Forestia walls2paint malt nordisk hav ncs s 6020 r90b og uldal vindu
Walls2Paint malt i fargen Nordisk Hav fra Jotun. Foto: Byggma.

De viktigste fargetrendene

Disse fargene bør du bruke når du maler.

Skal du male et rom og er usikker på hva slags fargetrender som gjelder? Og hvilke farger kan kombineres? Få god inspirasjon til ditt fargevalg, og les mer om de viktigste fargetrendene.

Farger som varer

Det at du er opptatt av interiør og design, trenger ikke henge sammen med at du må endre stil hele tiden. Det viktigste er at du velger en stil du kan leve med og trives i. Man kan være opptatt av hva som er populært nå og inspireres av det, men også ta varige valg som skal fungere over tid.

Kort oppsummert så er tendensen i 2015, at vi er mer opptatt av trivsel enn trend.

Trenger veggene fornyelse før du går i gang med malerjobben?
Bruk veggplatene Walls2Paint så sparer du både tid og arbeid: Aldri vært enklere å få nye vegger

Velg etter eget ønske

Interiørstylist Signe Schineller står bak bloggen resignert.no, og er kjent fra TV-programmene God morgen Norge, Herlige hjem, Sinnasnekker’n og Boligkrise. Schineller er enig i at det viktigste er hvilke farger du liker.

– Når det gjelder fargetrender, er det flere stiler som regjerer. Til kundene mine pleier jeg å si følgende: «Hvorfor velge en gjeldende trendfarge hvis du ikke liker den?» Kjenn etter hva DU liker. Men gråtoner er klassikere, og dypere toner gir en god atmosfære. Grønne og blå farger med mye grått i, i ulike valører, sees stadig oftere i moderne interiør.

– Skal du velge farger til boligen er dette mitt råd: Stol på deg selv. Vær tro mot DIN stil, og det som PASSER for deg og din familie. Farger påvirker oss mer enn vi tror, påpeker interiørstylisten.

Fremhev interiøret

Signe Schineller har også tro på at vi vil se mer av mørke gråtoner og dype farger i mange hjem i tiden fremover.

– Mange er beskjedne og holder seg til den malte fondveggen eller én tapetsert vegg som blikkfang. Men jeg har troen på bruk av mer farger fremover, både lyse og mørke. I et TV-program jeg var med i, malte jeg et helt rom i dus gråblå. Flere reagerte på fargen, men når rommet var ferdig innredet og ferdigmalt, elsket alle fargen. Det ga en følelse av luft, himmel og hav. Det ble helt fantastisk!

– Flere av de store malingsleverandørene har sine farge- og trendteorier. Her kan man la seg inspirere. Mørkere gråtoner og dype farger opp mot transparente pasteller er i vinden. Mørke farger kan virkelig fremheve interiøret!

Klar for å male? Få smarte maletips her.

Gammelt og nytt

Det å blande nye elementer og trender med gamle skatter, i stedet for å kopiere det hotteste nye blir mer og mer vanlig. Hjemmet skal vise hvem du er og hvem som bor der. Gjenstander og elementer som sier noe om deg, er velkomment.

Oransje er en farge som enkelt kan kombineres med mye både gammelt og nytt, og tør du i tillegg vise litt kreativitet så er dette kanskje fargen for deg. Oransje passer godt med norske tradisjonsmaterialer som tre og ull. Fargerike sine spådommer er at denne kontrastfargen til klassikerne hvitt og beige, kan bli en vinner i året som kommer.

Men hvitt er alltid en vinner

Uansett fargetrender, så vil hvitt alltid være en trygg løsning for mange. Det vil aldri gå helt av moten, og er populært uavhengig av hvilken sesong vi er i eller hvilket land vi er i. Lyse hjem er ikke noe som slår an bare i Norge, men vi har kanskje den mørkeste og lengste vintertiden i forhold til mange andre land, og trenger da også litt mer lys.

Det finnes utallige hvitfarger å velge mellom, men det er lurt å tenke på hva slags farger du skal ha i rommet ditt ellers. Vil du ha en varm hvit farge eller er en kald hvitfarge er mer din stil? Den hvite trenden i 2015 heller nok mer mot de varme hvitnyansene, som egghvit.

Besøk din nærmeste byggeforhandler for å lære mer om Smartpanel og Huntonit.

Psst: Fargene på bildene kan avvike noe fra virkeligheten. Vi anbefaler å ta turen til ditt byggevarehus for å se nærmere på fargene.

Relaterte artikler