BYGGMAgasinet

REIS VERDEN RUNDT: Eksotiske suvenirer fra sommerens reiser passer perfekt sammen med fargesterke veggplater, tremøbler og sarte tekstiler. På bildet: Veggplatene Huntonit Terracotta.

Få hele verden inn i stua med en etnisk stil

Hent inspirasjon fra eksotiske reiser – og lek deg med glade farger på veggene og stilige detaljer.

Mai 2017

La deg inspirere av sommerens reisemål! Den etniske stilen henter inspirasjon fra hele verden for å gi et særpreg til rommet. Skap ditt eksotiske hjem med fargesterke veggplater sammen med møbler og gjenstander i materialer som stein, tre og ulike metaller. Fargespekteret strekker seg fra mørke bruntoner til sterke naturfarger. Pynt opp med egne suvenirer fra utenlandsturer, unike skulpturer og sarte tekstiler. Alt dette blir spennende krydder i hjemmet.

Annmerete 9
INTERIØREKSPERT: Frilansjournalist og blogger, Ann Merete Slåttland. Foto: Irene Sandved Lunde

Få hele verden inn i stua

Interiørekspert, Ann Merete Slåttland, er frilansjournalist og står bak interiørbloggen www.kreativ-i-tetblogg.com, der hun fokuserer på oppussing og DIY-prosjekter. Slåttland har også faste spalter i Rom123 og BoligDrøm, og gjør i tillegg ulike foto- og stylingoppdrag. Hun forklarer hva som kjennetegner den etniskinspirerte interiørstilen:

– Den etniske stilen henter inspirasjon og impulser fra ulike kulturer som Østen, Afrika og Russland, og det første jeg tenker på er sterke, varme farger og mønstermiks. Møblene er ofte i mørkt tre, og det brukes mye brunt skinn og fargerike tekstiler. Marokkanske fliser og farget glass er andre kjennetegn, sammen med naturmaterialer som skinn, ull, bast/strå og keramikk. Legg gjerne til gull og bronse og lykter med levende lys for å sette stemningen.

Les også: Her er våre interiørtips for sommerhytta

Etniske influenser 7 lysere
FÅ EN ETNISK STIL: Se etter håndlagde møbler og bruk naturlige materialer og farger du liker.

Ønsker du en kjapp makeover, er panelplatene Huntonit Terracotta et godt valg

Glade farger på veggene

Fargesterke vegger er en perfekt ramme rundt det eksotiske interiøret. Med Huntonit veggplater kan du kjapt og enkelt skape ditt eget ferieparadis hjemme.

– Den etniske stilen gir mulighet til å være modig med farger, og gjerne de varme, sterke kulørene. Ønsker du en kjapp makeover er de ferdigmalte panelplatene, Huntonit Terracotta, et godt valg. Den brente rødbrune fargen er helt riktig for stilen, og siden platene er ferdigmalte trenger du bare å skru dem fast i eksisterende vegg. Dette er lettvint og tidsbesparende hvis du for eksempel har strie eller en stygg tapet du vil dekke over, forklarer interiøreksperten og legger til:

– Platene kommer for øvrig med flere typer profiler og antall panelbord per plate. Er du ikke helt klar for varm Terracotta-farge på veggene, kan du velge mellom mange lekre og trendy farger. I tillegg til Terracotta er Soft Menthol og Soft Eucalyptus mine favoritter.

Finn ut mer om Huntonit veggplater og sjekk hele utvalget her

Interiørekspertens tips til hva du bør se etter for å få stilen:

1. Se gjerne etter håndlagde møbler og bruk naturlige materialer og farger du liker.

2. Det er ikke lett å få med seg store møbler hjem fra ferie, så se etter mindre ting som en trekrakk, en skinnpuff eller en orientalsk lyslykt.

3. Titt etter figurer som for eksempel en Buddah, eller masker og dyrefigurer fra Afrika.

4. Finn ulike kelimtepper, puter, broderier, fargerike tekstiler og stråmatter.

5. Se etter håndverk som kurver og fargede glassurner i keramikk eller tre.

Les også: Slik gir du gjesterommet en hotellfølelse

Les også disse sakene

Jul1

Slik skaper du en herskapelig julestemning

Nå er det ikke lenge til jul, og med Walls2Paint rekker du fortsatt å gi et herskapelig løft til stua. Tenk Fanny og Alexander møter Downton Abbey. Listdekor er et hett tips til neste års interiørtrender. Les mer

Forogetter 3

Annette satte opp drømmeveggene selv

Interiørstylisten ønsket seg et klassisk soverom på småbruket utenfor Vestby. De blå veggene med listdekor har blitt rommets blikkfang, og som utgangspunkt falt valget hennes på nyheten Huntonit Proff Vegg. Les mer

12

Brødre skapte drømmehytta

Brødrene Pål og Sturla Sundhagen ønsket seg en hytte med rene linjer og slette flater. Da de bygde drømmehytta utenfor Sandefjord falt valget på solide materialer som Huntonit Proff Vegg i kombinasjon med rause vindusflater. Les mer