BYGGMAgasinet

Forestia Proffgulv sparer tid, penger – og ryggen!

September 2019

Å legge undergulv kan være en omfattende jobb. Tunge materialer og krevende arbeidsposisjon gjør dette til en oppgave du kjenner i ryggen når arbeidsdagen er over.
– Forestia Proffgulv er en revolusjon for håndverkere. De har en klikkprofil på langsiden som ikke finnes på markedet fra før, sier Christian Sørlie, produktsjef i Forestia. Klikkprofilen gjør gulvplatene langt enklere å legge enn tradisjonelle gulvplater, og resultatet blir et tett og jevnt gulv som holder seg over tid.

Enmanns-jobb
En av fordelene med Forestia Proffgulv er at lengden på platene er redusert fra 2420mm til 1820mm. Hver plate veier 16,8 kilo. Det gjør dem enklere å håndtere, og du kan enkelt legge et helt gulv selv. Gulvplatene skal monteres direkte på avrettet bjelkelag, og de er så solide at de kan monteres med endeskjøtene mellom bjelkene uten understøttelse. Det forutsetter at de spennes over to bjelker.

Knirkefritt gulv, knirkefri rygg
Festematerialene er lim og skruer, og i kombinasjon med et svært velutviklet klikksystem, blir resultatet et gulv som holder seg knirkefritt over tid. Men resultatet er ikke alt. Som håndverker er det fort gjort å la jobben gå på bekostning av egen helse. Det gagner ingen i lengden. – Inntrykket mitt er at håndverkere blir stadig mer bevisste på å benytte bygningsprodukter som bidrar til bedre helse på sikt, og i Forestia er vi stolte over å utvikle produkter som tar HMS på alvor. Proffgulv fra Forestia er i en særklasse når det gjelder HMS for de som legger gulv, sier Sørlie.

Tid er penger
I byggebransjen hører vi ofte at tid er penger. Derfor gjelder det å gjøre tidseffektive valg i alle ledd i byggeprosessen. Med Forestia Proffgulv kan én håndverker gjøre jobben til to, og materialene er så smidige å jobbe med at gulvleggingen går unna i rekordfart.
– Tidsbesparelsen for byggmester stor, sier produktsjefen. Her har du altså en vinn-vinn-løsning som sparer både kostnader og din egen helse.

Les også disse sakene

Uldal skyvedør lq 2

Nyhet! Nå leverer Uldal også skyvedører

Uldals nye skyvedører er en åpenbaring for deg som har utålmodige kunder. – Vi kan levere de nye skyvedørene i samme raske tempo som vi leverer vinduene våre; ned mot fjorten dager, bekrefter produktsjefen i Uldal. Les mer

Last ned

Valg av vindu – viktigere enn kunden tror

Vinduene er husets øyne, og bidrar til å gi særpreg til et ferdig bygg. I tillegg skal de vare i mange år, og helst være enkle å installere. – Jeg har brukt Uldal vinduer i 25 år, og opplever at kvaliteten og servicenivået deres er i særklasse, sier byggmester Øystein Bøen. Les mer