Scandi 1 lysere
FARGERIKT OG MODERNE: Mal veggen i to ulike farger og kombiner med en moderne nordisk interiørstil. Øverst er walls2paint malt med Jotun-fargen S1515-r, og nederste farge er Jotun-kalkmalingen Grå skifer.

Mal et spennende uttrykk på veggen

Fresh opp hjemme ved å dele opp veggene horisontalt med to ulike malingsfarger.

Du har kanskje gått litt lei den typiske fondveggen som er malt i sterk kontrast til nøytrale vegger? Hvorfor ikke prøve å eksperimentere med to ulike farger på én og samme vegg?

Denne malingstrenden gir en utrolig flott effekt i rommet, og du kan velge om du vil bruke maleteknikken på én eller alle veggene i rommet. Med de slette og fine veggplatene, walls2paint, har du et ypperlig utgangspunkt for kreativ utfoldelse på veggen.

Platene males rett etter montering

Annette Nordstrøm er både interiørblogger med bloggen www.annettenordstrom.com, stylist, fotograf, designer og skribent. Hun har sitt eget fotostudio på Vestby, og har god erfaring med bruk av veggplater, både privat og på jobb.

Annette profil 2
ERFAREN INTERIØREKSPERT: Annette Nordstrøm har 10 års erfaring som stylist og fotograf for en rekke norske og utenlandske magasiner.

– walls2paint er helt rene og jevne veggplater med en hvit overflate, som er enkle å montere og kan males med en gang de er montert på veggen. Det går veldig raskt å montere platene siden de har et unikt klikksystem. I fotostudioet har jeg veldig liten tid mellom hver produksjon, og da bruker vi walls2paint når vi skal ha nye farger på kulisseveggene. En person kan lett montere platene alene, og det er et flott hvitt lerret som er klart for maling med en gang platene er montert, forklarer Nordstrøm.

Les også: Få en rocka og herskapelig stil med kalkmaling

Hvordan male en todelt vegg?

Eksperimenter med tofargede vegger neste gang du pusser opp.

Slik gjør du det:

1. Sett opp veggplatene, walls2paint, for å få slette og fine vegger å male på. Da slipper du å pusse og sparkle eksisterende vegg.

2. Mal en grunnfarge over hele veggen, gjerne i to eller tre strøk for å dekke veggen godt.

3. La malingen tørke, og bruk en litt bred og god maskeringstape på tvers over hele veggen. Husk å bruke vater for å få en rett linje! Hvis du skal male veggen over dekker du veggen under tapen med plast. Slik unngår du malingssprut på den delen av veggen som ikke skal males.

4. Mal den andre delen av veggen i ønsket farge i så mange strøk som veggen trenger for å bli godt dekket. Trekk av tapen og la malingen tørke.

Scandi 9

Moderne skandinavisk interiør

En tofarget vegg med en sprek fargekombinasjon passer perfekt sammen med en moderne skandinavisk interiørstil. Typisk for denne stilen er møbler med rene linjer, enkelhet og naturlighet.

– Ved å male veggene i to farger skaper du en spennende dynamikk i rommet. Slike vegger er med på å gi den stramme skandinaviske stilen et mer spennende og lekent uttrykk. Ikke vær redd for å eksperimentere med farger, teksturer og former, sier interiøreksperten engasjert.

Les også: Slik får du en nordisk og nostalgisk stil

Minimalisme og rene linjer

Skandinavisk interiør har et minimalistisk design og en enkel og lys fargepalett, gjerne kombinert med svarte elementer og naturlige materialer.

– De siste årene har den skandinaviske stilen vært preget av det svale og fargeløse med rene linjer og en tydelig minimalisme med innslag av natur. Den moderne skandinaviske stilen bruker sterke farger og kontraster. Den bærer fortsatt preg av et stramt formspråk, men i en ny fargerik drakt hvor fargekombinasjonene overrasker og skaper en kontrast mot de rene, organiske og stramme linjene i inventaret.

Gå innom din nærmeste byggevareforhandler for å finne ut mer om Forestia walls2paint.

Finn ut alt om walls2paint her.

Kreative tips:

• Bruk den mørkeste fargen nederst på veggen for å unngå et topptungt uttrykk.

• Mal gjerne på fargeprøver før du går løs på en hel vegg for å se matthetsgrad og fargesammensetning.

• Kalkmaling på den ene halvdelen av veggen gir ekstra struktur og spill.

• Mal et skille over kjøkkenbenken i en tøff farge istedenfor å fliselegge dette området.

• Hvis du er modig kan du maskere en vegg og male et grafisk og kubistisk mønster over hele veggen, noe som skaper et helt unikt og eget kunstverk på veggen.

Relaterte artikler