BYGGMAgasinet

Foto: Frode Larsen/ifi.no

Skru tapetet opp på veggen

Forenkler en travel hverdag.

August 2015

Med de ferdigtapetserte veggplatene, Walls4You, slipper du å tenke på utstyr som lim, tapetkniv og tapetsletter neste gang du skal ta fatt på et tapetprosjekt. Jobben er gjort. Alt du må gjøre er å skru tapetet opp på veggen.

– De ferdigtapetserte veggplatene, Walls4You, finnes i et bredt utvalg av lekre tapeter, uansett interiørstil. Farger og mønster kan kombineres akkurat slik du eller kunden ønsker. Sponplatene har høy kvalitet, og den ferdigpålagte fibertapeten er i topp kvalitet. Vi har nå forenklet konseptet og kjører 1 pris, 1 kolleksjon og enkel bestilling og fraktberegning sier produktsjef Christian Sørlie.

– Monteringen av platene er enkel og rask. Du er garantert et flott sluttresultat fordi en smart låseprofil gjør at skjøtene blir lite synlige.

Montér rett på eksisterende vegg

Ulempen med vanlig tapet er at den kun kan settes på slette vegger. De ferdigtapetserte veggplatene Walls4You, som produseres av Forestia/Byggma, kan derimot monteres rett på eksisterende vegg, enten den er slett, har panel eller en annen type struktur, bare veggen er avrettet.

– Monteringen av platene er enkel og rask. Du er garantert et flott sluttresultat fordi en smart låseprofil gjør at skjøtene blir lite synlige. Veggplatene har også god skrufasthet, noe som gjør at de både er enkle å montere og feste ting på, sier produktsjefen.
Forestia Walls4You leveres i 12 mm tykkelse med låseprofil på langsider. De er 62 cm brede og 239 cm høye.

Forestia Walls4You skal lagres innendørs og akklimatiseres i emballasjen til romtemperatur, og platene må monteres umiddelbart etter at emballasjen er åpnet.

Les også: Få jobben gjort raskt med Walls2Paint

Slik gjør du:

1. Før montering tar til skal bygget være lukket, ventilert og forsvarlig uttørket. Oppvarming skal være igangsatt.

2. Platene monteres på godt avrettet stenderverk med nøyaktig c/c 600mm. Det er viktig at stendere er plassert helt nøyaktig, og at veggene står i lodd. Eventuelle ujevnheter i bindingsverket/ eksisterende vegg må rettes opp før veggplatene monteres.

3. Skjær til platen med en håndsag eller en elektrisk sag.

4. Begynn å montere platene med utgangspunkt i et hjørne, eller en døråpning. Sjekk om platen er i lodd før du skrur den fast. Platen festes med skruer (BKF 4,2×35) i en avstand på cirka 15-20 centimeter.

5. Platene monteres med min. 5 mm klaring mot tak og gulv. Legg et avstandsstykke under platen for å sikre avstanden til gulvet (ca. 5mm). Du kan gjerne bruke en liten flis, eller en rørepinne.

6. Plateskjøten limes med en fyldig limstreng på den lange spikerleppa. Evt. overskytende lim tørkes bord.

7. Neste plate presser du inn i sporet til den første platen og presser den godt inn mot veggen. Legg en trekloss langs kanten og kakk forsiktig på den med en hammer til du kjenner at skjøten er helt glatt. Pass på at det ikke er kommet rusk i nota, som hindrer sammenkoblingen av platene.

8. Platene kan festen med skruer, kramper eller spiker.

9. Når du kommer til siste plate, måler du avstanden inn til hjørnet både ved taket og gulvet. Merk av på platen, og sag til platen langs en rett strek mellom punktene. Deretter presser du platen inn i noten til forrige plate og presser den inn mot veggen. Et lite brekkjern eller stemjern kan du presse inn i hjørnet for å sikre at skjøten blir helt glatt.

10. Flexlist til innvendig og utvendig hjørne leveres i mange av tapetdesign. Dette gir et sømløst og lekkert resultat. Selvsagt kan også hulkillist og utvendig hjørnelist i tre benyttes – benytt da gjerne nærmeste fargekode fra valgt tapetdesign.

Se hvor enkelt det er i bildekarusellen under. Alle foto: Frode Larsen/ifi.no

1. Sjekk at veggen er i lodd før du starter.

2. Mål veggens høyde og tilpass platen med en sag. Montér platen med en avstand på cirka fem millimeter til både tak og gulv.

3. Skjær til platen med en håndsag eller elektrisk sag. Det gjør ingen ting om kanten blir litt unøyaktig. Den blir skjult av tak- eller gulvlisten.

4. Montér platene med utgangspunkt i et hjørne eller en døråpning. Sjekk at platen er i lodd før du skrur den fast. Platesidene skal ikke presses inn mot veggen. Ha 3-5 millimete

5. Sørg for at avstanden til gulvet er cirka 5mm.

6. Begynn på toppen når du fester platene. Fest med skruer i en avstand på cirka 15-20 centimeter. På skrukanten er den ideelle plasseringen av skruene markert med en tynn strek.

7. Neste plate presses inn i sporet til den første platen. Press den godt inn mot veggen. Legg en liten plankebit langs kanten og kakk forsiktig på den med en hammer til du kjenn

8. Når du har kommet til siste plate måler du avstanden inn til hjørnet både ved taket og ved gulvet.

9. Merk av på platen, og sag til platen langs en rett strek mellom punktene.

10. Press platen inn i noten til forrige plate og press den inn mot veggen. Med et lite brekkjern eller stemjern kan du presse inn i hjørnet for å sikre at skjøten blir helt glat

Link til full monteringsanvisning.

TIPS!
Tapetplatene må håndteres forsiktig slik at overflaten og profilkanten ikke skades. Bruk rene hansker.

Gjør ferdig mur- og pussarbeider før monteringen av Forestia Walls4You.

Sjekk ut www.forestia.no for mer informasjon. Walls4You finner du hos byggevareforhandlere over hele landet.

Les også: Alltid perfekt resultat med Huntonit

Les også disse sakene

Uldal skyvedør lq 2

Nyhet! Nå leverer Uldal også skyvedører

Uldals nye skyvedører er en åpenbaring for deg som har utålmodige kunder. – Vi kan levere de nye skyvedørene i samme raske tempo som vi leverer vinduene våre; ned mot fjorten dager, bekrefter produktsjefen i Uldal. Les mer

Last ned

Valg av vindu – viktigere enn kunden tror

Vinduene er husets øyne, og bidrar til å gi særpreg til et ferdig bygg. I tillegg skal de vare i mange år, og helst være enkle å installere. – Jeg har brukt Uldal vinduer i 25 år, og opplever at kvaliteten og servicenivået deres er i særklasse, sier byggmester Øystein Bøen. Les mer