BYGGMAgasinet

MINDRE KRYMPING OG INGEN VRIDNING: Masonite I-bjelker er både svært solide og har minimal skjevhet og krymping.

Sterke og stabile bjelker til gulv, tak og vegg

Masonite har helt unike egenskaper.

Juni 2016

Er du på jakt etter solide, lette og rette byggematerialer, som har stor spennvidde, minimal vridning og krymp? Masonite I-bjelker oppfyller alle disse forventningene, og mer til.

Utviklet de siste 40 årene

Noen av fordelene med Masonite-bjelken er at den er både miljøvennlig, sterk, energieffektiv, rett og stabil. I tillegg har den minimal krymp, lav vekt og du kan lage store hull i steget.

– Noe av det viktigste vi har som skiller Masonite fra andre alternativer, er mengde og kvalitet på byggdetaljer og annen dokumentasjon som er utviklet over fire tiår, sier Keven Sjursen, salgsingeniør hos Masonite og legger til:

– Jeg vil anbefale å bruke Masonite I-bjelker på grunn av totalpakken med montering, lønnsomhet, stabilitet, kvalitet med tanke på sluttbruker, og ikke minst tryggheten på dokumenterte konstruksjonsløsninger.

– Det er ingen tvil om at Masonite I-bjelken er et prisgunstig produkt, enten man ser på løpemeterpris eller totalkostnad med montering. Det er et veldig prisfokusert marked i dag og vi kunne ikke hatt vår markedsandel i dag uten å være konkurransedyktig på pris.

Vekten på bjelkene gjør dem mye lettere å håndtere. Monterer man et helt Masonite hus, er det fort over et tonn mindre å flytte på.

Effektiv på byggeplassen

Velger du å gå for Masonite kan du få både gulvbjelker, bindingsverk og takverk i én leveranse fra ett sted, noe som gir en effektiv logistikk for byggeprosjektet. Masonite-bjelkene er også emballert mot fuktighet i rasjonelle kolli. Hver leveranse er merket med innhold, samt et sett med holdbare monteringstegninger.

– Vekten på bjelkene gjør dem mye lettere å håndtere. Monterer man et helt Masonite hus, er det fort over et tonn mindre å flytte på, sier Sjursen.

Masonite faktaboks

Minimal krymping

Masonite-bjelkene og stender har minimal skjevhet og krymping. Produkter som Masonite I-bjelker med liten helte-andel (flensene) krymper lite og er mer stabile når de tørker, sammenlignet med heltrevirke.

Se enkel montering i videoene nedenfor:

Bygg et bjelkelag med Masonite ibjelker

Masonite til vegg

Masonite til tak

Finn ut mer om Masonite I-bjelker på masonite.no.

Les også disse sakene

Uldal skyvedør lq 2

Nyhet! Nå leverer Uldal også skyvedører

Uldals nye skyvedører er en åpenbaring for deg som har utålmodige kunder. – Vi kan levere de nye skyvedørene i samme raske tempo som vi leverer vinduene våre; ned mot fjorten dager, bekrefter produktsjefen i Uldal. Les mer

Last ned

Valg av vindu – viktigere enn kunden tror

Vinduene er husets øyne, og bidrar til å gi særpreg til et ferdig bygg. I tillegg skal de vare i mange år, og helst være enkle å installere. – Jeg har brukt Uldal vinduer i 25 år, og opplever at kvaliteten og servicenivået deres er i særklasse, sier byggmester Øystein Bøen. Les mer