BYGGMAgasinet

Huntonit Skygge frontvegg soft Eucalyptus og hovedvegger Skygge Mist.

Veggpanel – tidløst og trendy

Se det lekre utvalg av panelplater.

September 2015

Vi har lange tradisjoner med å bruke panel i boligene våre i Norge, og panelveggen har også funnet sin plass i dagens moderne interiørstiler. Med Huntonit veggpanel er det enkelt å få det lune, tidløse og klassiske uttrykket i hjemmet ditt på en rask måte, enten du liker den franske landstilen eller den mer maskuline og industrielle følelsen. Og produktsjef for Huntonit, Kjell Torland, er ikke i tvil om hvorfor panel – og da særlig panelplater – er så populært her i landet.

– I Norge bygger vi hus i tre med reisverk, og det gjør at panelplater er fornuftig å bruke når man skal kle vegger og/eller tak. Det er også et poeng at panelplater er raskt å montere med skjult innfesting, noe som gjør at resultatet blir bra. Veggen er ferdig straks den er montert. Man behøver ikke lime, sparkle eller male når platene er satt opp. I tillegg er platene lette å holde rene, og også overmale når og hvis man ønsker det, sier produktsjefen.

– Veggen er ferdig straks den er montert. Man behøver ikke lime, sparkle eller male når platene er satt opp.

Dagens paneltrender

Panelplatene fra Huntonit kommer ferdigmalt i flere ulike farger og med ulike overflater. Huntonit har verdenspatent på metoden for påføring av strukturen som gir den ekte kostemalte overflaten. I tillegg kan du velge rullemalt overflate og panel med struktur.

– Trenden innen panel går stort sett på farger og overflater. Den ene trenden er et ønske om en ren og enkel overflate som ikke gjør så mye ut av seg annet enn å gi en solid og tilfredsstillende veggløsning. Det er også en økt interesse for hvitfargen NCS S0500N, som vi har kalt Brilliant Hvit, og som vi har i noen vegg- og takprodukter i dag. Den andre trenden går på kraftigere farger og røffere overflater. Det ser ut til at mørkere farger er på vei inn også på vegg, og ikke bare som én fondvegg, men i hele rommet. Det skal bli spennende å se om denne trenden kommer med full tyngde også i Skandinavia, eller om vi bare får deler av dette her, sier han.

I sortimentet av Huntonit veggpanel finnes det allerede panel med en røffere overflate, som lasert, sawcut, hvitkalket og trestruktur.

– Derfor vil vi i høst lansere flere typer plater i Brilliant Hvit, og to fargepalletter som tar opp de mørkere og mer fargerike trendene som kommer. Vi lanserer også Huntonit panelbord i 14,5 × 242 cm, som vi har stor tro på. Vi tror dette vil gi Huntonit en interessant og tidsriktig kolleksjon som vil treffe trendene som kommer nå, sier Torland.

Hvilke panelplater selger dere mest av i dag, og tror du panel vil fortsette å være et populært valg blant nordmenn fremover?

– Når det gjelder veggplater selger vi desidert mest av Huntonit skygge hvit veggplate per i dag, og vi tror panel vil være et meget populært valg for nordmenn også i fremtiden. Vi vil investere tungt i Huntonit-fabrikken i løpet av de neste årene, og har tro på at vi vil levere vegg- og takløsninger på det norske markedet i mange år fremover. Vi vil følge trendene innen farge og overflate, og da tror vi at nordmenn også i fremtiden vil bruke våre solide produkter, som gir enkle løsninger og bidrar til et godt inneklima.

Les også: Lekende lett fornyelse med Huntonit

Interiøreksperten om Huntonit veggpanel

Interiørstylist Signe Schineller står bak bloggen resignert.no /signeschineller.no, og er kjent fra TV-programmene God morgen Norge, Herlige hjem, Sinnasnekker’n og Boligkrise. Hun holder også inspirerende foredrag og kurs om temaene bolig og interiør. Hun er ikke i tvil om hvorfor Huntonit er et godt valg.

Bilde av signe schineller
Huntonit veggpanel er et smart valg, og produktene egner seg både i stua, gangen, på kjøkkenet og soverommet, sier interiørstylist Signe Schineller. FOTO: Filippa Tredal

– Huntonit veggpanel er et smart valg, og produktene egner seg både i stua, gangen, på kjøkkenet og soverommet, sier hun og fortsetter:

– Kostemalt panel gir liv til veggene og er en merkbar detalj. Det blir også mindre minimalistisk enn rullemalt. Veggpanel med mye struktur skaper mer oppmerksomhet enn slette vegger, og vil passe perfekt inn på hytta, i TV-stuen eller der man har en Shabby Chic eller landlig stil. Har man en stram minimalistisk stil, vil veggplater uten særlig synlige skjøter eller profiler være mer naturlig å bruke, men det er lov å blande og finne sin egen stil!

Se flotte bilder av Huntonit veggpanel i bildekarusellen under:

Kommentarer

Les også disse sakene

Forogetter 3

Annette satte opp drømmeveggene selv

Interiørstylisten ønsket seg et klassisk soverom på småbruket utenfor Vestby. De blå veggene med listdekor har blitt rommets blikkfang, og som utgangspunkt falt valget hennes på nyheten Huntonit Proff Vegg. Les mer

12

Brødre skapte drømmehytta

Brødrene Pål og Sturla Sundhagen ønsket seg en hytte med rene linjer og slette flater. Da de bygde drømmehytta utenfor Sandefjord falt valget på solide materialer som Huntonit Proff Vegg i kombinasjon med rause vindusflater. Les mer

Soverom10

Smartpanel – perfekt for deg med stor takhøyde

Noen ganger må man gå grundigere til verks enn et par strøk maling. Nye vegger gjør underverker for et rom, og Smartpanel er både enkle å sette opp og skreddersydd for å tåle juling. Du får dem i lengder på opptil 3.05 meter, så de passer perfekt inn hos deg som liker det høyt under taket. Les mer

Frodes hus

Bør du bytte ut vinduene dine?

Det er ikke bare når vinduene dine får synlige skader at de bør skiftes ut. Ofte tenker vi ikke over om et vindu bør byttes ut eller at et vindu trekker – men det er helt sikkert er at du merker det på både inneklima og strømregningen. Les mer

Soverom trendfarge3

Vårens fargetrender 2020

Gylne nyanser og brente toner preger trendpaletten denne våren. Gjerne i kombinasjon med frodig grønt, nøytralt grått eller beroligende blått. Les mer

Konsoll5

Skap et godt inneklima med veggplater

Et godt inneklima er viktig for både kropp og sinn. Huntonit er naturlige veggplater som er anbefalt av Norges Astma- og Allergiforbund, og er helt uten giftige kjemikalier og tilsatte limstoffer. Les mer