BYGGMAgasinet

Her ser du veggplatene Walls4You i fargene (f.v) “Metallic Black”, “White Deco” og “Blue Concrete”.

Finn din stil med smarte veggplater

Uansett hvilken stil du liker - ferdigtapetserte veggplater er en enkel måte å fornye hjemmet på!

April 2019

Mange går med en drøm om å pusse opp, men kvier seg for å sette i gang med omfattende prosjekter i jungelen av trender og produkter.

Gjør oppussingen morsom igjen

Veggen er ofte det første vi går løs på når vi ønsker en ny stil på interiøret. Men å male eller tapetsere veggene kan fort bli en tidkrevende prosess med mye forarbeid som sparkling og pussing, og det kan være vanskelig å oppnå et proft resultat på egenhånd.

Derfor utviklet veggspesialisten Forestia de smarte, ferdigtapetserte veggplatene Walls4You. Disse finnes i et hav av ulike farger, mønstre og design, slik at du enkelt finner din stil. Finn din favoritt her.

Les også: Dette er årets nyheter innen veggdesign

Interiørekspertens hemmelige tips

Annette Nordstrøm er interiørblogger med bloggen annettenordstrom.com, og jobber i tillegg som stylist og fotograf.

Hun har lagt sin elsk på veggplatene Walls4You, og bruker dem ofte i jobben sin.

Annette profil
Interiørstylist Annette Nordstrøm.

- Med disse ferdigtapetserte veggplatene sparer du mye tid, og får raskt en ny stil med nye, jevne vegger i det designet du ønsker. Hvem som helst kan sette opp platene, og vipps så har du et perfekt bakteppe til å innrede med det interiøret du liker – det er jo det som er den morsomme delen som vi gjerne bruker litt tid på, forteller hun.

Enkelt å finne din stil

- De finnes i alle mulige farger, fra helt plain hvit til metallisk sort, og mange spennende mønstre med struktur. Ønsker du deg en mer spennende vegg som gir et
lunere preg enn det kalde og minimalistiske, er dette derfor et ideelt alternativ, forklarer Annette.

- Strukturen som du ser i blant annet “concrete”-designene er en effekt som er svært vanskelig å gjenskape selv med maling. Walls4You har også mange veggplater med moderne “trevegg-tapet” i ulike fargetoner. De egner seg også svært godt til å kombinere med hverandre, for eksempel om man ønsker et par nøytrale vegger med en brytningsvegg i en annen farge eller design.

Annettes Walls4You-favoritter:
Walls4you favoritter
Fra venstre: "narrow stripes offwhite/beige", "narrow stripes offwhite/blue", "bright wood, "light concrete", "driftwood", "verve plain uni" og "rustic oak".

Besøk din nærmeste byggeforhandler for å lære mer om Walls4You fra Forestia eller se forestia.no.

Skru tapetet rett opp på veggen

Veggplatene fra Walls4you har en smart låsemekanisme som gjør at de enkelt “klikkes” sammen, noe som også gjør skjøtene usynlige. Du behøver kun enkle verktøy og en dag til rådighet for å få splitter nye, tapetserte vegger.

Slik gjør du det:
Før du begynner må platene akklimatiseres ved å få ligge i romtemperatur i et par døgn.

1. Du kan enten sette opp et stenderverk først, eller feste platene rett på veggen. Det viktigste er at underlaget er rett, dette kan måles med et vater.

2. Sett opp den første platen og fest med enten spiker eller skruer i skjøten. Dra over en tynn stripe lim før du klikker neste plate inn i skjøten fra den forrige.

3. Gjenta prosessen til du har satt opp alle platene. Avslutt med lister om ønskelig.

Kommentarer

Les også disse sakene

Soverom10

Smartpanel – perfekt for deg med stor takhøyde

Noen ganger må man gå grundigere til verks enn et par strøk maling. Nye vegger gjør underverker for et rom, og Smartpanel er både enkle å sette opp og skreddersydd for å tåle juling. Du får dem i lengder på opptil 3.05 meter, så de passer perfekt inn hos deg som liker det høyt under taket. Les mer

Frodes hus

Bør du bytte ut vinduene dine?

Det er ikke bare når vinduene dine får synlige skader at de bør skiftes ut. Ofte tenker vi ikke over om et vindu bør byttes ut eller at et vindu trekker – men det er helt sikkert er at du merker det på både inneklima og strømregningen. Les mer

Soverom trendfarge3

Vårens fargetrender 2020

Gylne nyanser og brente toner preger trendpaletten denne våren. Gjerne i kombinasjon med frodig grønt, nøytralt grått eller beroligende blått. Les mer

Konsoll5

Skap et godt inneklima med veggplater

Et godt inneklima er viktig for både kropp og sinn. Huntonit er naturlige veggplater som er anbefalt av Norges Astma- og Allergiforbund, og er helt uten giftige kjemikalier og tilsatte limstoffer. Les mer

Eventyrlig oppussing ses 4 gruppebilde  foto tv3 vegard breie

Eventyrlig oppussing med Huntonit

Et romslig og lunt soverom stod høyt på ønskelisten da gjengen fra Eventyrlig oppussing kom til hytta i Tolga. Rustikke panelbord fra Huntonit oppfylte drømmen på én-to-tre. Les mer