1
Glem maling: På bildet vises de ferdigtapetserte veggplatene Walls4you fra Forestia i fargen Metallic Black.

Skandinavisk eleganse med sort design

Har du alltid hatt lyst til å prøve ut mørke vegger, men ikke visst hvordan du går frem? Nå har du sjansen!

Sikker vinner for trendsettere

Det verserer mange myter om mørke vegger, men sannheten er at det gir et moderne og stilrent uttrykk som oser av eksklusiv eleganse. De som tør å prøve ut noe nytt ender gjerne opp med å inspirere andre, med et hjem som skiller seg ut fra mengden. Noen kvier seg for å sette i gang med omfattende malingsprosjekter, og føler seg usikre på om de vil få et jevnt resultat med sort maling. Med de ferdigtapetserte veggplatene Walls4you fra Forestia har det aldri vært enklere, og kan du forvandle om et traust rom til et glamorøst blikkfang på en helg.

Les også: Skap en rocka og herskapelig stil med kalkmaling

Fremhev detaljene

En kan lett tenke at rommets innhold vil «drukne» i sorte vegger, men en mørk bakgrunn kan tvert imot bidra til at fine lamper, bilder og annen dekor kommer tydeligere frem. Her kan en også være kreativ med speil og belysning for å underbygge denne effekten ytterligere. Dette er noe av grunnen til at denne urbane stilen gjør seg godt til en kreativ innredning, gjerne med kunstneriske eller fargerike innslag. Et annet tips er å benytte mørke lister for å forlenge høyden og øke romfølelsen.

9
La fargene i rommet lyse opp og gi et friskt preg

Mange muligheter

Spisestuen gjøres om til en lun og harmonisk oase med vegger i sort, men både soverom og bad er like fullt ideelle kandidater for denne stemningsfulle stilen. Vi utsettes for mye lys, lyd og inntrykk i hverdagen, og det kan være uvurderlig med et eller flere rom som demper støy, rot og skarpe toner. Mørke vegger er med på å gi en avslappet atmosfære hvor du lettere kan senke tempoet og finne roen, enten det er i stuen med et glass vin, i badekaret med tente lys eller på sengen med en god bok.

Les også: Aldri vært enklere å få nye vegger

Så enkelt gjør du det:

Før du begynner må platene akklimatiseres ved å få ligge i romtemperatur i et par døgn.

1. Du kan enten sette opp et stenderverk (en treramme) først, eller feste platene rett på veggen. Det viktigste er at underlaget er rett, dette kan måles med et vater.

2. Sett opp den første platen (husk ekspansjonsfuge på 5 mm) og fest med enten spiker eller skruer i skjøten. Dra over en tynn stripe lim før du klikker neste plate inn i skjøten fra den forrige.

3. Gjenta prosessen til du har satt opp alle platene. Avslutt med lister om ønskelig.

Gratulerer, nå har du et plettfritt resultat som varer – og du gjorde det helt selv!


Relaterte artikler

Headerbilde veggplateguiden
EliteX + fler

Den store veggplate-guiden

Det finnes mange ulike typer veggplater på markedet. Her får du oversikten over hvilke plater som passer når og hvor.

Les mer