8v1a4096
Hytta ligger idyllisk til i den sørlandske skjærgården, og er utvilsomt et sommerparadis.

Eventyrlig oppussing: Slik ble hytta som ny!

Halvor og gjengen fra den populære serien Eventyrlig Oppussing på Tv3 totalforvandlet denne Kristiansand-hytta på rekordtid.

Hytta har en fantastisk beliggenhet ved sjøkanten, og store vinduer rundt hele bygget gir denne perlen en helt spektakulær utsikt mot den idylliske sørlandske skjærgården. På innsiden var det derimot lite som svarte til forventningene, og innredningen fra 70-tallet var definitvt modent for utskiftning.

8v1a4090
Annekset ble forvandlet til en romslig og åpen hyggestue.

Veggene måtte byttes ut

Den største utfordringen var utvilsomt kjøkkenet, som besto av gammelt, slitent panel og utdaterte veggskap. Heldigvis visste snekker Gustav om en rask og effektiv løsning, og resultatet taler for seg selv.

Img 20180226 102615
Slik så kjøkkenet ut før.

- Vi har god erfaring med de smarte veggplatene fra Forestia, og denne gangen falt valget på de ferdigtapetserte veggplatene Walls4You. Disse kan festes rett over eksisterende vegg, slik at du unngår å måtte rive ned alt til fundamentet og starte fra bånn. Veggene blir som nye på null komma niks, i akkurat den fargen eller det designet du ønsker deg. Dette er også kvalitetsmaterialer som tåler mye og holder seg i lang tid, uten maling eller annet vedlikehold.

8v1a4124
De ferdigtapetserte veggplatene Walls4You fra Forestia ble brukt for å modernisere kjøkkenet.

Praktisk og pent

Interiørstylist Halvor Bakke var i utgangspunktet skeptisk til ferdigtapetserte vegger, men måtte si seg imponert over resultatet.

8v1a4127
Walls4You fra Forestia i designet "Narrow Stripes Offwhite/Blue".

- Både kvaliteten og utseendet på veggene overrasket stort, og resultatet ble mye finere enn jeg trodde. Man ser ikke skjøtene i det hele tatt, og selve monteringen gikk utrolig raskt og sparte oss for mye arbeid – det ble rett og slett en ordentlig opptur!

8v1a4133
Teamet var strålende fornøyd med resultatet de fikk med veggplatene Walls4You.

Når det kommer til fargevalg og design etterlater Halvor ingenting til tilfeldighetene.

- Når vi jobber med steder med en historie og unik beliggenhet er det selvsagt for meg at dette gjenspeiles i interiøret. Ettersom denne hytta lå rett i havgapet var det derfor naturlig å benytte blåtoner, og dette er farger som passer godt inn på kjøkkenet. Vi valgte derfor å både inkludere blått i tapeten på veggene, og male gulvet og taket i samme toner. Det ga et maritimt innslag, samtidig som vi beholdt et stramt og rent design.

8v1a4121

- Det var også viktig for meg å bevare gamle ting fra hytta og gi disse en velfortjent plass i ære av hyttas historie og generasjonene som har vært her, sier Halvor.

8v1a4150
Fornøyde hytteeiere med deler av teamet.

Besøk din nærmeste byggeforhandler for å lære mer om Forestia og Walls2paint

Relaterte artikler

Headerbilde veggplateguiden
EliteX + fler

Den store veggplate-guiden

Det finnes mange ulike typer veggplater på markedet. Her får du oversikten over hvilke plater som passer når og hvor.

Les mer