Uldal vindu redusere strømforbruk bytte vindu skyvedører hus

Uldal: 4 grunner til hvorfor du bør bytte vinduer

Utskiftning av gamle vinduer og skyvedører gir flere fordeler utover å redusere strømforbruket ditt.

– Mange tror nok at vinduer og skyvedører varer evig. Men også på vinduer skjer det en teknologisk utvikling. Dagens vinduer er mye bedre enn de som kom for 20-25 år siden, sier produktsjef Vidar Ørebek hos Uldal.

Uldal vindu redusere strømforbruk bytte vindu skyvedører

Ørebek sier det er flere fordeler ved å bytte vinduer.

1. Høyere verdistigning

– Du sparer ikke bare strøm ved å skifte vinduer og dører. Verdien på bygget går også opp, sier Ørebek.

2. Mer miljøvennlig

Dersom man skifter til nye vinduer og dører blir boligen også mer miljøvennlig, siden man får et lavere strømforbruk. Dette ser Ørebek at flere blir mer og mer bevisste på.

– Folk har blitt mer og mer bevisste på varmetap gjennom vinduer. Og med de høye strømprisene er det mange som ønsker å bytte for tiden, sier produktsjefen som selger norskproduserte vinduer og dører, laget på Birkeland i Agder.

3. Mindre varmetap

Vinduer og skyvedører av eldre modell slipper ut mye varme og kan være preget av tidens tann. Eldre vinduer kan ofte gi kald trekk ned mot gulvet – såkalt kaldras fra vindu – noe du unngår med nye vinduer. Da øker også komforten inne.

– En super løsning er å bytte til vinduer med trelagsglass. Det gir også en stor effekt på varmetapet – og dermed lavere strømforbruk, sier Ørebek.

4. Strengere krav til U-verdi

– Vinduer eldre enn fra 1990 bør vurderes byttet, sier Ørebek.

Det er forståelig at folk ikke har et bevisst forhold til U-verdi. Kort fortalt forteller U-verdien deg hvor god isolasjonsevne produktet har. Jo lavere u-verdi, jo bedre er vinduet eller døra isolert. På nye vinduer i dag, er minstekravet på U-verdi på 1.2, mens U-verdien på vinduer fra 80-tallet hadde krav på 2,7.

– Vinduskvalitet hva gjelder både isolering og annet, er sterkt forbedret de siste par tiår. Det er også kommet mange flere valg av glass i forhold til isolering, støy og solskjerming, noe som gir ekstra forbedring ved bytte av vinduene, utdyper Ørebek.

Om du din ikke vet hvor gamle vinduene er, så står det stemplet produksjonsdato i aluminiumen mellom glassene i vinduet.

Uldal vindu redusere strømforbruk bytte vindu skyvedører innenfra

Norske vinduer for norske forhold

Norge er et værhardt land. Derfor produserer Uldal vinduer og dører for norske forhold. Det er kortreiste produkter med rent trevirke, som har god kvalitet og som er enkle å montere. Vinduer og skyvedører fra Uldal leveres både med rett karm og profilkarm, som kan gjenspeile husets stil. Fra det mer moderne, til det mer tidløse og klassiske.

Uldal vindu redusere strømforbruk bytte vindu skyvedører hus inne

Besøk uldal.no for mer info.

Relaterte artikler

Frodes hus

Bør du bytte ut vinduene dine?

Det er ikke bare når vinduene dine får synlige skader at de bør skiftes ut. Ofte tenker vi ikke over om et vindu bør byttes ut eller at et vindu trekker – men det er helt sikkert er at du merker det på både inneklima og strømregningen.

Les mer