Soverom trendfarge3

Vårens fargetrender 2020

Gylne nyanser og brente toner preger trendpaletten denne våren. Gjerne i kombinasjon med frodig grønt, nøytralt grått eller beroligende blått.

Soverom trendfarge5
LUNT OG IMØTEKOMMENDE: Med Lady 11175 Adventure på veggene og innslag av gylne og brune elementer i interiøret, blir soverommet en eksotisk oase.

Denne våren har utviklet seg til en hjemmevår hvor vi tilbringer mer tid innenfor husets fire vegger. Kanskje er tiden inne for å friske opp fargepaletten hjemme? Om du ikke orker tanken på det møysommelige forarbeidet med sparkling og pussing, er veggplatene fra Walls2Paint løsningen. De klikkes raskt sammen, og gir et perfekt utgangspunkt for et par malingsstrøk i vårens trendfarger. Før du griper malerpenselen, gir vi ordet til fargesjefen:

«Nå bringer vi verden hjem»

- Gylne toner gir assosiasjoner til sol, varme og energi! Dette er stikkord som gir gode følelser på denne tiden av året – noe som kommer godt med siden vi lever i en usikker tid med nye utfordringer denne våren, sier Nina Klæboe Mørkve, skandinavisk fargesjef i Jotun.

Hun trekker også frem den brente paletten, som vi kjenner fra sørligere strøk. Dette er farger som gir assosiasjoner til den terrakottafargede medinaen i Marrakech og til lune, sennepsgule fasader i Provence.

Soverom trendfarge6
EFFEKTIV OPPUSSING: Veggplatene fra Walls2Paint er enkle å sette opp. For best resultat er det lurt å glatte forsiktig over skjøten med pussepapir.

– Vi har virkelig lagt vår elsk på de brente fargene. Dette er optimistiske farger, og ønsker du å oppnå denne varme og eksotiske fargepaletten hjemme, anbefaler jeg å se nærmere på brent oransje, LADY 11175 Adventure. Gjerne i kombinasjon med ferskenfargen LADY 12083 Devine, sier Nina.

Deep ocean huntonit
FOR DEG SOM IKKE VIL MALE: Ønsker du ikke å male selv, så har Huntonit også monteringsklare og ferdigmalte veggplater i vårens trendfarger. Perfekt når du vil ha et tidsriktig rom i en fei.

Finn din favoritt

Tiden der alle flater skulle være hvite er forbi. Nå ønsker vi oss en lunere stil med personlig preg. Tenk dijonsennep, kamelhår og gyllen bronse. Den gode nyheten er at vårens farger passer inn i ethvert hjem, uavhengig av interiørstil eller antall kvadratmeter. Blåtonene holder seg fortsatt aktuelle, og har blitt manges favoritt på soverommet der vi ønsker en sval ro. Vi er heller ikke ferdige med de grønne nyansene som spenner fra dyp, organisk grønt til sart mintgrønt.

– Jeg tror mange har oppdaget hvilken god basisfarge grønt kan være i et interiør. Grønt kan fungere til så mange ulike valører, både de fargerike og de nøytrale. På den måten blir grønt litt ufarlig, tipser fargesjefen.

Walls2paint med kalkmaling 2
UNIKT: «Med kalkmaling kan du sette ditt eget unike preg på veggene», sier Nina Klæboe Mørkve, skandinavisk fargesjef i Jotun.

En lekende lett malejobb

En trend som også gjør seg gjeldende i vår er kalkmaling. Det gir en ekstra dimensjon til rommet i form av en rå overflate som blir en perfekt kulisse for et interiør preget av design, keramikk og annet håndverk.

Walls2paint jpl 6289
MINIMAL INNSATS: Om du ikke orker tanken på det møysommelige forarbeidet med sparkling og pussing, er veggplatene fra Walls2Paint løsningen.

Uansett om du går for et kreativt uttrykk med kalkmaling, eller velger en tradisjonell, slett vegg, er Walls2Paint et fantastisk utgangspunkt. Du er sikret et jevnt resultat som enkelt kan overmales dersom du ønsker å skifte uttrykk senere. Veggplatene er dessuten svært solide. De har en skrufasthet som tåler vekten av alt man trenger i et hjem, enten det er velfylte bokhyller, romslige kjøkkenoverskap eller forseggjorte speil.

Fikk du lyst på en forandring? Her er en oppsummering av fargepaletten som topper trendbarometeret i 2020.

Jotun fargeprover
STOR VARIASJON: Disse fargene fra Jotun Lady kommer vi til å se mer av i vår. Fra venstre ser vi Humble yellow, Masala, Adventure, Organic green, Exhale og Statement blue.

Sjekk ut Walls2paint her.

MERK: Fargeopplevelsen kan påvirkes av ulike lysforhold. Både skjerm- og trykkvalitet kan også påvirke fargeopplevelsen.

Relaterte artikler