Vinterthagestue6

Sånn forlenger du sommeren i vinterhagen

Med en vinterhage kan du ønske høsten velkommen halvveis inne, halvveis ute. Her er interiørekspertens beste tips for en utestue som forlenger sommeren.

–Det viktigste å tenke på når man skal innrede en vinterhage er å bruke elementer som du like gjerne kan bruke ute. Da har du et perfekt utgangspunkt for å skape et rom som visker ut grensene mellom ute og inne, sier interiørstylist Annette Nordstrøm.

Vinterthagestue10
ORGANISK: Stearinlys, grønne planter og en vaskebalje i sink som har fått nytt liv som plantepotte. Innreder du sommerstuen din med organiske materialer, trekker du naturen inn.

Strekk sommeren

Annette profil (1)
Interiørdesigner Annette Nordstrøm

Interiøreksperten anbefaler en nøytral basefarge på veggene, og anbefaler hvite Mikrofuge veggplater fra Huntonit. –De skaper et lyst inntrykk som reflekterer lyset godt. Og det er jo nettopp dette en vinterhage handler om: å omfavne lyset og forlenge sommersesongen! Her i nord drømmer vi om at sommeren skal begynne i mars og vare til oktober. Sånn er det dessverre ikke, og det er en velsignelse med tak over hodet når april byr på styrtregn og september er full av ruskevær, sier hun.

Hvordan innrede vinterhagen

Med Mikrofuge veggplater fra Huntonit har du et nøytralt og minimalistisk lerret som egner seg godt til å skape en rustikk vinterhage. Veggplatene har en kostemalt overflate, som gir et originalt og tidløst uttrykk. De er dessuten enkle å montere, og vedlikeholdet krever ikke mer enn en klut og en bøtte med såpevann. –I vinterhagen er det ofte ikke like mange hele vegger som i en konvensjonell stue. Det er kanskje bare én vegg som skal kles ettersom de andre veggene gjerne består av store vindusflater og en skyvedør i glass. Derfor er det ønskelig at veggene gir et lyst inntrykk, sier interiøreksperten. Hun er begeistret for den kostemalte overflaten som gir liv og tekstur til rommet. En vinterhage bør være såpass rustikk at den kler materialer som også kan fungere utendørs når den norske sommeren er på sitt beste.

Vinterthagestue5
HVIT PALETT: De hvite mikrofugebordene fra Huntonit har en kostemalt finish som gjør seg ekstra godt til grove materialer som drivved, kurvverk og upolerte overflater.

Grove teksturer

For å bryte med den hvite paletten, sper Annette på med grove teksturer som drivved, kurver og upolerte overflater. Sinkbaljer, frodige planter, frynser og ulike nyanser av beige er elementer hun bringer inn for å skape en estetisk helhet. Ved å ta i bruk organiske materialer understrekes følelsen av å bringe naturen inn. Eller interiøret ut. Alt ettersom hvilket vær man våkner til. –En vinterhage bør være et fleksibelt rom. En forlengelse av hagen hvis grillfesten må tas innendørs, og en mellomting mellom ute og inne på varme sommerdager når man kanskje vil trekke inn i skyggen uten å måtte ta av seg på bena. Uansett, så er det viktig å innrede vinterhagen slik at den kler norske forhold der vi er velsignet med et fantastisk lys, sier hun.

Vinterthagestue1
FLYTENDE OVERGANG: Inviterer du naturen inn i sommerstuen din, gir det deg opplevelsen av å sitte ute inne. Hva er bedre når høstkulda setter inn?

Se www.huntonit.no for mer informasjon.

Relaterte artikler

Huntonit proff vegg årets trendfarge rosa pidestall 16x9
Huntonit + fler

Årets farger 2022 – her er fargetrendene

Årets farger er lune og varme nyanser som rosa, gult og den nye fargen greige – en blanding av grå og beige. Interiørstylist Annette Nordstrøm tar pulsen på årets fargetrender.

Les mer