Trehytte
HYTTER I TRETOPPENE: Uldal har levert vinduer til alle hyttene i det spennende konseptet ”Trehyttene”. Her ser du trevinduer malt i svart, noe som gir hytta et lekkert utseende.

Gjør boligen vinterklar med Uldal-vinduer

Forbered deg på vinteren med godt isolerte vinduer.

Det er mange fordeler ved å skifte vinduer i boligen eller på hytta. Du får både bedre inneklima, komfort, støydemping, sikkerhet, bedre økonomi og ikke minst mer isolasjon mot kulde. I Norge har vi all slags vær og vind, og er helt avhengig av kvalitetsvinduer som er solide og robuste. Med moderne og godt isolerte vinduer får du mye bedre komfort og slipper kaldgufs utenfra, spesielt i oppholdsrom med sittemøbler ved vinduene.

Dette bør du huske på

Det viktigste å tenke på er at vinduene skal slippe inn mest mulig lys og solstråling som kan redusere oppvarmingsbehovet, samtidig som de slipper ut minst mulig varme. Vinduene skal gi god varmekomfort, ikke forårsake kondens og være sikre og trygge i bruk.

Bør vinduene byttes?

Du bør vurdere å bytte vinduer hvis du bor i en bolig med isolerglassvinduer fra 70-tallet eller eldre. Jo eldre vinduene er, desto større varmetap vil du ha når temperaturen kryper nedover utover høsten og vinteren. Hvis du for eksempel har tolagsvindu fra 80-tallet, kan du mer enn halvere varmetapet ved å bytte til 3-lags lavenergivinduer, ifølge evona.no. Skal du pusse opp eller rehabilitere, er det uansett smart å bytte vinduer.

Husk: varmetap gjennom vinduer er også avhengig av vindusareal, god tetting og isolering ved vindusmontering.

Sikre tegn

Trekk fra vinduene eller vindusglass som er punktert, er sikre tegn på at du bør skifte til bedre isolerte vinduer. Vinduer som isolerer bedre mot kulde vil også redusere strømutgiftene dine, ettersom behovet for å ha på varmeovner blir mindre.

– Det har skjedd en stor utvikling de siste årene på isolasjonsevnen i vinduer. Hvis du ønsker bedre isolering anbefaler vi derfor også å bytte vinduer som er produsert før år 2000, sier Vidar Ørebek, Produktsjef i Uldal.

Her finner du hele utvalget av Uldal-vinduer.

Visste du …

… at vinduene kan stå for opp mot 40 % av varmetapet, selv om vinduene i en vanlig bolig kun utgjør 5-10 % av boligens ytterflater?

… at Uldal er en av landets ledende produsenter av vinduer, etterstreber kvalitet og pålitelighet og har vært på markedet helt siden 1942?

… at flere og flere velger 3-lags vindusglass for bedre isolasjon?

… at det finnes vinduer med ekstra støydemping og solavskjerming?

… at mange vinduer er enklere å vedlikeholde fra innsiden hvis de er vendbare og innadslående?

… at det også finnes selvrensende vinduer?

Finn dine neste vinduer! Få inspirasjon med disse Uldal-vinduene:

Relaterte artikler