Gjesterom delux 7 lysere
SOM Å BO PÅ HOTELL: Sett gjestene dine i fokus, og lag et gjesterom i en delikat hotellstil. På bildet: ferdigtapetserte veggplater, walls4you 14218 Narrow stripes offwhite/beige, på veggene og Huntonit panelbord i taket.

Slik gir du gjesterommet en hotellfølelse

Gjør ekstra stas på gjestene dine ved å innrede med de stilfulle veggplatene walls4you og lekkert interiør.

Overnattingsgjestene dine fortjener det beste, enten du har venner og familie over på langtidsbesøk eller kanskje har et rom du leier ut på Airbnb. Gjesterommet bør være både rent og ryddig. Ved å pusse opp det gamle kontoret eller roterommet kan du lage et gjesterom som gir en følelse av luksus.

Annmerete 9
INTERIØREKSPERT: Frilansjournalist og blogger, Ann Merete Slåttland. Foto: Irene Sandved Lunde

Slik får du en delikat hotellstil

Interiørekspert, Ann Merete Slåttland, er frilansjournalist og står bak interiørbloggen www.kreativ-i-tetblogg.com, der hun fokuserer på oppussing og DIY-prosjekter. Slåttland har også faste spalter i Rom123 og BoligDrøm, samt gjør ulike foto- og stylingoppdrag. Hun mener det er viktig å lage et innbydende gjesterom der folk får lyst til å overnatte.

– Når du skal innrede gjesterommet er det fint å ha i bakhodet hvordan du selv ville satt pris på å bli tatt imot. Har du hatt en god hotellopplevelse en gang, og hva var det som fikk deg til å føle deg ekstra velkommen der? Var det noe med innredningen, fargene eller lyset som gjorde at rommet du fikk føltes ekstra velkomment og luksuriøst? Det beste hadde jo vært å sette inn en stor og god seng, men har du ikke plass kan en enkeltseng føles like bra. Hemmeligheten ligger mye i tekstilene du tilfører. Masse puter, store og små, nytt og gjerne strøket sengetøy, et stilig sengeteppe og gjerne flere tepper i lag på lag setter stemningen. Velur er en type tekstil som virkelig får fram luksusfølelsen, så både pynteputer og sengeteppe kan gjerne være i velur. Et hodegjerde understreker også hotellstilen, men store puter er et godt alternativ. Store, tunge gardiner som går fra tak til gulv er også et godt tips, anbefaler Slåttland og legger til:

– I et hotellrom er det ofte vegg til vegg-tepper, men ønsker du ikke å ha det på gjesterommet kan du gjenskape litt av følelsen ved å legge et mykt gulvteppe ved sengen. Det er alltid deilig å sette føttene ned på om morgenen! Ved siden av sengen er det fint å sette et nattbord eller et sidebord, samt en god stol eller myk puff. Sørg for å ha både taklys og en god nattbordslampe. Fargemessig er hotellstilen gjerne beskrevet med mørke farger. Det skal være eksklusivt og litt vågalt. Ellers så er ofte alle fire veggene i rommet tapetsert.

Les også: Drøm deg bort til luksuslivet i The Hamptons

Vegger som oser eksklusivitet!

Skap et helhetlig gjesterom med gjennomgående tapet på alle vegger, og lyse panelbord i taket for en lys atmosfære. De ferdigtapetserte veggplatene walls4you kommer i en rekke ulike mønstrer og farger slik at du enkelt kan sette et riktig preg på rommet på 1-2-3.

– Roterommet har stått der lenge og nå må det gjøres om til gjesterom i en fart, svigers har nemlig annonsert sitt besøk til uka! En fiks av rommet trenger ikke ta lang tid, og trenger du å fikse på veggene er veggplatene walls4you et godt, effektivt og enkelt valg. Du trenger ikke gjøre noe arbeid på veggen i forkant, det er bare å feste dem opp på eksisterende vegg. På gulvet kan du legge et stort teppe, og så fyller du sengen med masse myke tekstiler, sier interiøreksperten og legger til:

Veggplatene walls4you er et godt, effektivt og enkelt valg

– På gjesterommet er det fint å unngå helt hvite eller ensfargede lyse vegger. Her skal det være lunt og koselig, men samtidig ose av eksklusivitet! Et stripete tapet der lyse og litt mørkere farger kombineres er lekkert, og her finner du flere muligheter blant veggplatene walls4you. Både fra Classic og Trend-kategorien er det flere alternativer, og ikke vær redd for å velge tapet på alle fire veggene. Blått og grønt er farger som virker beroligende på oss og som passer perfekt på et soverom eller gjesterom. Ensfargede plater i mer mørke fargetoner, som f.eks. Imagine Plain Violet, vil virkelig være med på å gjøre rommet luksuriøst.

Finn ut mer om walls4you her.

– Tenk igjen på hva det er som gjør at du selv føler deg velkommen på hotell- eller gjesterommet. Ofte er det de små detaljene som brettede håndklær, små såpeflasker og friske blomster som setter prikken over i’en. Gjør klar et lite fat med sjokolade, friske bær og en mugge med sitronvann. Stryk sengetøyet og sørg for at det lukter godt på rommet.

Slik skaper du en luksuriøs gjestetilværelse:

• Brett og legg fram rene og brettede håndklær

• Legg frem bøker og magasiner som gjestene kan lese

• Putt minisjampo- og såpe i en liten toalettmappe.

• Fyll senga med en rekke store myke puter i ulike print og mønstre

• Sett opp hyggelige bilder på vegg og nattbord

Les også: Lag en urban og stilig arbeidskrok hjemme

Få inspirasjon til nytt gjesterom her:

Relaterte artikler