Møner og himmelblå kopi

Bytte vindu? – Dette er tingene du bør huske på

Hva bør du egentlig huske på hvis det er på tide å skifte ut slitne vinduer hjemme?

Hva bør du egentlig huske på hvis det er på tide å skifte ut slitne vinduer hjemme?

Møner og himmelblå kopi

Når bør du bytte vinduer?

Hvis det ofte trekker fra vinduene dine er det et sikkert tegn på at du bør skifte til nye og bedre isolerte vinduer.

– Vinduet bør byttes hvis det trekker eller glasset er punktert, sier Vidar Ørebek, Produktsjef i Uldal.

Uldal trevindu rekkehus funkis

Tips: Hvis vinduene isolerer bedre mot kulde vil behovet for å ha på varmeovner bli mindre, noe som også gir lavere strømregning.

– Det har skjedd en stor utvikling de siste årene på isolasjonsevnen i vinduer. Derfor anbefaler vi også å bytte vinduer, som er produsert før år 2000 hvis du ønsker bedre isolering, legger Ørebek til.

6557 kopi

Perfekt for norske forhold

I Norge har vi all slags vær og vind. Derfor er det spesielt viktig å bruke materialer som er solide og robuste til boligen din. Visste du at Uldal er blant landets ledende produsenter av vinduer, etterstreber kvalitet og pålitelighet og har vært på markedet helt siden 1942?

Skal du pusse opp og trenger flotte vegger også? Finn ut mer her: Alltid perfekt resultat

Vindusparti uldal alukledd vindusparti 2 etg

Stort utvalg av vindustyper hos Uldal

Uldal er en solid leverandør for alle som ønsker riktige og holdbare vinduer og dører, både til nybygg, påbygg og rehabilitering. Uldals produkter er norskproduserte. Det finnes et stort utvalg av vindustyper og glassvalg, alt fra støydempende og solskjermende til selvrensende og brannhemmende glass.

Finn ut mer om vinduene fra Uldal.

Uldal trevindu funkis hus roedt inngangsparti

Sol- og støydempende vindu

Vinduene kan oppgraderes med andre funksjoner hvis du bytter glass. Noen av Uldals mest brukte tilvalg er soldempende vinduer der de nyeste glassene demper den direkte solvarmen. Ellers er Uldals vanlige 2-lags glass fremdeles det mest brukte valget, men flere og flere benytter seg av 3-lags glass for bedre isolasjon.

I tillegg har Uldal vinduer med støydempende glass som leveres i flere kategorier, avhengig av hvilket krav til støydemping du har.

Gult hus skrått fra siden

Toppsving vindu – Enklere å vaske fra innsiden

Når det gjelder vindustype er det spesielt én type som er populær.

– Vi har mange etterspurte Uldal-produkter, men det mest populære produktet er Toppsving-vinduet. Dette er et veldig praktisk vindu, som du kan vaske fra innsiden, og med god luftemulighet. I tillegg er dette vinduet et prisfornuftig valg, forklarer Vidar Ørebek, produktsjef i Uldal.

Hvitt hus uldal trevinduer m moerk alu basseng

Les også: Få smarte maletips

4 enkle tips før du velger nye vinduer

Det er flere ting du bør tenke på når du skal velge nye vinduer. Her får du 4 enkle tips:

1. Finn ut hvilken vindusstørrelse som er riktig for ditt hus.

2. Hva slags glasstype har du behov for?

3. Bestem deg for hva slags åpningstype du skal ha på vinduet: skal vinduet åpnes innover eller utover?

4. Ønsker du sprosser, hvilken type ønskes?

Enkelt vedlikehold

Når du skal bytte vinduer er det lurt å tenke på kommende vedlikehold, og velge vinduer som krever lite arbeid. Alle hvitmalte vinduer og dører fra Uldal leveres med hvit aluminium glasslist i bunn og hvite PVC glasslister i topp og sider. Ved senere vedlikehold er dette en kjempefordel slik at du slipper å tenke på maskering utvendig.

Bruk fritiden på andre ting!

I tillegg kan Uldal-vinduer og dører leveres med aluminiumsbekledning, som gir mindre vedlikehold. Aluminiumsbekledningen skal ikke males, og kun en lett vask holder vinduene pene år etter år.

Hvis du i tillegg er opptatt av miljø så er Uldal-vinduene laget i rent tre, og er optimalisert for energi- og miljøsparing. Produktene har ingen farlige isoleringsmateriell og inneholder ikke spesialavfall.

Finn din stil med Uldals stilvelger

Å velge vinduer og dører er noe av det som setter preg på husets utseende og verdi. Derfor er det viktig å finne noe som passer til husets eksisterende stil. Hva skal du velge til akkurat ditt hus? Hos Uldal kan du velge mellom ulike stilarter, alt fra rokokko til moderne stil. Gå til Uldals stilvelger her.

Relaterte artikler

Frodes hus

Bør du bytte ut vinduene dine?

Det er ikke bare når vinduene dine får synlige skader at de bør skiftes ut. Ofte tenker vi ikke over om et vindu bør byttes ut eller at et vindu trekker – men det er helt sikkert er at du merker det på både inneklima og strømregningen.

Les mer