Linev pusseropp copy

Pusset opp treningsrommet selv: Klarer jeg det, klarer alle det!

Med panelplater fra Huntonit gikk oppussingen til influenser Line Victoria Husby som en lek. Se video av oppturene og nedturene her!

– Utgangspunktet var et rom hvor det virkelig ikke så ut. Jeg ble flau hvis venner og familie så hvor nedslitt og rotete det var, sier hun.

Db0e33c3 7c51 4806 b253 a38e8cd851c1

Hun så for seg en omfattende oppussingsprosess som involverte å fjerne førti år gammel tapet – med påfølgende sparkling, pussing, grunning og maling. Men så hørte hun om Huntonits panelplater som kan monteres utenpå eksisterende vegger.

Img 3973

Sjekk ut Huntonit her.

Klikkes på plass

Line monterte panelplatene på egen hånd, uten mye oppussingserfaring å skryte av. Fordelen med Huntonit Basic Wall er at de bare skal klikkes på plass.

Img 5665 2

Se Line Victoria sine oppturer og nedturer under oppussingen:

– Det eneste jeg måtte gjøre var å sage for å tilpasse høyden, og så feste Huntonitskruene etter hvert som jeg klikket panelplatene på plass. Skruene var veldig spisse, så det var akkurat som om de skrudde seg inn selv. Det var gøy å se hvordan de «trakk» neste plate på plass, forteller hun. De eneste verktøyene hun brukte underveis var stikksag, målebånd og en elektrisk skrutrekker.

Stikksag

Motivert av egen suksess

Det tok influenseren noen få ettermiddager å ferdigstille treningsrommet, inkludert tiden hun brukte på å male gulv og tak. Dette var langt fra den tidkrevende prosessen hun hadde gruet seg til.

Les mer om Huntonit her.

– Det går utrolig fort å klinke opp en vegg, for hver panelplate er 62 centimeter bred. Har du en vegg på seks meter, så trenger du bare ti plater for å komme i mål. Jeg skal innrømme at jeg ble litt høy på meg selv da jeg så hvor fint det ble underveis. Det ga meg en skikkelig motivasjonsboost, sier hun.

Img 7778

Det eneste hun var usikker på var hvordan hun skulle begynne. Da brukte hun Huntonits monteringsvideo på YouTube. – Den var superpraktisk. De snakket et språk jeg forsto, og jeg fant ut at man skal begynne i et hjørne.

Img 7779

Designvegg som blikkfang

Line valgte fargen «Soft Menthol» i en kostemalt finish på veggene, men noe malingssøl ble det ikke. Panelplatene fra Huntonit leveres ferdigmalt, så med én gang de er montert, er du ferdig med oppussingen. Du får panelplatene i mange ulike farger og finisher, og de er faktisk de eneste interiørplatene som anbefales av Norges Astma og Allergiforbund.

Img 7780

I tillegg ønsket Line seg en designvegg som blikkfang. Valget falt på designplater fra Huntonit med motivet «Twilight». Det er et drømmende skoglandskap som inviterer til å legge inn det ekstra giret på tredemølla.

h2. Gikk alt etter planen?

– Jeg synes faktisk prosjektet har gått overraskende godt etter planen, bortsett fra da jeg skulle montere de fire designplatene fra Huntonit. Da jeg kom til monteringen av skoglandskapet følte jeg meg så trygg på klikk-prosessen at det gikk unna på 1-2-3, sier hun. Problemet var bare at hun glemte at det var et motiv som skulle koordineres. Det var ikke før hun la seg den kvelden at hun begynte å tenke på om resultatet ble som det skulle.

Img 7956

–Jeg måtte ned og ta en ny titt, og ganske riktig; ingen av de fire designplatene var plassert der de skulle, ler hun. Dermed grep hun den elektriske skrutrekkeren, skrudde ut skruene, og monterte på nytt. – Det var ingen katastrofe, for veggplatene fra Huntonit er superenkle å demontere, sier hun lettet. Veggplatene er også kjent for sin utmerkede kvalitet, produsert av naturlig, giftfri trefibermasse. Dette er vedlikeholdsfrie vegger med lang levetid.

Img 3975

Ga mersmak

Nå som treningsrommet er ferdig, har hun ingen unnskyldning for å ikke vedlikeholde treningsrutinene. – Det er lettere å legge inn en treningsøkt nå som jeg ikke må ut av huset, sier hun.

Oppussingsprosjektet har også gitt henne fornyet selvtillit på DIY-fronten. – Helt ærlig, det er ikke så vanskelig, altså! Panelplatene er ekstremt enkle å montere, og de leveres i pakker med to plater så de er ikke tunge å bære. Når jeg sier at jeg gjorde alt selv, så gjorde jeg virkelig det, sier hun fornøyd.

Besøk din nærmeste byggeforhandler for å lære mer om Huntonit eller se huntonit.no

Relaterte artikler