BYGGMAgasinet

FRA SLITT TIL MODERNE: Junes nye fotostudio består av selve studioet, samt kontor og visningsrom. Hun var opptatt av at det ferdige lokalet skulle oppleves lunt og innbydende. Foto: June Haugskott @studio_captura

Fra hønsehus til funksjonelt fotostudio

Erlend og June forvandlet det gamle hønsehuset ved hjelp av veggplater fra Walls2Paint. Her har June oppfylt drømmen om et lunt fotostudio, perfekt for nyfødtfotografering som er hennes spesialitet.

April 2020

De siste ukene har mange av oss tilbragt mye tid hjemme, og lysten til å fornye har kanskje dukket opp? Da er det en fordel at jobben går raskt, og at resultatet blir bra.

Med Walls2Paint får du solide vegger som er så enkle å sette opp at du kan gjøre jobben selv. Se bare hvor fint det ble i det gamle hønsehuset på gården til Erlend Solbue (36) og June Haugskott (34).

Oppussing etter 3
LUNT: June valgte en lun terrakotta til veggene. Her kommer motivene hennes til sin rett, og kundene kan med egne øyne se hvordan bildene fungerer på veggen. Foto: June Haugskott @studio_captura

Veggene var sjarmøretappen

– Å sette opp veggene fra Walls2Paint viste seg å være sjarmøretappen i prosjektet. Vi kjente ikke til disse veggplatene fra før, og fikk dem anbefalt fra vår lokale byggvareforretning, sier Erlend.

Grunnen til at valget falt på nettopp Walls2Paint er at de er et enklere alternativ til gipsplater. June foretrakk trevegger, ettersom hun skifter utstillingsbilder på veggene hyppig.

– Med trevegger slipper jeg å tenke på spikerhull, og det går raskt å henge opp nye bilder, sier hun.

Fra falmet til fresht

Det er Erlend som i stor grad har stått for oppgraderingen, med god hjelp fra familie og venner. Sammen har de forvandlet det eldste huset på gården, som opprinnelig ble bygget som et eldhus for over tohundre år siden. Det ble revet på 1930-tallet, for så å bli satt opp på nytt som hønsehus. Før oppussingen var bygget i svært dårlig forfatning.

– Vi visste at det ville bli mye arbeid, men at det kom til å være verdt innsatsen, sier June.

Besøk din nærmeste byggeforhandler for å lære mer om Walls2Paint fra Forestia eller se forestia.no.

FALMET OG FORLATT: Huset fra 1930-tallet så slik ut før restaureringen startet. Foto: June Haugskott @studio_captura

HJEMMEKOSELIG: June ville skape en hjemmekoselig og lun atmosfære både i studio og på visningsrommet.

Behov for en arbeidsplass

June jobber som fotograf, og har spesialisert seg på nyfødtfotografering og familiefotografering.

– Jeg liker godt å bruke naturlig lys, men dessverre er det ikke mange vindstille dager her på Fosenhalvøya i Trøndelag. Derfor brukte jeg stua hjemme til nyfødtfotografering og visningstimer, men det var ikke en gunstig løsning, forteller hun.

I takt med at kundemassen økte, meldte behovet seg for et moderne fotostudio. Her har June skreddersydd lokalet med gode løsninger for oppheng av bakgrunner og studiobelysning. I tillegg har hun innredet et egnet rom til bildevisning og kontor på hemsen.

Oppussing etter 5
KONTORHEMSEN: June har brukt de 32 kvadratmeterne godt, og på hemsen har hun innredet kontor. Hun er svært godt fornøyd med løsningen, som fungerer bra både for henne og kundene. Foto: June Haugskott @studio_captura

– Det var viktig for meg at fotostudioet skulle føles hjemmekoselig for kundene, sier hun.

Nye vegger og nytt tak

Det gamle eldhuset og hønsehuset til Erlend og June har fått et solid ansiktsløft, og paret er strålende fornøyd med resultatet. I taket monterte Erlend Huntonit takplater med blank finish. Veggene ble fornyet med veggplater fra Walls2Paint, som June malte i en varm terrakotta.

– Jeg har ingen omfattende erfaring med oppussing, og ble positivt overrasket over hvor enkelt det var å montere veggplatene. Den eneste utfordringen underveis var at det er svært høyt under taket i studioet. Derfor måtte vi skjøte på veggplatene i høyden, forteller Erlend.

June tok på seg jobben med å pusse skjøtene sammen med en venninne, og hun er svært fornøyd med hvor solide veggene er. – Perfekt når jeg bruker tunge bakgrunner, sier hun.

June innså fort at dette ville bli et funksjonelt fotostudio takket være takhøyden som rommer alle bakgrunnene og lysene hun bruker i jobben som fotograf. Foto: June Haugskott @studio_captura

STUDIO: Hjertet i det gamle hønsehuset er fotostudioet. Her er det god takhøyde, og med nytt tak fra Huntonit og nye vegger fra Walls2Paint, fremstår studioet som moderne og delikat. Foto: June Haugskott @studio_captura

Så enkelt setter du opp nye vegger

Drømmer du om en fornyelse hjemme, er veggplater fra Walls2Paint en rask og effektiv måte å gjøre store endringer på. Christian Sørlie, produktsjef hos Forestia, forteller at alt du trenger av verktøy er vater, batteridrill og sirkelsag.

Her er hans tips til hvordan du går frem:

1. Begynn med å skjære første plate så denne treffer senter på første stender (stolpe). Deretter skal du skru og lime, før platene klikkes sammen.
2. Pass på at vegger er i lodd, og at det ikke er noen ujevnheter på stenderverket.
3. Avslutt med å male i din favorittfarge.
4. Et godt tips er å pusse lett mellom første og andre malingsstrøk. Benytt 120gr pussepapir.

Fristet? Sjekk med ditt nærmeste byggevarehus for muligheter for hjemlevering.

Les også disse sakene

Jul1

Slik skaper du en herskapelig julestemning

Nå er det ikke lenge til jul, og med Walls2Paint rekker du fortsatt å gi et herskapelig løft til stua. Tenk Fanny og Alexander møter Downton Abbey. Listdekor er et hett tips til neste års interiørtrender. Les mer

Forogetter 3

Annette satte opp drømmeveggene selv

Interiørstylisten ønsket seg et klassisk soverom på småbruket utenfor Vestby. De blå veggene med listdekor har blitt rommets blikkfang, og som utgangspunkt falt valget hennes på nyheten Huntonit Proff Vegg. Les mer

12

Brødre skapte drømmehytta

Brødrene Pål og Sturla Sundhagen ønsket seg en hytte med rene linjer og slette flater. Da de bygde drømmehytta utenfor Sandefjord falt valget på solide materialer som Huntonit Proff Vegg i kombinasjon med rause vindusflater. Les mer