Ungdomsrom 2

Slik lager du et fristed for ungdommen

Slik lager du et fristed for ungdommen på 1-2-3.

Barneårene går fort, og før vi vet ordet av det er poden tenåring. De har egne meninger, behov for å være alene med venner og helt andre trivselskrav enn tidligere. Sammen kan dere skape et sted han eller hun trives og heller vil ha venner på besøk enn å gå ut.

– Ikke alle har et rom over garasjen, en loftsstue eller kjellerstue. Men det er mulig å tilrettelegge og lage et kult ungdomsrom selv om det kanskje er lite, forteller interiørdesigner og -fotograf Annette Nordstrøm.

Annette blogger om interiørtrender på annettenordstrom.com. Hun er stylist, fotograf, designer og skribent.

FERDIGE VEGGER MED KULE UTTRYKK

Dette rommet har blitt dekorert med Forestia Walls4You 10452 Crusoe, som kan minne om litt røff bølgeblikk og passer for både gutter og jenter.
– Denne veggen valgte jeg fordi den har en litt spennende moderne “betong look” som passer det litt ungdommelige utrykket samtidig som den er lun siden fargene i veggdekoren er litt dyp grå, blå og sort.

Forestia har ferdig tapetserte vegger du enkelt ”klikker” sammen og skrur fast på 1-2-3. Veggene leveres i mange farger og dekorer og kommer i 60 cm bredde. Med disse ferdige veggene gir du raskt rommet et helt annet uttrykk og stemning. Møbler og kule detaljer finner du rimelig på IKEA, Lagerhaus, Granitt, Søstrene Grene og Clas Ohlsson, for å nevne noen.

Ungdomsrom 4
INTERIØREKSTERTENS VALG: – Veggene i ungdomsrommet er dekorert med Walls4You «Crusoe». Et røft unisex-design i grå/blått, som kan gi den rette stemningen i tenåringens drømme-fristed. Og med kule detaljer kan ungdommen sette enda mer personlig preg på sitt krypinn.

LAG SONER I UNGDOMSROMMET

Det viktigste for ungdommen når det gjelder rommet, er å føle at de har sitt eget. Sin stil, tilrettelagt for sine behov som er helt andre enn da de var barn. Og det skal ikke så mye til, mener Annette.
– Det er viktig å skape en stemning inne på rommet. For eksempel kan dere lage ulike soner, selv på liten plass. Akkurat i dette rommet har jeg skapt et interiør som kan passe både for en jente eller gutt. Jeg har fokusert på det sosiale hjørnet i rommet, der samvær med venner og tv og gaming er i fokus. Rommet er stylet med nøytrale møbler som lett kan flyttes rundt, og som går i sort, hvitt og beige. Tekstilene har et ungdommelig print som gir rommet et ungt og moderne utrykk. I dette interiøret kan man vokse, det er fort gjort å bytte ut tekstiler uten å måtte bytte ut møblene som har et nøytralt og tidløst design. Ved å bygge soner inne på rommet får ungdommen en type hybel eller liten leilighet.

Det er ikke nok å bare rydde bort lekene og tro at ungdommen vil trives på rommet sitt.


SKAP GODE MINNER

Mange av oss husker godt hvordan rommet vårt så ut før vi flyttet hjemmefra. Vi har minner, og husker nesten hver eneste detalj. Derfor er det alfa og omega at tenåringen deltar i planleggingen.
– Ta hensyn til behovene de unge har, poengterer Annette.
– Snakk med dem og om deres behov. Spør dem om hva de gjør på rommet, og hva de kunne tenke seg å gjøre. Spør dem om hvordan de vil ha det, om sofavalg, TV og den sosiale sonen. Vær lydhør, ungdommen er veldig oppdaterte på hva som er trendy. Sett dere sammen og lag en moodboard på Pinterest for eksempel, foreslår Annette.

Dette kan være en ypperlig anledning til å knytte tettere bånd mellom foreldre og ungdom, i en periode hvor kanskje ikke kommunikasjonen er på sitt beste.
– Ja det er veldig viktig å involvere ungdommen, slik at de får det som de ønsker, så langt det lar seg gjøre. La dem få et rom de kan være stolte av, og få lyst til å være i sammen med venner. Her kan de skape sitt lille univers. Slik skaper vi voksne trygghet og binder familien sammen i en ofte litt turbulent tid.

Ungdomsrom 7

ANNETTES 7 TIPS TIL Å LAGE DRØMMEROMMET

1. Lag et moodboard, for eksempel på Pinterest
2. Lag et budsjett sammen med ungdommen. Slik lærer de også hva ting koster.
3. Samle farger og uttrykk ungdommen liker
4. Sjekk priser på nettet over interiørvalgene
5. Ta valg
6. Hold dere til valgene og følg planen
7. Sett i gang!


Relaterte artikler

Headerbilde veggplateguiden
EliteX + fler

Den store veggplate-guiden

Det finnes mange ulike typer veggplater på markedet. Her får du oversikten over hvilke plater som passer når og hvor.

Les mer