23
NORDISK OG NOSTALGISK: Bruk de malingsklare veggplatene, Walls2Paint, og mal veggene i fargen du selv ønsker. Her har vi brukt Jotun fargekode s1020-G70Y. Kombiner de nye veggene med interiør i treverk, rotting, dus okergul og beige.

Slik får du en nordisk og nostalgisk stil

La deg inspirere av naturlige elementer, som treverk, rotting og naturlige lyskilder.

Ta det nordiske uttrykket inn i hjemmet ditt med et avslappet interiør, treverk, rotting og mye naturlig lys. Den nordiske stilen, eller Scandinavian Modern, er kjent for lyst treverk, nøktern innredning og naturmaterialer. Stilen kjennetegnes av lyst interiører med sterkt innslag av lyse tresorter, gjerne gran eller furu. Møblene skal være enkle, og materialene er gjerne naturlige, som tre, ull, stein og skinn. Med en lys stemning, farger fra naturen og enkle og færre møbler får du en følelse av autentisitet og ro.

Nordisk stil er det motsatte av glamorøse hjem med mye glitrende utsmykninger og voldsomt interiør, og er perfekt for deg som vil bo i ekte og naturlige omgivelser. Denne stilen er populær her til lands, kanskje på grunn av enkeltheten og nærheten til naturen. Det er ikke om å gjøre å fylle rommet med mange ting, men få elementer som har betydning for deg.

Camilla
ERFAREN INTERIØREKSPERT: Interiørstylist og butikkeier, Camilla Berntsen, er lidenskapelig opptatt av interiør og styling og har 15 års erfaring fra interiørbransjen.

Skap følelse av naturen inne

Interiørstylist, Camilla Berntsen, som også er butikkeier av interiørbutikken Milla Boutique på Aker Brygge, har 15 års erfaring fra interiørbransjen. Hun forklarer at du enkelt skaper den nordiske stilen hjemme med naturelementer som tre, filt, sten og bast.

– Skap den nordiske stilen med rolige, lyse jordfarger i varme toner! Vi ser at lys sennepsgul og rene lysegrønne farger preger den nordiske stilen om dagen, og de er fine å mikse mot fargetoner vi finner i bast, kurv, betong, sten og tre. I tillegg er det fint mot rene, hvite linjer som er populært i interiøret i den nordiske stilen.

Gjør veggene malingsklare

Er veggene i rommet du skal pusse opp slitne og trenger en liten oppussing først? De malingsklare veggplatene, Walls2Paint, kan du enkelt montere på veggene. Da slipper du både pussing og sparkling, og kan gå løs på malingsarbeidet med én gang.

– Walls2Paint er perfekte veggplater å bruke når man vil ha en malt finish. Det er raske og enkle å montere, og i tillegg har du muligheten til å velge akkurat den fargen du vil etterpå. Her kan man enten få et personlig og lekkert uttrykk med kalkmaling, eller bruke matt maling for å gi veggen en enkel og ren overflate. Mulighetene er uendelige!

Les også: Få en rocka og herskapelig stil med kalkmaling

Slik fargesetter du rommet

Når du har fått veggene malingsklare er det på tide å velge riktig farge til rommet.

– Vi ser at flere og flere velger farger i hjemmet sitt nå, og ikke kun hvitt. Det gir rommet mer liv, og det er ulike måter å fargesette rommet på. Hvis man ønsker å “ramme inn” rommet, maler man alle veggene i en farge. Hvis man ønsker en fondvegg, maler man gjerne en vegg litt mørkere enn de andre. Her er det mange muligheter, og nå finnes det mange ulike maleteknikker og malingstyper å velge imellom, forklarer interiørstylisten engasjert.

Les også: Disse fargene bør du bruke på soverommet

Trendy farger

Berntsen forklarer hvilke farger som er populære for tiden.

– Pudderfarger og lyse pasteller er i skuddet om dagen, og den duse blågrønne fargen er stor i trendbildet. Den minner om norsk natur og grønne planter, og passer fint til den nordiske, nostalgiske stilen. Vi ser inspirasjon fra sjø, strand og hav, og plukker elementer i interiøret herfra.

Få inspirasjon til hvordan du kan skape den nordiske stilen i bildekarusellen nedenfor:

Relaterte artikler