Headerbilde proff

Klikk, ferdig, gå: Slette vegger med Huntonit Proff Vegg

Du kjenner kanskje Huntonits kvaliteter fra før? Norskprodusert, bærekraftig og ekstremt solid. Se hvordan denne Sandefjordshytta fikk et tidsriktig utseende med de klikkbare veggplatene Huntonit Proff Vegg.

– Vi har hatt et ønske om å utvikle en veggplate med en enkel klikkløsning som holder den samme kvaliteten som Huntonit er kjent for i bransjen, sier Knut Ove Kjær, distriktssjef i Byggma i Buskerud og Vestfold.

Før13
UTGANGSPUNKTET: Et godt stenderverk er utgangspunkt for en vellykket vegg. Med Huntonit Proff Vegg får du et flott resultat i rekordfart.

Han forklarer at de nye veggplatene Huntonit Proff møter en etterspørsel i markedet etter slette kvalitetsvegger som er klare til å males eller tapetseres så snart de er montert – uten sparkling eller grunning.

Finn ut mer om nyheten Huntonit Proff Vegg her.

12
FERDIG RESULTAT: Her er fellesrommet i Sandefjordshytta. Veggene er helt slette, akkurat som eierne ønsket.

Snarvei til et godt og varig resultat

Klikksystemet er på mange måter en snarvei til et godt resultat, uten at det går på bekostning av kvalitet. Det gir i tillegg tilnærmet usynlige skjøter ved korrekt montering. For brødrene Sturla og Pål Sundhagen var Huntonit Proff Vegg en optimal løsning da de bygde drømmehytta ved Sandefjordsfjorden.

– Vi bestemte oss tidlig i byggeprosjektet for at vi ikke ønsket oss en typisk rustikk hyttestil. Vi ønsket rene linjer og slette flater, og samtidig var det viktig å velge bærekraftige materialer som holder seg godt over tid. Derfor falt valget på Huntonit Proff Vegg, sier Sturla.

Nytt og funksjonelt

Vi har tatt en prat med byggmester Ulf Eckhoff, som har over 35 års erfaring i byggebransjen. Han forteller at han ble positivt overrasket over resultatet han fikk med Huntonit Proff Vegg.

– Jeg monterte platene på egen hånd uten problemer, og brukte kun anbefalte stifter og lim. Veggplatene har en bredde på 60 centimeter, så det er ingen sak å tilpasse dem selv på trange steder. Jeg opplevde dem som veldig funksjonelle, sier han.

Montering16

Når det kommer til det ferdige resultatet, ble byggmesteren overrasket over hvor sømløst det ble.

– Det ble minst like fint som med sparklede gipsplater, og en stor fordel for kunden er at de slipper utgifter og tidsbruk på sparkling.

32
RENT OG DELIKAT: Har du kunder som ønsker seg rene og slette vegger som holder seg godt over tid, er Huntonit Proff Vegg et trygt valg.

Enkel montering

Selve monteringsprosessen er enkel, og kan utføres av én person. De kan monteres uten kubbing, og egner seg for listeløse løsninger. Platene er 60 cm brede, og leveres i ulike høyder. Du trenger bare standard verktøy og PVAc vinterlim eller tilsvarende lim. Men hvor enkelt er det å montere platene i praksis?

Montering11

– Med utgangspunkt i et godt stenderverk er det veldig enkelt å montere Huntonit Proff Vegg. Platene har skjult innfesting med skruing i den opphøyde klikkprofilen. Der legger man en god streng med lim, før man monterer den neste platen med nennsom hånd. Så fort platene er klikket på plass, får man tilnærmet usynlige skjøter ved korrekt montering, forklarer Kjær.

29
KLAR TIL MALING: Umiddelbart etter at veggplatene er montert, kan de males eller tapetseres i henhold til kundens ønsker.

Fornøyd med resultatet

Brødrene Sundhagen har brukt Huntonit Proff Vegg gjennomgående i hele hytta. Det eneste som varierer fra rom til rom er fargen de har valgt å male i.

Bad 2bilder
FUKTBESTANDIG: Huntonit Proff Vegg tåler fukt godt, og kan brukes i tørrsonene på badet.

– Jeg vet jeg snakker for oss begge når jeg sier at vi er kjempefornøyde med resultatet. Man kan ikke se en eneste skjøt, sier Sturla. Han trekker også frem det gode skruefeste som er noe ganske annet enn gipsplatene han kjenner fra før. – Her kan vi henge tunge ting på veggene uten å bruke plugger, supplerer Pål.

Relaterte artikler