BYGGMAgasinet

LAVERE KOSTNADER: Masonite I-bjelker er både kostnadsbesparende og effektive!

Dette mener fagfolk om Masonite-bjelkene

Det perfekte valget for alle som trenger fleksible, robuste og kompakte tak og dekkekonstruksjoner.

August 2016

Fagfolk er enige om at Masonite I-bjelker er et perfekt valg for deg som ønsker solide, rette og lette byggematerialer med stor spennvidde og minimal vridning og krymp.

Masonite I-bjelker har en rekke fordeler. Bjelkene er energieffektive, har lav vekt og du kan lage store hull i steget. Masonite skiller seg fra lignende produkter når det gjelder kvalitet på byggdetaljer og annen dokumentasjon, som er utviklet over fire tiår. I tillegg er Masonite I-bjelken et prisgunstig produkt.

– Jeg vil anbefale å bruke Masonite I-bjelker på grunn av totalpakken med montering, lønnsomhet, stabilitet, kvalitet med tanke på sluttbruker, og ikke minst tryggheten på dokumenterte konstruksjonsløsninger, sier Keven Sjursen, salgsingeniør hos Masonite.

Mange fordeler

Masonite I-bjelker kan enkelt brukes i varierte byggeprosjekter. Øystein Myklebust, daglig leder hos NOVO arkitekter AS, er veldig fornøyd med Masonite, og har brukt I-bjelkene i alt fra eneboliger og hytter til mindre leilighetsprosjekter.

Han mener det er en rekke fordeler med I-bjelkene, og har mange gode erfaringer med bruk av bjelkene i sine prosjekter.

– Vi har brukt Masonite I-bjelker fordi det gir relativt kompakte dekkekonstruksjoner med mulighet for hulltaking, sier han og fortsetter:

– I områder med begrenset mulighet for byggehøyde gir I-bjelken mulighet for ekstra himlingshøyde. Vi kan også gå med større spenn enn med ordinære sperre og bjelkelag, noe som åpner for luftige og åpne planløsninger.

– Vi opplever at det entreprenører har god erfaring med Masonite-bjelkene.

Ibjelke utvalg
STORT UTVALG: Masonite I-bjelker kommer i mange ulike størrelser.

Sjekk ut hele utvalget av Masonite I-bjelker.

Les mer om konstruksjonen til Masonite I-bjelker her.

Enkel installasjon

Masonite I-bjelker er enkelt å jobbe og har en lav vekt, og minsker dermed risikoen for belastningsskader. I-bjelkene er laget slik at det er lett å ta ut hull i steget til rørgjennomgang. Hullene kan godt være store og plasseres helt inn til flensen. Større og flere hull sparer både tid og arbeidskostnader, og trekking av rør og ledninger blir mer effektivt.

– Alle som har behov for fleksible, robuste og kompakte tak og dekkekonstruksjoner vil ha nytte av I-bjelker fra Masonite.

– Vi opplever at entreprenører har god erfaring med Masonite I-bjelkene, og er kjent med ulike systemer for innfesting.

Les også: Sterke og stabile bjelker til gulv, tak og vegg

Brukt i de fleste prosjekter

Ivar Aasheim, prosjektleder hos HSH Entreprenør AS, er også svært godt fornøyd med Masonite, og vil absolutt anbefale produktene til andre. De har brukt Masonite til både etasjeskiller og yttertak på de fleste prosjekter i de 4-5 årene Aasheim har jobbet i HSH. Nå bygger de 14 eneboliger på Lauvåsen med Masonite I-bjelker, og han er ikke i tvil om hva som er de største fordelene.

– Masonite I-bjelker er lette, og er perfekte for å skjule tekniske installasjoner, sier prosjektlederen engasjert og legger til:

– Det er et fint system, og vi monterer bjelkene tradisjonelt, og noen ganger lager vi ferdige takelementer.

Se enkel montering i videoen nedenfor:

Finn ut mer om Masonite I-bjelker på masonite.no.

Les også disse sakene

Uldal skyvedør lq 2

Nyhet! Nå leverer Uldal også skyvedører

Uldals nye skyvedører er en åpenbaring for deg som har utålmodige kunder. – Vi kan levere de nye skyvedørene i samme raske tempo som vi leverer vinduene våre; ned mot fjorten dager, bekrefter produktsjefen i Uldal. Les mer

Last ned

Valg av vindu – viktigere enn kunden tror

Vinduene er husets øyne, og bidrar til å gi særpreg til et ferdig bygg. I tillegg skal de vare i mange år, og helst være enkle å installere. – Jeg har brukt Uldal vinduer i 25 år, og opplever at kvaliteten og servicenivået deres er i særklasse, sier byggmester Øystein Bøen. Les mer