BYGGMAgasinet

– Raskt å montere og du sparer masse tid

Imponert interiørekspert om Walls2Paint.

April 2016

Med veggplatene Walls2Paint kan du enkelt pusse opp rom hjemme, helt uten sparkel og tapetlim. Veggplatene gir deg slette vegger på en rask og enkel måte – alt veggene trenger er et par strøk med din favorittfarge.

Disse veggplatene leveres ferdig for maling eller tapetsering og har en unik låseprofil. Derfor trenger du ikke å sparkle, samtidig som du sparer mye tid og unngår irriterende pussestøv.

Sparer masse tid

Linda Elmin har et stort hjerte for interiør og har mange års erfaring fra bransjen som journalist og stylist. Hun jobber som interiørdesigner, blogger, stylist og eier også butikken hviit.no. Bloggen hennes ble kåret til «Årets interiørblogg» under Vixen Blog Awards 2015, og er nominert til Nordic blogger of the Year. Elmin er imponert over Walls2Paint, og hvor enkelt det er for vanlige folk å bruke.

Linda elmin foto monica friedrich
INTERIØREKSPERT: Linda Elmin er både interiørdesigner, blogger, stylist og butikkeier. Foto: Monica Friedrich

– Walls2Paint og er en ferdig grunnet og tapetsert sponplate klar for maling. Platene er raske å montere og du sparer masse tid fordi du ikke trenger å sparkle og pusse, vente, sparkle og pusse, sier Elmin.

– Dette er noe som alle kan klare. Du hverken trenger håndverkere eller forhåndskunnskap for å kunne sette opp veggplatene. Du slipper jobben med å sparkle, pusse og kan male med engang. Platene er lette å montere og gir et flott, jevnt resultat.

Les også: Her er vårens fargetrender

Trendfarger fra naturen

Ifølge interiøreksperten er det ingen tvil om at nordmenn går for mer farger i hjemmene sine denne sesongen, med en naturlig fargepalett med duse blå og grønne nyanser, i tillegg til nyanser av pudder og dus rosa.
– Vi vil ha mer farger, men ikke sirkus, og da er det lett å hente inspirasjon fra naturen rundt oss. Himmel, hav og vann er inspirasjonskildene til en fargepalett av duse blå og grønne nyanser.

– Som tilbehør velger vi litt sterkere farger, men i samme palett. Her lar vi oss inspirere av 70-talls farger som mørk aubergine, flaskegrønn og mørke blåtoner med en kontrast, som for eksempel okerfarge.
Hvis du ikke er glad i sterke farger er grått fortsatt et sikkert valg.

– Ulike nyanser av grått er fortsatt noe vi kommer til å se mer av og er et godt valg for de som er lei av Latte, men ikke helt tør å kaste seg over fargene, sier Elmin.

Walls2paint med kalkmaling 3
FRODIG OG MODERNE: Bruk grønn kalkmaling på dine nye Walls2Paint-vegger. Kombinere kalkmalte vegger med innslag av svarte elementer og store grønne planter for en frodig, men urban og moderne look.

Hvordan fargesette ulike rom?

Når det gjelder hvordan vi bør bruke farger i ulike rom så har interiøreksperten følgende gode råd.

– Et rom med sydvendt vindu får mye sollys, og tåler mørkere og litt kaldere farger i den blågrønne skalaen. I rom med nordvendte vinduer kan du gi en illusjon av varme ved å omgi deg med farger med gultoner i bunnen. Når det gjelder soverom anbefaler jeg duse nyanser. Blått er en avslappende farge som gir oss positive assosiasjoner og gjør at vi sover bedre. Fargen får oss til å senke pulsen og blodtrykket faller litt lettere.

Les også: Få smarte maletips

Her er Lindas fargetips:

1. Det viktigste er egentlig bare å tørre å bruke fargene, enten om du velger en farge hele rommet eller om du velger to ulike nyanser for å leke med rommets utrykk. Det er jo bare å male om igjen hvis du ombestemmer deg.

2. Velg deg ut 2-3 farger du bruker som base, og like mange farger som du bruker som komplementær farger. Velger du f.eks. en hovedpalett med dus grønn, en blåtone og en diskrét grå, er det lekkert å komplementere med messing, hvit og svart ned i detlajene. Velger du derimot duse pudderfarger, passer de godt sammen med lekre detaljer i krom og mørkegrønn.


Les også disse sakene

Jul1

Slik skaper du en herskapelig julestemning

Nå er det ikke lenge til jul, og med Walls2Paint rekker du fortsatt å gi et herskapelig løft til stua. Tenk Fanny og Alexander møter Downton Abbey. Listdekor er et hett tips til neste års interiørtrender. Les mer

Forogetter 3

Annette satte opp drømmeveggene selv

Interiørstylisten ønsket seg et klassisk soverom på småbruket utenfor Vestby. De blå veggene med listdekor har blitt rommets blikkfang, og som utgangspunkt falt valget hennes på nyheten Huntonit Proff Vegg. Les mer

12

Brødre skapte drømmehytta

Brødrene Pål og Sturla Sundhagen ønsket seg en hytte med rene linjer og slette flater. Da de bygde drømmehytta utenfor Sandefjord falt valget på solide materialer som Huntonit Proff Vegg i kombinasjon med rause vindusflater. Les mer