Føretter
Familien Dolonen ble overrasket over hvor lett det var å sette opp veggplatene fra Huntonit og hvor mange flotte farger det er å velge i.

Ekstrem forvandling: fra mørk furu til lys oase

Tenåringen hos familien Dolonen fikk et helt nytt rom på et par dager – se den dramatiske forskjellen!

Tidligere i år annonserte Byggma at de ønsket å hjelpe en familie med et oppussingsprosjekt, for å vise hvor lett det er å få det fint hjemme med de rette produktene.

Familien Dolonen kjøpte et oppussingsprosjekt som første hus, og ønsket særlig hjelp til å gi tenåringsdatteren Selma, 13, et luftig, moderne og ungdommelig rom hvor hun vil trives.

Annette Nordstrøm er interiørblogger med bloggen www.annettenordstrom.com, men jobber også som stylist, fotograf, designer og skribent. Hun har bistått Byggma i oppussingen av tenåringsrommet hos den heldige familien.

Se før- og etter-bildene nederst i artikkelen!

Annette profil
Interiørdesigner Annette Nordstrøm skapte stilen i det nye tenåringsrommet

– Mor i huset hadde et tydelig bilde av stilen hun ønsket seg for det nye hjemmet. En kombinasjon av duse pasteller i grønt og gult, akkompagnert av møbler som står i kontrast til det myke, var en klar retning gjennom hele idéarbeidet. Her skulle det skapes et moderne hjem i harmonisk balanse med en kombinasjon av naturlige og funksjonelle elementer.

Etter 11
Basic Wall veggplater fra Huntonit i stilen Skygge Kostemalt i fargen Soft Menthol.

Totalforvandling på 1-2-3

– Utgangspunktet var ganske så dystert, med mørk furu fra gulv til tak. Med nye veggplater fra Huntonit i en dus, mintgrønn farge som heter Soft Menthol og hvitt takpanel fra samme leverandør ble rommet totalforvandlet nærmest over natten, forteller interiørstylisten.

Annette forteller om viktigheten av at barn og ungdom har et innbydende rom de faktisk kan bruke;

– Etter at veggene og taket var montert ble rommet stylet i en ungdommelig og frisk stil. En kombinasjon av grønne planter og praktisk inventar skapte et rom hvor Selma kan både kan hygge seg med venner og jobbe konsentrert med lekser. Rommet ble delt inn i 3 soner; sovesone, studiesone og hyggesone. På kun 3 dager hadde Selma fått et helt nytt rom – det er ikke alltid så mye som skal til for å oppgradere et rom.

Etter 17
Duse pastellfarger og innslag av friske planter skapte en lys og behagelig atomsfære i rommet

Les også: Organiser hjemmet med smarte løsninger og tavlemaling

Familien er svært lettet og positivt overrasket over resultatet;

– Rommet har blitt veldig lekkert. Det er lyst og innbydende, vi går stadig vekk inn dit for å se og nyte, man blir rett og slett i godt humør der inne. smiler mor i huset.

– Det var grusomt å leve omringet av kun furu, det er så mørkt og trist. Mørk furu på både tak og vegger suger alt av lys. Heldigvis gikk prosessen som smurt og vi er strålende fornøyd med resultatet!

Selma 3
Tenåringsdatteren Selma er helt i skyene over sitt nye rom

Hele prosessen gikk som smurt og resultatet er fantastisk!

Ante ikke at det var så enkelt

– Forvandlingen av rommet gikk mye raskere enn forventet – jeg hadde sett for meg at det ville beslaglegge minst én uke, men alt ble gjort på et par dager. Vi hadde planer om å benytte gips, men nå som vi har sett hvor lett det er å legge veggplater så kommer vi til å bruke dette også fremover. Det er først og fremst tidsbesparende, men en slipper også unna tunge gipsplater, sparkling og sliping – kun den morsomme delen gjenstår, forklarer Dolonen.

– Vi visste ikke at veggplatene fantes i så mange ulike teksturer og trendy farger, så det har endret mye for oss. Tidligere var oppussing noe vi gruet oss til og utsatte i lang tid, men nå som vi har sett hvor enkelt det kan gjøres, gleder vi oss til å gå i gang med resten av huset!

Les også: Få en chic og rustikk stil på soverommet


Relaterte artikler