BYGGMAgasinet

– Raskt å montere og du sparer masse tid

Imponert interiørekspert om Walls2Paint.

April 2016

Med veggplatene Walls2Paint kan du enkelt pusse opp rom hjemme, helt uten sparkel og tapetlim. Veggplatene gir deg slette vegger på en rask og enkel måte – alt veggene trenger er et par strøk med din favorittfarge.

Disse veggplatene leveres ferdig for maling eller tapetsering og har en unik låseprofil. Derfor trenger du ikke å sparkle, samtidig som du sparer mye tid og unngår irriterende pussestøv.

Sparer masse tid

Linda Elmin har et stort hjerte for interiør og har mange års erfaring fra bransjen som journalist og stylist. Hun jobber som interiørdesigner, blogger, stylist og eier også butikken hviit.no. Bloggen hennes ble kåret til «Årets interiørblogg» under Vixen Blog Awards 2015, og er nominert til Nordic blogger of the Year. Elmin er imponert over Walls2Paint, og hvor enkelt det er for vanlige folk å bruke.

Linda elmin foto monica friedrich
INTERIØREKSPERT: Linda Elmin er både interiørdesigner, blogger, stylist og butikkeier. Foto: Monica Friedrich

– Walls2Paint og er en ferdig grunnet og tapetsert sponplate klar for maling. Platene er raske å montere og du sparer masse tid fordi du ikke trenger å sparkle og pusse, vente, sparkle og pusse, sier Elmin.

– Dette er noe som alle kan klare. Du hverken trenger håndverkere eller forhåndskunnskap for å kunne sette opp veggplatene. Du slipper jobben med å sparkle, pusse og kan male med engang. Platene er lette å montere og gir et flott, jevnt resultat.

Les også: Her er vårens fargetrender

Trendfarger fra naturen

Ifølge interiøreksperten er det ingen tvil om at nordmenn går for mer farger i hjemmene sine denne sesongen, med en naturlig fargepalett med duse blå og grønne nyanser, i tillegg til nyanser av pudder og dus rosa.
– Vi vil ha mer farger, men ikke sirkus, og da er det lett å hente inspirasjon fra naturen rundt oss. Himmel, hav og vann er inspirasjonskildene til en fargepalett av duse blå og grønne nyanser.

– Som tilbehør velger vi litt sterkere farger, men i samme palett. Her lar vi oss inspirere av 70-talls farger som mørk aubergine, flaskegrønn og mørke blåtoner med en kontrast, som for eksempel okerfarge.
Hvis du ikke er glad i sterke farger er grått fortsatt et sikkert valg.

– Ulike nyanser av grått er fortsatt noe vi kommer til å se mer av og er et godt valg for de som er lei av Latte, men ikke helt tør å kaste seg over fargene, sier Elmin.

Walls2paint med kalkmaling 3
FRODIG OG MODERNE: Bruk grønn kalkmaling på dine nye Walls2Paint-vegger. Kombinere kalkmalte vegger med innslag av svarte elementer og store grønne planter for en frodig, men urban og moderne look.

Hvordan fargesette ulike rom?

Når det gjelder hvordan vi bør bruke farger i ulike rom så har interiøreksperten følgende gode råd.

– Et rom med sydvendt vindu får mye sollys, og tåler mørkere og litt kaldere farger i den blågrønne skalaen. I rom med nordvendte vinduer kan du gi en illusjon av varme ved å omgi deg med farger med gultoner i bunnen. Når det gjelder soverom anbefaler jeg duse nyanser. Blått er en avslappende farge som gir oss positive assosiasjoner og gjør at vi sover bedre. Fargen får oss til å senke pulsen og blodtrykket faller litt lettere.

Les også: Få smarte maletips

Her er Lindas fargetips:

1. Det viktigste er egentlig bare å tørre å bruke fargene, enten om du velger en farge hele rommet eller om du velger to ulike nyanser for å leke med rommets utrykk. Det er jo bare å male om igjen hvis du ombestemmer deg.

2. Velg deg ut 2-3 farger du bruker som base, og like mange farger som du bruker som komplementær farger. Velger du f.eks. en hovedpalett med dus grønn, en blåtone og en diskrét grå, er det lekkert å komplementere med messing, hvit og svart ned i detlajene. Velger du derimot duse pudderfarger, passer de godt sammen med lekre detaljer i krom og mørkegrønn.


Kommentarer

Les også disse sakene

Soverom10

Smartpanel – perfekt for deg med stor takhøyde

Noen ganger må man gå grundigere til verks enn et par strøk maling. Nye vegger gjør underverker for et rom, og Smartpanel er både enkle å sette opp og skreddersydd for å tåle juling. Du får dem i lengder på opptil 3.05 meter, så de passer perfekt inn hos deg som liker det høyt under taket. Les mer

Frodes hus

Bør du bytte ut vinduene dine?

Det er ikke bare når vinduene dine får synlige skader at de bør skiftes ut. Ofte tenker vi ikke over om et vindu bør byttes ut eller at et vindu trekker – men det er helt sikkert er at du merker det på både inneklima og strømregningen. Les mer

Soverom trendfarge3

Vårens fargetrender 2020

Gylne nyanser og brente toner preger trendpaletten denne våren. Gjerne i kombinasjon med frodig grønt, nøytralt grått eller beroligende blått. Les mer

Konsoll5

Skap et godt inneklima med veggplater

Et godt inneklima er viktig for både kropp og sinn. Huntonit er naturlige veggplater som er anbefalt av Norges Astma- og Allergiforbund, og er helt uten giftige kjemikalier og tilsatte limstoffer. Les mer

Eventyrlig oppussing ses 4 gruppebilde  foto tv3 vegard breie

Eventyrlig oppussing med Huntonit

Et romslig og lunt soverom stod høyt på ønskelisten da gjengen fra Eventyrlig oppussing kom til hytta i Tolga. Rustikke panelbord fra Huntonit oppfylte drømmen på én-to-tre. Les mer