BYGGMAgasinet

Hvitt interiør vil aldri gå av moten

Sett sammen interiør med ulike former og teksturer i stilleben, og skap liv og kontraster – selv når alt er i hvite nyanser!

Oktober 2017

Ønsker du et helt rent og avslappende hjem der det ikke finnes noen forstyrrende elementer? Da kan vi anbefale å kjøre en helt lys og balansert stil. Hvite vegger og interiør i lyse nyanser kan også skape et spennende uttrykk. Interiørekspert, Ann Merete Slåttland, viser deg hvordan.

Annmerete 9
INTERIØREKSPERT: Frilansjournalist og blogger, Ann Merete Slåttland. Foto: Irene Sandved Lunde

Lyse og hvite vegger går aldri av moten

Ann Merete Slåttland, er frilansjournalist og står bak interiørbloggen www.kreativ-i-tetblogg.com, der hun fokuserer på oppussing, DIY-prosjekter og mye annet. Slåttland har også faste spalter i Rom123 og BoligDrøm, samt at hun gjør ulike foto- og stylingoppdrag. Interiøreksperten forklarer hvordan det lyse fortsatt er trendy i interiøret, selv om det stadig kommer mer vågale farger inn i norske hjem.

– Lyse og hvite vegger kommer nok aldri til å gå av moten, selv om vi ser mer bruk av farger nå om dagen. Trendene vil alltid forandre seg, men noen vil ønske en nøytral base for å slippe å skifte ut interiør hele tiden. Mange ønsker tross alt at hjemmet skal være en ren og rolig base der vi kan koble ut alt, sier Slåttland og legger til:

– Hvitt er også flott som base om man ønsker å bruke farger på møbler og ting, da trenger man ikke å tenke at på sofaen må ha den ene eller den andre fargen for å matche veggen – alt passer!

Les også: Slik gir du gjesterommet en hotellfølelse

Collage hvitt stilleben
HVITT INTERIØR! Det lyse er fortsatt trendy selv om det har blitt populært med mer farger i norske hjem. Gjør uttrykket ekstra spennende ved å mikse ulike teksturer. På veggene: walls4you white deco

Gjør et lyst rom mer spennende!

Selv om du har hvite nyanser på alt i rommet, både vegger, møbler og pyntegjenstander, så kan du enkelt gjøre det mer spennende ved å mikse ulike teksturer, former og stilleben.

– Hvis farger kommer i annen rekke, er gjerne teksturer, materialer og former mer viktig. Og hvitt er jo ikke bare hvitt. Det finnes mange nyanser, fra kaldt til varmt og klare til mer «grumsete» nyanser. Ved å sette sammen forskjellige former og teksturer i stilleben, vil man skape liv og kontraster, selv i det hvite.

Les også: Få et stemningsfullt hjem med fransk landstil

9
STILIGE STILLEBEN: – Ved å sette sammen forskjellige former og teksturer i stilleben, vil man skape liv og kontraster, selv i det hvite, sier interiøreksperten.

Ferdigtapet i mange ulike dekorer

Ferdigtapet trenger ikke være fulle av fargerike mønstre. De ferdigtapetserte veggplatene, walls4you, kommer i en rekke dekorer og farger. Du får alt fra fargesterke dekorer til mer nøytrale og rene tapeter.

– Til denne stilen velger man gjerne hvite vegger. Da passer walls4you i fargen white deco perfekt, ettersom veggplatene er hvite og samtidig har en tydelig struktur. Man kan mikse interiøret og fargene opp mot denne varianten akkurat som man vil; alt passer jo til hvitt, forklarer interiøreksperten og legger til:

– Veggplatene walls4you kan monteres rett på eksisterende vegg eller stenderverk. Platene har en unik låseprofil som gjør at en skrur opp en plate, påfører lim, og klikker neste plate inn i profilen. Enkelt og greit – så lenge grunnlaget er rett. På den måten unngår du både synlige skruehull og skjøter på veggen. Det er en veldig fin måte å oppdatere veggene på, uten å måtte gå i gang med male- eller tapetseringsarbeid.

Finn ut mer om utvalget av walls4you og hvordan du monterer veggplatene her.

Les også disse sakene

Jul1

Slik skaper du en herskapelig julestemning

Nå er det ikke lenge til jul, og med Walls2Paint rekker du fortsatt å gi et herskapelig løft til stua. Tenk Fanny og Alexander møter Downton Abbey. Listdekor er et hett tips til neste års interiørtrender. Les mer

Forogetter 3

Annette satte opp drømmeveggene selv

Interiørstylisten ønsket seg et klassisk soverom på småbruket utenfor Vestby. De blå veggene med listdekor har blitt rommets blikkfang, og som utgangspunkt falt valget hennes på nyheten Huntonit Proff Vegg. Les mer

12

Brødre skapte drømmehytta

Brødrene Pål og Sturla Sundhagen ønsket seg en hytte med rene linjer og slette flater. Da de bygde drømmehytta utenfor Sandefjord falt valget på solide materialer som Huntonit Proff Vegg i kombinasjon med rause vindusflater. Les mer