BYGGMAgasinet

Ekstrem forvandling: det er vanskelig å tro at dette er samme rom!

Fra bod til barnerom – se før og etter-bildene!

Nina Maaø-Ruden fra bloggen Småbarnsforeldre.no forvandlet en gammel, mørk bod til et nytt, friskt barnerom med veggplater fra Huntonit.

Mai 2018

Det enkle er ofte det beste

Som småbarnsmor til fem, vet Nina viktigheten av å utnytte plassen i hjemmet på kreative måter. Prosjekter i hjemmet skal helst ikke brenne hull i lommeboka, og må være overkommelig i en hektisk hverdag hvor tidsklemma regjerer. I blogginnlegget «Når minstemann må sove på boden» forteller Nina om hva hun tenkte da hun bestemte seg for å gå løs på roteboden, og hvorfor hun valgte materialer fra Huntonit.

– Vi ønsket å pusse opp barnerommet på egenhånd, det er jo tross alt utrolig moro å gjøre om den triste boden til en magisk hule for gutten vår. Første bekymringen var treveggene i boden, som har stått i over 30 år. Et godt inneklima er viktig for barna våre, og derfor føltes veggplatene Basic Wall fra Huntonit som et trygt valg, ettersom de er anbefalt av Astma- og allergiforbundet.

Les også: Et godt inneklima for deg og dine

Platene er solide og har en vakker, kostemalt overflate som er enkel å rengjøre

Utseende og holdbarhet viktig

I tillegg er platene solide og har en vakker, kostemalt overflate som er enkel å rengjøre – med små i hus vet en aldri hva som havner på veggen, spøker Nina.
Nina og mannen valgte to ulike farger; Soft Eucalyptus til en kontrastvegg i rommet og den duse fargen Mist på de resterende veggene. Samtidig var det viktig at veggplatene er enkle å male om i en annen farge dersom behovet endres med årene.

Les også: Hjemmekontoret før og etter – sjekk forvandlingen

Barnerom etter1
Nina valgte å ha en kontrastvegg i en litt mørkere fargetone.

Mestringsfølelse å klare det selv

Nina ble overrasket over hvor enkelt det var å håndtere veggplatene og hvor lite som skulle til for å oppnå et proft resultat.
– Veggplatene leveres i praktiske pakker med to i hver, slik at det blir lett å bære. Konseptet med å klikke platene er jeg kjent med fra klikk-laminat, noe som umiddelbart gjorde at jeg senket skuldrene og tenkte at «dette får jeg til!».

Mindre omfattende enn fryktet

Mange barnefamilier utsetter oppussingsprosjekter fordi de frykter det kan gå utover sikkerheten til barna og at de må flytte ut av hjemmet mens det foregår.
– Med småbarn som løper mellom beina på deg er det en stor lettelse å slippe både maling og avgasser, farlige verktøy og fremmede håndverkere rundt i huset, forteller Nina bekreftende.
– For ikke å snakke om gleden over å slippe å sparkle, pusse og male i mange strøk. Rett opp og klart til å flytte inn! Med de hendige instruksjonsvideoene på nettsiden til Huntonit gikk hele prosessen med monteringen utrolig glatt!

Det var deilig å slippe å sparkle, pusse og male i mange strøk. Rett opp og klart til å flytte inn!

Rørende reaksjon på resultatet

Det var Jonatan på 2,5 år som var så heldig å få overta den gamle roteboden og få sitt eget rom. Og da han endelig fikk se det nye rommet sitt var ikke inntrykket til å misforstå;
«Jonatan æske rommet sitt», var den klare beskjeden til mamma Nina.

Les hele blogginnlegget om det ferdige rommet her.

Med boden dekket av mørkt og gammelt treverk, var Nina lettet over å slippe arbeidet med å sparkle og male

Den mørke roteboden er nå et lyst og delikat barnerom

Veggplatene Basic Wall fra Huntonit i fargen Mist

Trestrukturen gir mer liv til rommet, samtidig som de er behagelige for øyet

Les også disse sakene

Jul1

Slik skaper du en herskapelig julestemning

Nå er det ikke lenge til jul, og med Walls2Paint rekker du fortsatt å gi et herskapelig løft til stua. Tenk Fanny og Alexander møter Downton Abbey. Listdekor er et hett tips til neste års interiørtrender. Les mer

Forogetter 3

Annette satte opp drømmeveggene selv

Interiørstylisten ønsket seg et klassisk soverom på småbruket utenfor Vestby. De blå veggene med listdekor har blitt rommets blikkfang, og som utgangspunkt falt valget hennes på nyheten Huntonit Proff Vegg. Les mer

12

Brødre skapte drømmehytta

Brødrene Pål og Sturla Sundhagen ønsket seg en hytte med rene linjer og slette flater. Da de bygde drømmehytta utenfor Sandefjord falt valget på solide materialer som Huntonit Proff Vegg i kombinasjon med rause vindusflater. Les mer