BYGGMAgasinet

Hvitt interiør vil aldri gå av moten

Sett sammen interiør med ulike former og teksturer i stilleben, og skap liv og kontraster – selv når alt er i hvite nyanser!

Oktober 2017

Ønsker du et helt rent og avslappende hjem der det ikke finnes noen forstyrrende elementer? Da kan vi anbefale å kjøre en helt lys og balansert stil. Hvite vegger og interiør i lyse nyanser kan også skape et spennende uttrykk. Interiørekspert, Ann Merete Slåttland, viser deg hvordan.

Annmerete 9
INTERIØREKSPERT: Frilansjournalist og blogger, Ann Merete Slåttland. Foto: Irene Sandved Lunde

Lyse og hvite vegger går aldri av moten

Ann Merete Slåttland, er frilansjournalist og står bak interiørbloggen www.kreativ-i-tetblogg.com, der hun fokuserer på oppussing, DIY-prosjekter og mye annet. Slåttland har også faste spalter i Rom123 og BoligDrøm, samt at hun gjør ulike foto- og stylingoppdrag. Interiøreksperten forklarer hvordan det lyse fortsatt er trendy i interiøret, selv om det stadig kommer mer vågale farger inn i norske hjem.

– Lyse og hvite vegger kommer nok aldri til å gå av moten, selv om vi ser mer bruk av farger nå om dagen. Trendene vil alltid forandre seg, men noen vil ønske en nøytral base for å slippe å skifte ut interiør hele tiden. Mange ønsker tross alt at hjemmet skal være en ren og rolig base der vi kan koble ut alt, sier Slåttland og legger til:

– Hvitt er også flott som base om man ønsker å bruke farger på møbler og ting, da trenger man ikke å tenke at på sofaen må ha den ene eller den andre fargen for å matche veggen – alt passer!

Les også: Slik gir du gjesterommet en hotellfølelse

Collage hvitt stilleben
HVITT INTERIØR! Det lyse er fortsatt trendy selv om det har blitt populært med mer farger i norske hjem. Gjør uttrykket ekstra spennende ved å mikse ulike teksturer. På veggene: walls4you white deco

Gjør et lyst rom mer spennende!

Selv om du har hvite nyanser på alt i rommet, både vegger, møbler og pyntegjenstander, så kan du enkelt gjøre det mer spennende ved å mikse ulike teksturer, former og stilleben.

– Hvis farger kommer i annen rekke, er gjerne teksturer, materialer og former mer viktig. Og hvitt er jo ikke bare hvitt. Det finnes mange nyanser, fra kaldt til varmt og klare til mer «grumsete» nyanser. Ved å sette sammen forskjellige former og teksturer i stilleben, vil man skape liv og kontraster, selv i det hvite.

Les også: Få et stemningsfullt hjem med fransk landstil

9
STILIGE STILLEBEN: – Ved å sette sammen forskjellige former og teksturer i stilleben, vil man skape liv og kontraster, selv i det hvite, sier interiøreksperten.

Ferdigtapet i mange ulike dekorer

Ferdigtapet trenger ikke være fulle av fargerike mønstre. De ferdigtapetserte veggplatene, walls4you, kommer i en rekke dekorer og farger. Du får alt fra fargesterke dekorer til mer nøytrale og rene tapeter.

– Til denne stilen velger man gjerne hvite vegger. Da passer walls4you i fargen white deco perfekt, ettersom veggplatene er hvite og samtidig har en tydelig struktur. Man kan mikse interiøret og fargene opp mot denne varianten akkurat som man vil; alt passer jo til hvitt, forklarer interiøreksperten og legger til:

– Veggplatene walls4you kan monteres rett på eksisterende vegg eller stenderverk. Platene har en unik låseprofil som gjør at en skrur opp en plate, påfører lim, og klikker neste plate inn i profilen. Enkelt og greit – så lenge grunnlaget er rett. På den måten unngår du både synlige skruehull og skjøter på veggen. Det er en veldig fin måte å oppdatere veggene på, uten å måtte gå i gang med male- eller tapetseringsarbeid.

Finn ut mer om utvalget av walls4you og hvordan du monterer veggplatene her.

Kommentarer

Les også disse sakene

Soverom10

Smartpanel – perfekt for deg med stor takhøyde

Noen ganger må man gå grundigere til verks enn et par strøk maling. Nye vegger gjør underverker for et rom, og Smartpanel er både enkle å sette opp og skreddersydd for å tåle juling. Du får dem i lengder på opptil 3.05 meter, så de passer perfekt inn hos deg som liker det høyt under taket. Les mer

Frodes hus

Bør du bytte ut vinduene dine?

Det er ikke bare når vinduene dine får synlige skader at de bør skiftes ut. Ofte tenker vi ikke over om et vindu bør byttes ut eller at et vindu trekker – men det er helt sikkert er at du merker det på både inneklima og strømregningen. Les mer

Soverom trendfarge3

Vårens fargetrender 2020

Gylne nyanser og brente toner preger trendpaletten denne våren. Gjerne i kombinasjon med frodig grønt, nøytralt grått eller beroligende blått. Les mer

Konsoll5

Skap et godt inneklima med veggplater

Et godt inneklima er viktig for både kropp og sinn. Huntonit er naturlige veggplater som er anbefalt av Norges Astma- og Allergiforbund, og er helt uten giftige kjemikalier og tilsatte limstoffer. Les mer

Eventyrlig oppussing ses 4 gruppebilde  foto tv3 vegard breie

Eventyrlig oppussing med Huntonit

Et romslig og lunt soverom stod høyt på ønskelisten da gjengen fra Eventyrlig oppussing kom til hytta i Tolga. Rustikke panelbord fra Huntonit oppfylte drømmen på én-to-tre. Les mer