Blått3

Har du prøvd denne stilige trendfargen?

Blått er det nye grått! Bruk gjerne en variert palett i blåtoner, både på veggene og i interiøret.

Når du skal pusse opp og innrede et rom, bør du tenke på hva rommet skal brukes til og hva slags stemning du ønsker å ha der. Hvis du søker mer ro så bør du unngå energiske farger, og heller bruke beroligende farger på vegger og i interiør. Blått er en stor trendfarge for tiden, og er også både beroligende, delikat og lekker. Du kan gjerne mikse en variert palett av blåtoner, fra duse pastellnyanser til ulike turkistoner og dype blågrønne nyanser.

Annette profil
ERFAREN INTERIØREKSPERT: Annette Nordstrøm har 10 års erfaring som stylist og fotograf for en rekke norske og utenlandske magasiner.

BLÅTONER I FIN HARMONI

Annette Nordstrøm er både interiørblogger med bloggen www.annettenordstrom.com, stylist, fotograf, designer og skribent. Interiøreksperten forklarer hvordan du kan få en gjennomført stil med mange ulike blåtoner.

– Flere ulike blåtoner harmonerer godt sammen. Blått er en av de enkleste fargene å mikse siden denne fargen også passer sammen med andre blåtoner som bryter over i ulike fargepigmenter fra gult til rødt, til turkis eller lilla brytning. Blåtonene passer også godt å blande sammen, fra de mørkeste valørene til det lyseste blå, sier Nordstrøm og legger til:

– Hvis du ønsker å innrede et rom med interiør med ulike valører av samme farge, er det viktig å velge elementer med ulike teksturer. Bland gjerne grove, matte tekstiler med mye tekstur sammen med tekstiler som har mindre tekstur og blankere overflater. Vær også oppmerksom på at lyskilder kan forandre en farge vesentlig fra når lyskilden treffer objektet, til dette er i skyggen.

Blått
LEKRE VEGGER: Huntonit veggplater i fargen Deep Ocean er superenkle å montere og passer midt i blinken hvis du ønsker å blande ulike blåtoner hjemme.

Les også: Lag en grønn og frodig oase i stua

JA TIL FARGEVEGGENE!

Elsker du blått? Da er Huntonit Deep Ocean et godt alternativ til veggene, enten du vil kle opp hele rommet eller nøye deg med en kontrastvegg. Huntonit Deep Ocean har en lekker blåfarge som skaper en god ramme for et interiør i ulike blåtoner.

– Huntonit har utviklet veggplater i en vakker dyp blåtone som er en perfekt base for et blått rom. Blåtonen på veggplatene passer perfekt i kombinasjon med andre valører. Veggplatene gir rommet et trendriktig og friskt uttrykk.

Se det store utvalget av Huntonit veggplater her.

Blått2
VI ELSKER BLÅTT: Blått gir positive assosiasjoner til både himmel og hav, og fargen gir både ro og friskhet til interiøret.

BLÅTT SOM HIMMEL OG HAV

Blått og vakre blåtoner er uten tvil farger som mange har lagt sin elsk på. Blått gir positive assosiasjoner til både himmel og hav, og fargen kan gi ro og samtidig friskhet til interiøret.

– En blåtone er en rolig valør. Den assosierer til hav, himmel og luft. Den kan virke avslappende og avkjølende, som er en av grunnene til at vi gjerne innreder sommerhyttene våre i denne fargen. Mange mener også at et blått soverom kan bidra til bedre søvnkvalitet. I tillegg har vi i det siste sett dype blåtoner bli brukt i flere rom i hjemmet. Det er en tydelig trend at vegger i stua og spisestua får en dypere farge enn tidligere, og flere velger en dyp blå valør.

Les også: Få en chic og rustikk stil på soverommet

Relaterte artikler

Huntonit proff vegg årets trendfarge rosa pidestall 16x9
Huntonit + fler

Årets farger 2022 – her er fargetrendene

Årets farger er lune og varme nyanser som rosa, gult og den nye fargen greige – en blanding av grå og beige. Interiørstylist Annette Nordstrøm tar pulsen på årets fargetrender.

Les mer