vi ikke over om et vindu bør byttes ut eller at et vindu trekker – men det er helt sikkert er at du merker det på både inneklima og strømregningen. Les mer

Soverom trendfarge3

Vårens fargetrender 2020

Gylne nyanser og brente toner preger trendpaletten denne våren. Gjerne i kombinasjon med frodig grønt, nøytralt grått eller beroligende blått. Les mer

Konsoll5

Skap et godt inneklima med veggplater

Et godt inneklima er viktig for både kropp og sinn. Huntonit er naturlige veggplater som er anbefalt av Norges Astma- og Allergiforbund, og er helt uten giftige kjemikalier og tilsatte limstoffer. Les mer