Det nye 70 1

70-tallet er tilbake i ny drakt

De stramme formene og de minimalistiske linjene fra 70-tallet er tilbake i trendbildet. Skap kontraster med farger og teksturer, og la rommet bli rammet inn av lyse og elegante veggplater.

Med et langhåret teppe, elementer i metaller og komfortable stoler i favorittfargen din, vil interiøret ditt ha flere likhetstrekk med stilen fra tiåret som ga oss både disco og funk. Moderne interiør har likevel gjerne et mer dempet og sofistikert uttrykk.

Annmerete 9
INTERIØREKSPERT: Frilansjournalist og blogger, Ann Merete Slåttland. Foto: Irene Sandved Lunde

70-tallet – mye mer enn blomstertapet

Interiørekspert, Ann Merete Slåttland, er frilansjournalist og står bak interiørbloggen www.kreativ-i-tetblogg.com, der hun fokuserer på oppussing, DIY-prosjekter og mye annet. Slåttland har også faste spalter i Rom123 og BoligDrøm, samt gjør ulike foto- og stylingoppdrag. Hun poengterer at 70-tallet byr på mye mer enn det folk tror.

– 70-tallets interiør er kanskje mest kjent for fargerike tapeter med modige mønstre, men tiden ble også preget av møbler med rette linjer og grafiske former. Møblene kunne for eksempel ha veldig tynne bein, noe vi ser mye av på dagens nyproduksjoner også, sier Slåttland og legger til:

– En kombinasjon av fargerike og fluffy stolseter og svarte enkle bein, eller et bord i et prangende materiale på tynne metallbein er gode eksempler. Det handler om å ikke kjøre på med farger og volum over hele linja, men å skape kontraster.

Les også: Slik får du det fineste retrohjemmet

Det nye 70 4
70-TALLS MED EN MODERNE VRI: Linjene fra 70-tallet er tilbake i et nytt moderne uttrykk. Kombiner veggplatene, walls4you 4150 Grey Deco, og stilige taklamper som blir et statement i rommet.

Finn et møbel som skiller seg ut

Har du arvet en stilig stol fra bestefar eller fant du et designkupp på loppemarked? Perfekt for den moderne 70-tallsstilen er å finne elementer som gir et blikkfang og skiller seg ut i rommet, men pass på at det ikke blir for mange ting som skriker etter oppmerksomheten.

– Personlig liker jeg å bruke taklamper, et gulvteppe eller et møbel som gjør litt ut av seg, for eksempel en kul lenestol eller sofa i en smashing farge. Jeg prøver å passe på at én ting ikke overdøver en annen.Jeg vil ikke ha for mange statement elementer heller.

Les også: Få et stemningsfullt hjem med fransk landstil

Det nye 70 6
BLIKKFANG: Bruk en stilig taklampe og utvalgte pyntegjenstander som skiller seg ut.

Rolige og sofistikerte vegger

Har du ett eller flere blikkfang i rommet, så kan veggene gjerne ha et nøytralt uttrykk. De ferdigtapetserte veggplatene walls4you er praktiske og superenkle å montere, slik at du raskt kan få passende vegger til din interiørstil. Walls4you Grey Deco har også en struktur som kan minne om 70-tallstapeter.

– Hvis du har opptil flere statementmøbler og –ting, synes jeg veggene gjerne kan være litt nøytrale. Da kommer jo også tingene mer til sin rett og det oppleves ikke så rotete. Veggplatene walls4you er veldig praktiske siden de er ferdigtapetserte og du slipper å male eller tapetsere etter at du har satt dem opp. Jeg synes de grå veggplatene, walls4you Grey Deco, skaper en fin sofistikert bakgrunn for denne stilen, avslutter interiøreksperten.

Finn ut mer om walls4you her.

Relaterte artikler

Headerbilde veggplateguiden
EliteX + fler

Den store veggplate-guiden

Det finnes mange ulike typer veggplater på markedet. Her får du oversikten over hvilke plater som passer når og hvor.

Les mer