Fransk landlig 1
OUI, OUI! Ikke rart at nordmenn elsker den franske landstilen som har en lys og trivelig stemning, rustikke møbler og vakre pyntegjenstander.

Få et stemningsfullt hjem med fransk landstil

Interiørekspert og blogger, Ann Merete Slåttland, viser deg hvordan du kan få stilen med ferdigtapetserte veggplater og passende interiør.

Den franske landstilen handler mer om stemning enn om regler og strenge rammer. Stilen er svært avslappet og gjenspeiler livet på den vakre franske landsbygda. Mange nordmenn henter inspirasjon herfra når vi skal innrede våre hjem og hytter. Rustikke møbler, tradisjonelle materialer, blomstermotiver, lysekroner og metalliske pyntegjenstander gir både liv og personlighet til interiøret. Nedenfor gir interiøreksperten deg råd om hvordan du kan få stilen med egne DIY-tips.

Annmerete 9
INTERIØREKSPERT: Frilansjournalist og blogger, Ann Merete Slåttland. Foto: Irene Sandved Lunde

Nordmenn elsker fransk landstil

Interiørekspert, Ann Merete Slåttland, er frilansjournalist og står bak interiørbloggen www.kreativ-i-tetblogg.com, der hun fokuserer på oppussing, DIY-prosjekter og mye annet. Slåttland har også faste spalter i Rom123 og BoligDrøm, samt gjør ulike foto- og stylingoppdrag. Hun tror den franske landstilen har blitt så populær her til lands fordi den ligner på den tradisjonelle bonderomantiske stilen vi er vant til:

– Naturen og materialene den franske landstilen gir oss har alltid vært viktig for nordmenn, og vi innreder for å skape stemning og et hyggelig hjem, sier interiørbloggeren og legger til:

– Fransk landstil handler mye om stemning. Den skapes av tradisjonelle møbler og materialer, gjerne med et rustikt preg. Fargepaletten er dus og forsiktig med farger som grå, beige, kremet hvit og støvete pasteller. Strukturen på møbler og farger er gjerne litt rufsete, som kalk eller det som tidligere ble kalt shabby chic. Naturmaterialer blir brukt både i møbler, gjenstander og på vegger og gulv. Sammen med det røffe pyntes det med blomstervaser, kandelabre og eksklusive tekstiler med blomster eller linjer.

Les også: Slik skaper du en rustikk stil

Fransk landlig 8
RIKTIG STEMNING: Gi rommet en avslappet fransk landstil med lekre lysegrå vegger. På bildet: walls4you 40599 Flow Dark Grey Concrete

Interiørekspertens gode tips

Slåttland har flere gode innredningstips til deg som ønsker å ha en fransk landstil hjemme.

– Ønsker du å innrede hjemmet ditt i fransk landstil kan du ta utgangspunkt i litt store, rustikke hyller og skap i tre, som gjerne har en litt shabby chic-finish. Tremøbler, kurvstoler, stoler og krakker med litt eksklusivt trekk, eller metallmøbler og -ting med dekorative elementer. Hold gjerne fargene lyse, og sett prikken over i-en med lysekroner og pyntegjenstander i gull eller sølv.

Les også: Skap et kjøkken med sjel

Veggplatene walls4you er jo også ferdigtapetserte, så her slår du mange fluer i en smekk

Vegger som gir riktig stemning

For å skape en fransk landstil kan ferdigtapetserte veggplater gjøre rommet ekstra lekkert, og understreke stilen enda tydeligere. Interiøreksperten forklarer hvilke farger som passer best på veggene.

– Når du pusser opp gamle vegger er det som regel nødvendig med sparkling eller andre forberedelser før maling eller tapetsering. Med veggplater sparer du mye tid, de monteres enkelt opp på veggen uten at du trenger masse forarbeid. Veggplatene walls4you er jo også ferdigtapetserte, så her slår du mange fluer i en smekk, sier interiøreksperten og legger til:

– De ferdigtapetserte veggplatene, walls4you, har mange motiver som passer til den franske landstilen. Blant walls4you Classic-platene passer de fleste tapetene, både de med striper og de som ser ut som betong eller kalkmaling. Her i Norge passer det best å bruke lyse og litt støvete farger til denne stilen, så både blått, beige, grått og hvitt passer. Selv synes jeg trenden med kalkmalte vegger er utrolig lekkert, og kunne gjerne valgt walls4you Flow Dark Grey Concrete-platene.

Finn ut mer om walls4you her.

Fransk landlig 6
FINN FRAM PUSSEPAPIRET: Du kan enkelt gi egne møbler et mer slitt uttrykk slik at disse passer til den franske landstilen.

Gjør stilen enda mer personlig og avslappet ved å omgjøre gamle møbler med disse 4 enkle DIY-tipsene:

1. Mal møblene hvite eller grå/svarte. Gå deretter over med et pussepapir her og der for å skape et mer rustikt uttrykk.

2. Kalkmaling kan også gi effekten man er ute etter på møblene.

3. Bytt ut knotter og bein på skap og kommoder, for eksempel med noen knotter i glass eller rustikke metallbeslag, og runde bein med litt detaljer.

4. Trekk om stoler og benker i tekstiler med blomster eller linjer.

Relaterte artikler

Headerbilde veggplateguiden
EliteX + fler

Den store veggplate-guiden

Det finnes mange ulike typer veggplater på markedet. Her får du oversikten over hvilke plater som passer når og hvor.

Les mer