Byggma masonite beams
Masonite Beams: den ultimate I-bjelken.

Derfor anbefaler byggmester Kim I-bjelker fra Masonite Beams

Masonite Beams produserer I-bjelker til tak, vegger og gulv. – De allsidige bjelkene er enklere å håndtere i forhold til mange av konkurrentene i markedet, forteller byggmester Kim Domingos.

Masonite Beams – den perfekte lettvektsbjelken

Kim Domingos er byggmester i eget firma med fire ansatte og eget lager. Tømrerfaget er hans store lidenskap. Kim sverger til de beste materialene, som både effektiviserer arbeidshverdagen og gjør jobben enklere.

Kim sitt første møte med Masonite Beams var ved bruk av precut bjelker. Etter dette ble han frelst. – Det er enkelt å bestille kundetilpassede bjelker fra byggevarehuset, da sparer du masse tid. Du får de ferdigkutta og dimensjonert i de målene du ønsker, deler Kim.

- Masonite Beams er også et miljøvennlig valg, da hele 80% av treets volum er benyttet. I-bjelkene fra Masonite Beams er utrolig enkle å håndtere, i tillegg til at bjelkene har stor spennvidde og er lette, fortsetter Kim.

Masonite er synonymt med I-bjelker, spør du meg.
Kim Domingos

Byggma liggende bjelker
I-bjelker fra Masonite Beams.

Masonite I-bjelker – førstevalget

Da Kim skulle bygge sitt eget lager og oppholdssted for både ansatte, tungt materiell og generelt litt røft inventar, falt valget naturlig på I-bjelker fra Masonite. Han ønsket å ha mest mulig plass inni lokalet til både tilhenger og materiell underveis, og da kun ha bærevegg på hver ende.

Med Masonite Beams kunne jeg velge å ha en 7 meter lang I-bjelke på tvers av rommet, da slapp jeg å ha flere stolper under og fikk mer plass.
Kim Domingos

Kim er fornøyd med Masonite.

Hvorfor burde håndverkere velge Masonite Beams?

Med I -bjelker fra Masonite Beams kan du ha mindre dimensjon på bjelkene, samtidig som de er lettere enn andre bjelker. Hvis du for eksempel skal ha et bjelkelag og lange strekk, så effektiviserer I-bjelkene fra Masonite jobben med samme resultat. – I tillegg kan du jobbe med de alene, siden de er lette og håndterbare. Du kan også bære lange lengder alene, noe som gjør arbeidsdagen smartere og mer lønnsom, forteller Kim.

Hvis du ønsker lette og rette byggematerialer, er Masonite det perfekte valget for deg.
Kim Domingos

Den allsidige I-bjelken

I-bjelker fra Masonite Beams er ideelt for bruk i trebaserte bygg hvor tykkelsen på bl.a. bindingsverk er fra 200 mm og oppover. Kim bruker for det meste Masonite Beams på nybygg, men også på tilbygg. Det er et allsidig produkt du enkelt kan bruke i ulike byggeprosjekter. Og da Kim skulle velge materiell til sitt eget lager, var han ikke i tvil. Lagerbygget inneholder lagerplass, snekkerverksted, møterom, kontor og en egen skybar.

Masonite beams kontor
God kontorplass.

Masonite beams skybar
Egen skybar på toppen.
 

Hvis jeg kan velge selv, så går jeg for I-bjelkene fra Masonite – hver gang.
Kim Domingos

Kims tips rundt bruk av Masonite Beams

Kim sitt beste tips er å gå for precut, da du sparer masse tid. Du sender bare en tegning på mengdeberegning for ferdigkutta bjelker, så prosjekterer byggevarehuset det til deg.

- Hvis du for eksempel bruker heltre bjelkelag, så kan de bue noe. Masonite Beams er helt rette og det er en ting mindre å bekymre seg over i en byggeprosess, deler Kim.

Flere produktfordeler ved bruk av Masonite Beams:

Lengde: Standardlengder er 13,3 m, men med mulighet for opptil 18 m.
Styrke: Bjelkene er laget av nøye utvalgt konstruksjonsvirke og platematerialer.
Vekt: Sammenlignet med vanlig konstruksjonsvirke er bjelkene betydelig lette.
Rette: Bjelkene er formstabile og minimerer risiko for kostbare etterjusteringer.
Energifordel: Reduserer varmetap, ettersom kuldebroene er mindre.
Kundetilpassede bjelker: Dette gir stor fleksibilitet og kortere byggetid.
Typegodkjente og kontrollerte: Byggma leverer kvalitet og trygghet i alle ledd, med de nødvendige godkjenninger i ryggen.
Hulltaking for installasjoner: I-bjelkene gjør det enkelt i forhold til hulltaking.

Her er enda flere produktfordeler med Masonite Beams.

Kim domingos 1
Kim domingos 2

 

Et lagerbygg bygget for å vare

Kim valgte 110 m2 gulvspon fra Forestia på gulvet i lageret sitt. – Grunnen til dette er at disse sponplatene tåler ekstra mye, og var sånn sett perfekte for dette prosjektet. I tillegg er de solide og enkle å installere, deler Kim.

På veggene valgte Kim 50 plater OSB, samt noe kryssfiner, da han ville ha et lager som var litt røft og som tåler mye bruk, materialer og verktøy. Alt dette også fra Forestia.

Kryssfiner regnes for å være et svært slitesterkt materiale, og passer perfekt inn i et lager. – OSB platene er enkle å håndtere, og passer godt til både tak og vegger. Og du slipper maling, pussing og sparkling. Men jeg valgte å male de slik at den røffe teksturen skinner gjennom den mørke fargen, sier Kim.

Byggma kim
Kim er veldig fornøyd med resultatet.

Relaterte artikler

Utendørs byggform kryssfiner furu prøysenhuset forestia oppussing

Snøhetta valgte kryssfiner fra Forestia

Da Snøhetta designet Prøysenhuset, var kryssfiner av furu det dominerende produktvalget. Vi har snakket med Geir Magne Grongstad i Forestia om hva som gjør disse platene så ettertraktede.

Les mer