BYGGMAgasinet

Få en chic og rustikk stil på soverommet

Bland det rustikke og klassiske! Lekre veggplater med panelstruktur og romantiske detaljer gjør soveromstilen både romantisk og chic.

September 2017

Gjennomgående bruk av naturlige materialer, feminine detaljer og friske fargeinnslag skaper en lys og innbydende atmosfære på soverommet. Duse farger på veggene og elementer i tre bidrar til å skape en sval og lun stemning i et av boligens viktigste rom.

Annmerete 9
INTERIØREKSPERT: Frilansjournalist og blogger, Ann Merete Slåttland. Foto: Irene Sandved Lunde

Slik får du stilen

Interiørekspert, Ann Merete Slåttland, er frilansjournalist og står bak interiørbloggen www.kreativ-i-tetblogg.com, der hun fokuserer på oppussing og DIY-prosjekter. Slåttland har også faste spalter i Rom123 og BoligDrøm, samt gjør ulike foto- og stylingoppdrag. Hun har flere gode innredningstips til hvordan få et rustikt og romantisk hjem.

– Denne stilen er både romantisk, rustikk og klassisk på en gang. Det innredes gjerne rundt et dominerende møbel av tre, drivved eller lignende, og så legger man til noen romantiske detaljer som tekstiler og lyslykter for å gjøre det hele litt mer chic. Fargene som brukes er lyse, gjerne jordfarger, men også farger hentet fra sjø og strand, forklarer interiøreksperten og legger til:

Rustic bedroom 6
LEVENDE LYS: Lyslykter gir romantisk lys og passer perfekt til den rustikke og romantiske stilen.

– Det brukes ofte litt store møbler i tre som bord, skjenk eller et konsollbord. Ting som er litt unike og det ikke finnes så mange av, mikses gjerne sammen med litt mer moderne detaljer. Naturmaterialer står sterkt, som stein, metall, keramikk og tre, samt jute- og bomullstekstiler. På et soverom ville jeg kjørt på med masse tekstiler som gulvteppe, sengeteppe og puter. Og selvfølgelig noen lykter som gir romantisk lys.

Les også: Lag en grønn og frodig oase i stua

Veggplater skaper lun stemning

Med veggplater kan du enkelt få stilen på soverommet.

– Veggplatene med panelstruktur fra Huntonit er perfekte å bruke fordi denne stilen både har noe landlig og klassisk i seg. Panelvegger myker opp og skaper en lun stemning hvis du for eksempel innreder med store og rustikke møbler. Det finnes flere farger du kan velge innenfor denne stilen, som jord- og sandfarger. På soverommet fungerer Huntonit Soft Menthol både på en estetsisk og praktisk måte, ettersom grønn er en beroligende farge som gir et godt sovemiljø. I tillegg er Huntonit veggplater anbefalt av Norges Astma- og Allergiforbund, samt godkjent med Inneklimamerket. Det er godt å vite når du tross alt bruker så mange timer i sengen i løpet av livet.

Platene er veldig enkle å sette opp, og du kan feste dem rett på eksisterende vegg.

Rustic bedroom 9
ROENSOVEROMMET: Huntonit Soft Menthol passer perfekt på soverommet fordi veggene har en dus grønn og beroligende farge, som gir et godt sovemiljø.

Superenkel montering av Huntonit

Visste du at du ikke trenger håndverkere eller annen hjelp for å sette opp nye vegger selv? Huntonit veggplater klarer du å montere enkelt på egenhånd i løpet av en helg.

– Platene er veldig enkle å sette opp, og du kan feste dem rett på eksisterende vegg. Det eneste du behøver er skruer og drill, og eventuelt hammer og spiker – og du trenger hverken hjelp fra snekkeren eller pappa. Dette klarer selv de med ti tommeltotter! Platene kommer i 60 centimeters bredde, så du dekker en vegg ganske fort. Og skruehull trenger du ikke å være redd for, da platene har en smart skjøtemekanisme der skruene settes i og skjules av neste plate.

Gå innom din nærmeste byggevareforhandler for å se det store utvalget av Huntonit veggplater, eller få mer informasjon her.

Prøverogfavoritter

Kommentarer

Les også disse sakene

Forogetter 3

Annette satte opp drømmeveggene selv

Interiørstylisten ønsket seg et klassisk soverom på småbruket utenfor Vestby. De blå veggene med listdekor har blitt rommets blikkfang, og som utgangspunkt falt valget hennes på nyheten Huntonit Proff Vegg. Les mer

12

Brødre skapte drømmehytta

Brødrene Pål og Sturla Sundhagen ønsket seg en hytte med rene linjer og slette flater. Da de bygde drømmehytta utenfor Sandefjord falt valget på solide materialer som Huntonit Proff Vegg i kombinasjon med rause vindusflater. Les mer

Soverom10

Smartpanel – perfekt for deg med stor takhøyde

Noen ganger må man gå grundigere til verks enn et par strøk maling. Nye vegger gjør underverker for et rom, og Smartpanel er både enkle å sette opp og skreddersydd for å tåle juling. Du får dem i lengder på opptil 3.05 meter, så de passer perfekt inn hos deg som liker det høyt under taket. Les mer

Frodes hus

Bør du bytte ut vinduene dine?

Det er ikke bare når vinduene dine får synlige skader at de bør skiftes ut. Ofte tenker vi ikke over om et vindu bør byttes ut eller at et vindu trekker – men det er helt sikkert er at du merker det på både inneklima og strømregningen. Les mer

Soverom trendfarge3

Vårens fargetrender 2020

Gylne nyanser og brente toner preger trendpaletten denne våren. Gjerne i kombinasjon med frodig grønt, nøytralt grått eller beroligende blått. Les mer

Konsoll5

Skap et godt inneklima med veggplater

Et godt inneklima er viktig for både kropp og sinn. Huntonit er naturlige veggplater som er anbefalt av Norges Astma- og Allergiforbund, og er helt uten giftige kjemikalier og tilsatte limstoffer. Les mer