8v1a5296

Eventyrlig oppussing velger panelbord fra Huntonit ytterst i havgapet

TV-profilene Halvor, Ole og Gustav brukte panelbord fra Huntonit til sesongens siste eventyrlige oppussing på Træna i Nordland. Det er det mange gode grunner til.

Huntonits ferdigmalte panelbord har en sterk overflate, og er enkle å rengjøre. De har en trefiberkjerne som gjør dem spesielt godt egnet til byggeprosjekter som er utsatt for store temperatursvingninger, sier Byggma-snekker Bjørn Ødegård. Han er opprinnelig tømrer, og var selv med på det eventyrlige oppussingsprosjektet på øya Træna som ligger seks timer med båt utenfor Bodø.

Panelbord i rekordfart

Her skulle TV-profilen Halvor Bakke og hans team av snekkere bygge om en rorbu hver. Eierne skulle så velge hvilken rorbu de ble mest fornøyd med, så konkurranseinstinktet skjøt fart.

– Rorbuene skulle ferdigstilles på seks dager, så det gjaldt å velge materialer som er raske å jobbe med, forteller Ødegård. Valget falt blant annet på panelbord fra Huntonit og Walls2Paint fra Forestia.

– Det at Halvor og Co har brukt panelbord fra Huntonit i flere sesonger, er et kvalitetsstempel og et bevis på at de er svært fornøyd med produktet, sier han. Panelbordene er raske å sette opp, og trenger ingen etterbehandling. I tillegg er de verdens reneste, og de eneste som anbefales av Norges Astma- og allergiforbund.

Kostemalt finish

Halvor ønsket et klassisk, stilrent uttrykk i «sin» rorbu. Han valgte kostemalte panelbord fra Huntonit i fargen klassisk hvit. Her ser man penselstrøkene, og det er en ekte hvitfarge uten snev av gulstikk. Bordene kan brukes både stående og liggende, i både vegger og tak, så de er et allsidig utgangspunkt. – Panelbordene er svært enkle å montere, du trenger bare hammer, slagkloss og en batteridrill eller luftverktøy, sier Byggma-snekkeren. Han var en del av Halvors team under innspillingen. I tillegg til å montere nye kostemalte panelbord fra Huntonit i taket, ble det lagt nytt gulv i hele rorbua. De opprinnelige furu-panelbordene i stue og kjøkken ble bevart, men ble malt i en annen farge. Så svingte Halvor sin magiske tryllestav over helheten slik at rorbua fikk seg et solid ansiktsløft. Det utdaterte interiøret ble erstattet med funksjonelle kvaliteter og et innbydende utseende.

8v1a5278
LUFTIG FELLESROM: Behagelige møbler erstatter den gamle, slitne trebenken, og nye lyskilder er montert i det nye taket.

Når kvalitet er viktig

Etter seks dager sto den nyoppussede rorbua klar til inspeksjon. Men enda viktigere enn at den skulle bygges i rekordfart, er at den skal holde seg fin over tid. Det krever kvalitetsmaterialer, ettersom Træna er utsatt for solide mengder vær og vind.

– Du ser sjøsprøyten fra vinduet, så det er en stor fordel at panelbordene har høy toleranse for fukt. Trefiberkjernen gjør at de ikke endrer form, uansett om rorbuene står ubrukte og uten innvendig varme gjennom en hel sesong, forklarer Ødegård. Derfor egner de seg også til bruk i våtrom, så lenge de ikke monteres direkte i våtsonen.

Rorbuer for kjendiser

Etter at sesongens siste episode av Eventyrlig Oppussing ble spilt inn på Træna, står rorbuene nå klare til å ta imot nye gjester. Utenfor stuevinduet svever havørnene selvsikkert, og mon tro om de ikke ønsker tilreisende velkommen til denne utposten i Norskehavet. Hver juli måned går Trænafestivalen av stabelen, og lokker til seg internasjonale artister. Da er det navn som Manu Chao, Damien Rice, Dum Dum Boys, Kings of Convenience og Timbuktu som flytter inn i de lekre rorbuene. Skulle noen av dem oppføre seg som ekte rockestjerner og etterlate seg rorbuene skitne, så er det ingen sak å fjerne sporene. Huntonits panelbord har en sterk overflate, og er veldig enkle å rengjøre.

Sjekk ut Huntonit Panelbord kostemalt her.

Relaterte artikler

Huntonit proff vegg årets trendfarge rosa pidestall 16x9
Huntonit + fler

Årets farger 2022 – her er fargetrendene

Årets farger er lune og varme nyanser som rosa, gult og den nye fargen greige – en blanding av grå og beige. Interiørstylist Annette Nordstrøm tar pulsen på årets fargetrender.

Les mer