59
RETROHJEM: Få den ultimate retrolooken ved å kombinere ferdigtapetserte vegger i tidsriktige farger med interiørskatter fra høstens loppemarkeder. På bildet har vi brukt Walls4You 4675 Copper Metallic Deco.

Slik får du det fineste retrohjemmet

Få et personlig preg med loppemarkedfunn og veggplatene Walls4You.

Elsker du å finne interiørskatter på loppemarked? Få det fineste retrohjemmet med lekre nye vegger og loppemarkedfunn. Kombiner gjerne med redesign, og sett ditt eget personlige preg på det du kjøper brukt.

Se etter originalt design

Camilla Berntsen er interiørstylist og butikkeier av interiørbutikken Milla Boutique på Aker Brygge. Hun har 15 års erfaring fra interiørbransjen og har gjort alt fra jobber som innredningskonsulent for hoteller og restauranter, til styling på TV-produksjoner og reklamefoto. I tillegg har hun har vært profilert i ulike interiørmagasiner, både i inn- og utland. Berntsen vet godt hva du skal se etter når du skal finne interiørskatter.

– Det viktigste å se etter når man leter etter brukte interiørskatter er at de er av god kvalitet, og gjerne originalt design. Da vet man at man har gjort et godt kjøp, og man er som regel sikret pengene hvis man vil selge det videre senere.

Camilla
ERFAREN INTERIØREKSPERT: Interiørstylist og butikkeier, Camilla Berntsen, er lidenskapelig opptatt av interiør og styling og har 15 års erfaring fra interiørbransjen.

Les også: Drøm deg bort til luksuslivet i The Hamptons

Lag et lekkert retrohjem

Når du har samlet interiørskattene kan du begynne å skape ditt nye retrohjem. Retrostilen er nostalgisk og preget av tidligere tidsperioder. Interiøret er i hovedsak fra 1950-, 60- og 70-tallet, og kan gjerne være loppisfunn og møbler fra bruktbutikker. Med de ferdigtapeserte veggplatene, Walls4You, får du fargesterke vegger som står i stil med retrointeriøret, for eksempel Walls4You 4675 Copper Metallic Deco.

– For å få et lekkert retrohjem er det fint å finne elementer som passer sammen, og som tilhører den samme perioden. Både når det gjelder møbler, mindre interiør og ikke minst farger! Men det aller viktigste er at hjemmet gjenspeiler menneskene som bor der , og at man innreder med en personlig tvist. Det morsomste er når man innreder og mikser med arvede elementer som man har fra før.

For å få et lekkert retrohjem er det fint å finne elementer som passer sammen, og som tilhører den samme perioden.

Tenk nytt om brukte skatter

Den erfarne interiørstylisten deler sine geniale tips til hvordan du kan redesigne loppemarkedfunn.

– Bruk elementer i ny setting, for eksempel en dør som dekor på en vegg i stua, eller som sengegavl på soverommet. Jeg vet om en som kjøpte en brukt gymnastikkmatte i brunt skinn fra Russland, og brukte den som sengegavl. Ble et veldig kult og rustikt element på soverommet! Kjøper man møbler så er det ikke mye som skal til for å få en ny look! Et strøk maling eller et nytt trekk, så har man straks et nytt, flott møbel!

Liker du heller en urban og industriell stil? Finn ut hvordan du får stilen her: Lag en urban og stilig arbeidskrok hjemme


Relaterte artikler

Headerbilde veggplateguiden
EliteX + fler

Den store veggplate-guiden

Det finnes mange ulike typer veggplater på markedet. Her får du oversikten over hvilke plater som passer når og hvor.

Les mer