BYGGMAgasinet

VIKTIG PLANLEGGING: Kjøkkenet er hjemmets hjerte og fortjener litt ekstra planlegging før du pusser opp. Det er også viktig å tenke nøye gjennom hvilken stil du foretrekker, hvilken funksjon kjøkkenet skal ha og hvor mye lagringsplass du trenger til kjøkkenutstyr.

Skap et kjøkken med sjel

Med veggplater fra Huntonit får du enkelt den flotte landlige stilen.

September 2016

Kjøkkenet blir stadig viktigere for oss nordmenn, og mange av oss ønsker å kombinere estetikk med funksjonalitet. Vi tilbringer mye tid her, og det er derfor viktig å skape et praktisk og innbydende rom, både til matlaging og sosiale hyggestunder.

Det har aldri vært enklere å få en ny kjøkkenstil. Med veggplater fra Huntonit kan du enkelt fornye kjøkkenveggene i en fei. Hvorfor ikke la deg inspirere av den landlige stilen og få et svalt og behagelig kjøkken i hjemmet eller på hytta?

Annette og christian2
ERFARENT EKTEPAR: Annette og Christian Thorsbye har 10 års erfaring som stylister og fotografer, for både norske og utenlandske magasiner.

Inspirasjon fra landet

Ekteparet Annette og Christian Thorsbye er både interiørbloggere med bloggen annettechristian.com, stylister, fotografer, designere og skribenter. Med stor forkjærlighet for deres liv på småbruket i Vestby har de lagt sin elsk på den landlige kjøkkenstilen.

– Det typiske for den landlige stilen er detaljer og materialer som har blitt brukt i stilen gjennom historien. Den nye landlige stilen bærer preg av nostalgi i en miks med moderne detaljer og teknologi. Her bruker vi gjerne trepanel og andre tredetaljer, mens hvitevarene er ofte frittstående og massive, forklarer ekteparet.

Hjertet i hjemmet

Kjøkkenet er et rom skal inspirere både til matlaging og sosiale måltider.

– Kjøkkenet er hjertet i hjemmet og spiller en sentral rolle både når du skal lage en enkel frokost og en festmiddag. Før oppussing av et kjøkken er det viktig med god tid til grundig planlegging. Det er viktig å kartlegge oppbevaringsbehovet, strømbruken og lysbehovet. Så følger valget av type kjøkken og hvitevarer. Etter at man har det tekniske på plass kan man leke seg med detaljer og farger. Lag en idéplansje med utklipp av bilder som inspirerer deg. Pinterest er en flott kilde for inspirasjon.

Les også: Dekk opp til fest i spisestua

Grønt har en beroligende effekt

Den landlige stilen understrekes ved bruk av veggplater som gir trepanel-utrykket. Gjerne i lyse valører som hvitt eller mintgrønt, men også andre pastellfarger. Fargen Soft Menthol finnes i Huntonit Basic Wall-serien og passer perfekt på et landlig kjøkken.

Grønntoner er utmerket å bruke på kjøkkenet ettersom dette er behagelige farger med en beroligende effekt. Sammen med en stilren innredning skapes omgivelser som innbyr til balanse i hverdagen.

Huntonit har stort utvalg plater og farger, så her er det mange muligheter for et personlig preg.

Superenkel og rimelig fornyelse

Det er superenkelt å fornye kjøkkenet, og det kan også gjøres rimelig.

– Et kjøkken kan pusses opp uten at det trenger å sprenge alle budsjetter. Sløyfer du overskap til fordel for åpne hylleløsninger, virker rommet både luftigere og mer åpent, samtidig som du sparer kostnader på både overskap og montering.

Les også: Bland ulike interiørstiler og spenstige farger

Veggplater fra Huntonit – perfekt for en landlig stil

Med veggplater fra Huntonit er det enkelt å skape et hyggelig og inspirerende kjøkken.

– Huntonit har stort utvalg plater og farger, så her er det mange muligheter for et personlig preg. De har plater som gir den riktige nostalgiske og historiske landkjøkkenfølelsen, men som samtidig innehar dagens tekniske standard, sier Annette og Christian fornøyde.

Med Huntonit Basic Wall-serien får du en overflate som ser ut som panel.

– Med sin trepaneltekstur gir Huntonit Basic Wall-serien en lun og hyggelig følelse til rommet. Det passer i alle rom i hjemmet, og likegodt i en leilighet som i et hus. Tre skaper en varm og trivelig følelse til et rom.

Les mer om veggplater fra Huntonit og finn dine favorittvegger på huntonit.no, eller gå innom din nærmeste byggevareforhandler for mer informasjon.

FINN INSPIRASJONSBILDER: Lek deg med detaljer og farger, og lag en idéplansje med utklipp av bilder som inspirerer deg.

KOSELIG OG LANDLIG: Få den landlige stilen ved å bruke veggplater i lyse valører, og andre tredetaljer, som gir en varm og trivelig følelse.

Med veggplater fra Huntonit får du enkelt den flotte landlige stilen. Her har vi brukt Huntonit Basic Wall – Soft Menthol.

LEKKER MARMOR: Forsterk den landlige stilen med lekre interiørelementer i marmor.

Kommentarer

Les også disse sakene

Soverom10

Smartpanel – perfekt for deg med stor takhøyde

Noen ganger må man gå grundigere til verks enn et par strøk maling. Nye vegger gjør underverker for et rom, og Smartpanel er både enkle å sette opp og skreddersydd for å tåle juling. Du får dem i lengder på opptil 3.05 meter, så de passer perfekt inn hos deg som liker det høyt under taket. Les mer

Frodes hus

Bør du bytte ut vinduene dine?

Det er ikke bare når vinduene dine får synlige skader at de bør skiftes ut. Ofte tenker vi ikke over om et vindu bør byttes ut eller at et vindu trekker – men det er helt sikkert er at du merker det på både inneklima og strømregningen. Les mer

Soverom trendfarge3

Vårens fargetrender 2020

Gylne nyanser og brente toner preger trendpaletten denne våren. Gjerne i kombinasjon med frodig grønt, nøytralt grått eller beroligende blått. Les mer

Konsoll5

Skap et godt inneklima med veggplater

Et godt inneklima er viktig for både kropp og sinn. Huntonit er naturlige veggplater som er anbefalt av Norges Astma- og Allergiforbund, og er helt uten giftige kjemikalier og tilsatte limstoffer. Les mer

Eventyrlig oppussing ses 4 gruppebilde  foto tv3 vegard breie

Eventyrlig oppussing med Huntonit

Et romslig og lunt soverom stod høyt på ønskelisten da gjengen fra Eventyrlig oppussing kom til hytta i Tolga. Rustikke panelbord fra Huntonit oppfylte drømmen på én-to-tre. Les mer